Bu Blogda Ara

19 Aralık 2008 Cuma

Tavuk Köftesi


Malzemeler :

* 1 adet tavuk göğsü
* 1 yumurta
* 1 soğan
* 1 tutam maydanoz
* kırmızı ve yeşil biber
* tuz,karabiber
* kekik

* galeta unu

Garnitürü için:


* patlıcan
* kabak
* biber


Hazırlanışı :


Tavuk kıymasını karıştırma kabına alın. Eğer tavuk kıymanız yoksa tavuk göğsünü doğrayıcıdan geçirerek kıyma haline getirin. Daha sonra üzerine ince doğranmış maydanoz, yumurta ve soğan rendesi ekleyerek karıştırın. Biraz karıştırdıktan sonra üzerine incecik doğranmış kırmızı ve yeşil biber ekleyerek iyice karıştırın. Tuzunu ve baharatını ayarlayın. Kıvamı cıvık ise biraz kurutulmuş ekmek ekleyebilirsiniz. Kıvamı istene kıvama gelince şekil vererek biraz beklemeye alın.

Bu arada sebzeleri pişirin. Bunun için sebzeleri doğradıktan sonra karıştırma kabın alın. Üzerine sıvıyağ, tuz ve nane ekleyerek harmanlayın. Daha sonra ızgarada pişirin.

Sebzeler piştikten sonra köfteleri de ızgarada pişirin. Sebzelerle beraber servis yapın.

18 Aralık 2008 Perşembe

Kerebiç


Malzemeler :

* 1 çay b. zeytinyağı
* 100 gr. margarin
* 1 çay b. irmik
* 1 tatlı k. kabartma tozu
* 2 yumurta
* alabildiği kadar un

İç harcı için:

* Ceviz
* tarçın
* toz şeker
* pirinç yeşil fıstık


Üzeri için:

* Pudra şekeri


Hazırlanışı :


Karıştırma kabına 100 gr.margarini alın.Üzerine 1 çay bardağı irmik ve yarım paket kabartma tozu ilave edin.
Üzerine 2 adet yumurta kırın ve karıştırın.1 çay bardağı zeytinyağı ilave edin ve karıştırmaya devam edin.Üzerine 2 çorba kaşığı pudra şekeri ilave edin.Üzerine alabildiği kadar un ilave edin ve yoğurun.Cevizi parçlayacıdan geçirin.Cevizin üzerine toz şeker ve tarçın,ilave edip karıştırın.

Hamuru ceviz parçası büyüklüğünde kopartın.Hamuru elinizle yuvarlak şekil verin.Hamurun içine cevizli iç harçtan ilave edin.Daha sonra hamuru kapatın ve elinizle yuvarlayın.Daha sonra kerebiç kalıbında şekil verip fırın tepsiisne dizin.
Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.Kerebiç fırından çıktıktan sonra servis tabağına alın.Üzerine pudra şekeri aerpip servis edin. AFİYET OLSUN...

17 Aralık 2008 Çarşamba

Susamlı Zeytinli Pizza


Malzeme :

Hamuru için:
3 su b. un
yarım p. yaşmaya
1 tatlı k. tuz
2 çorba k. sıvıyağ
su

Sosu için:
1 çorba k. domates salçası
1 tatlı k. kekik
1 tatlı k. pul biber
1 çay k. karabiber
1 çay k. kimyon
2 çorba k. zeytinyağı


Üzeri için:

Civil peyniri
kaşar peyniri
susam


Hazırlanışı :
Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın.Unun ortasına yaşmayayı alın.Üzerine tuz,sıvıyağ ve ılık su ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.Hamuru merdane ile açın.Hamurun etrafına civil peynirini dizin.Pizzanın sosu için bir kapta domates salçasını,kekik,pul biber,karabiber,kimyon,zeytinyağı ilave ederek karıştırın ve bir sos elde edin.Sosu hamurun üzerine sürün.

Sosun üzerine parçalanmış civil peyniri,kaşar peynir rendesi ilave edin.Üzerine isteğe bağlı sarı çeri biber ekleyin.Fırın tepsisini yağlayın.Fırın tepsisine pizzayı alın.Pizzanın mayalanması için biraz bekletin.
Daha sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin. AFİYET OLSUN...

Sebzeli Bulgur Pilavı


Malzeme :

* 2 su b. pilavlık bulgur
* 1 soğan
* 3 diş sarımsak
* 3 domates
* 3 kırmızı biber
* 5 yeşil biber
* 2 patlıcan
* 1 çorba k. salça
* 1 su b. et suyu
* tuz, sıvıyağ

Hazırlanışı :

Soğanı sarımsağı yemeklik kesin.Kırmızı biberi,yeşil biberi,patlıcanları küp şeklinde kesin.Tencerey sıvıyağı alın.Üzerine soğanı,sarımsağı,patlıcanları yeşil biberleri,kırmızı biberleri ilave ein ve kavurun.Kavurduktan sonra sebzelerin üzerine 2 su bardağı pilavlık bulguru ilave edin.

Üzerine 1 çorba kaşığı salça ve küp kesilmiş domatesleri ilave edin.Tencereye 1 su bardağı etsuyunu ilave edin.Üzerine sıcak su ekleyerek pilavı pişirin. AFİYET OLSUN...

Beşamel Soslu Tavuklu Ispanak


Malzemeler :

* 1 tavuk göğsü
* 2 soğan
* 2 diş sarımsak
* 2 havuç
* 700 gr. ıspanak
* 1 domates
Beşamel sos için:

* Sıvıyağ
* 2 çorba k. un
* 2,5 su b. süt
* tuz, karabiber
* muskat

Üzeri için:

* Kaşar peyniri

Hazırlanışı :

2 adet soğanı yemeklik kesin.Tavaya soğanı ilave edin ve soğanı kavurun.1 adet tavuk göğsünü küp olarak kesin.Soğanların üzerine tavuk etini ilave edin.Daha sonra üzerine küp kesilmiş olan domatesi ilave edin.Daha sonra tavukların üzerine ıspanak yapraları ilave edin ve birlikte soteleyin.Beşamel sosu için ise sıvıyağı tencereye alın.Üzerine 2 çorba kaşığı un ilave edin.Unu kavurun.

Un kavrulduktan sonra Unun üzerine 2.5 su bardağı sütü ilave edin.Daha sonra üzerine tuz ,karabiber ve muskat rendesi ilave edin.Tavuklu ıspanak karışımını fırın kabına alın.Üzerine havuçları dizin.Üzerine beşamel sosu dökün.Beşamel sosun üzerine kaşar peynir rendesi ilave edin.Daha sonra önceden ısıtılmış olan 180 dercelik fırında pişirin. AFİYET OLSUN...

16 Aralık 2008 Salı

Çilekli Kremalı Tart


Malzeme :

* 2 yumurta
* 125 gr. tereyağı
* 1 p. kabartma tozu
* 3 çorba k. pudra şekeri
* yarım çay b. buzlu su
* alabildiği kadar un

Kreması için:

* 2 su b. süt
* 4 çorba k. tozşeker
* 1 çorba k. un
* 2 çorba k. mısır nişastası
* 1 yumurta sarısı
* 1 çorba k. tereyağı

Üzeri için:

* 1 kase çilek
* 1 çorba k. pudra şekeri

Hazırlanışı :

Önce kreması için tereyağı hariç tüm malzemeleri soğuk olarak tencereye dökün ve karıştıra karıştıra pişirin. Krema soğurken hamuru hazırlayın.Karıştırma kabına 125 gr.tereyağını alın.Üzerine pudra şekerini,kabartma tozunu ekleyin. Yumurtaları kırın. Yarım bardak soğuk suyu da ekleyin. Yavaş yavaş un ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Hamurun üçte ikisini yuvarlak bir fırın kabına kenarlarını iyice yükselterek bastırın. Ortada oluşan havuzu krema ile doldurun. Kalan hamuru da merdane ile açıp üzerine kapatın ve kenarlarını bastırın. 180 derecede pişirin. Daha sonra üzerine çilek dilimleri yerleştirin ve pudra şekeri eleyin. İyici ılındıktan sonra dilimleyerek ikram edin. Nefis bir tatlı.AFİYET OLSUN.

Tandır Çorbası


Malzemeler:

300 gr.et
4 çorba k.un
2 çorba k.tereyağı
et suyu
tuz,tane karabiber

Hazırlanışı:

Çorba için ilk olarak et düdüklüde iyice haşlanır. Haşlanan et didiklenerek minik doğranır. Daha sonra bir fırın tepsisine
alınarak180 derecede 10 dk. bekletilir. Diğer taraftan tereyağı eritilir. İçerisine un ilave edilerek rengi hafif dönene kadar
kavrulur. Üzerine et suyu eklenerek kaynatılır. Fırında bekletilen etler de ilave edilerek tuzu ve karabibberi ayarlanarak pişirilir. AFİYET OLSUN...

Pizza Kesesi


Malzemeler :

* 3 sosis
* 100 gr.sucuk
* yeşil biber
* 1 tutam maydanoz
* mantar
* kaşar peyniri
* feleğen
* 4 adet yufka
* 12 adet milföy
* 1 çay b.mısırözü yağı
* 1 yumurta

Hazırlanışı :

İç harcı için sucuk, sosis, maydanoz ve mantar doğranarak karıştırma kabına alarak harmanlayın. Keseler için milföy yapraklarının her birini önce bir kase yardımıyla büyük bir yuvarlak kesin daha sonra bu yuvarlağın ortasından bir yuvarlak daha çıkararak bir halka şekli elde edin. Yufkaları da yağlayarak üst üste koyun. Bu yufkalardan 12 tane kare kesin. Kestiğiniz yufkaların içine iç harçtan koyarak uçlarını birleştirerek kase yapın.. Milföylerden kestiğiniz halkaları yufka kaselerinin üzerinden bilezik gibi geçirerek yufkanın uçlarını dışarı doğru çıkarın. Bütün hamur için aynı işlemi uygulayın. Üzerine yumurta sarısı sürerek tepsiye alın.180 derecede pişirin. AFİYET OLSUN...

Damla Sakızlı Kurabiye


Malzemeler :

* 250 gr. tuzsuz lor
* 2 yumurta
* 1 çay b. sıvıyağ
* 1 su b. toz şeker
* 2 parça damla sakızı
* 1 çay k. karbonat
* yarım limon
* alabildiği kadar un

Üzeri için:

* 1 çay b. susam

Hazırlanışı :

Karıştrıma kabına 250 gr.tuzuz lor peynirini alın.Üzerine 2 parça damla sakızı ilave edin.Üzerine 1 su bardağı toz şeker
ilave edip karıştırın.Üzerine 2 adet yumurta kırın.Hamur malzemesini karıştırın.Üzerine karbınatı ilave edin.Üzerine alabildiği kadar un ilave edin ve karıştırın.Hamurun kulak memesi kıvamında hazırlayın.1 çay kaşığı karbonatın üzerine limon suyu ilave edin. AFİYET OLSUN...

Patatesli Porsiyonluk Güveçler


Malzemeler :

* 250 gr.kuzu eti
* 1 soğan
* 4 diş sarımsak
* 2 patates
* 1 kavanoz domatesli biber sosu
* sıvıyağ
* tuz
* karabiber
* kekik

Hazirlanisi :

Kuzu etini sıvıyağda sotelemeye alın. Biraz kavrulunca üzerine doğradığınız soğanı da ekleyerek kavurmaya devam edin.

Daha sonra üzerine salçayı da ekleyip 1-2 dakika daha pişirin.Yarı kıvamda pişen etleri porsiyonluk güveçlere paylaştırın. Üzerine patatesleri de küp doğrayıp ekleyin.

Güvecin en üstüne de domatesli biber sosu, tuz ve biberiye ekleyerek üstünü önce yağlı kağıt ile sonra alüminyum folyo ile kaplayarak 180 derecede pişirin.

Zencefilli Havuçlu Kek


Malzemeler :

* 3 yumurta
* 1 su b.esmer şeker
* 1 su b.süt
* 1 su b.sıvıyağ
* 2 hav
* zencefil
* 1 p.kabartma tozu
* 1 çay k.tarçın
* 1 su b.ceviz
* alabildiği kadar un

Hazırlanışı :

Karıştırma kabına yumurtaları kırın. Üzerine esmer toz şekeri ekleyerek mikserle 5 dakika çırpın. Esmer şekeriniz yoksa beyaz toz şeker kullanabilirsiniz. Yumurta ve şeker köpürünce üzerine sütü ve sıvıyağı ekleyin. Daha sonra üzerine rendelenmiş havuç ve zencefili de ekledikten sonra kabartma tozu ve alabildiği kadar un da ilave ederek karıştırın. Kek kalıbını tereyağı veya margarin ile sıvadıktan sonra doğrayıcıdan geçirilmiş ceviz ile kaplayın. Hazırladığınız kek hamurunu içine dökün. 170 derecelik fırında pişirin. AFİYET OLSUN...

Keten Tohumlu Beyaz Salata


Malzemeler :

* 1 kereviz
* 1 parça lahana
* 1 diş sarımsak
* 1 kase yoğurt
* 1 çorba k. mayonez
* tuz
* 2 çorba k. keten tohumu

Hazırlanışı :

Karıştıra kabına 1 kase yoğurdu alın.Üzerine 1 çorba kaşığı mayonez ilave edin ve çırpma teliyle karıştırın.Lahanayı ince olarak kesin ve karıştırma kabına ilave edin.Karıştırma kabına 1 adet kerevizi rendeleyin.

Üzerine 1 diş sarımsağı ilave edin. Tüm malzemeyi karıştırın.Servis tabağına salatayı ilave edin.Üzerine keten tohumu ilave edip servis edin. AFİYET OLSUN...

Lokma


Malzemeler:

Yarım kg. un
* yarım p. yaşmaya
* 1 çorba k. toz şeker

Şerbeti için:

* 1 kg. toz şeker
* yarım lt. su
* yarım limon

Hazırlanışı :

Karıştırma kabına 500 gr.unu alın.Unun içine 1 çorba kaşığı toz şeker ilave edin.Unun ortasına yarım paket yaşmaya ilave edin.Mayanın üzerine ılık su ilave edin.Ilık su ile mayayı eritin.Maya eridikten sonra unuda karıştırın.Lokam hamurunun mayalanması için bekletin.Tencereye sıvıyağı alın.Sıvıyağ kızdıktan sonra bir tatlı kaşığı yardımıyla lokma
hamurunu sıvıyağın içine dökün ve kızartın.

Şerbeti için ise bir tencereye 1 kg.toz şeker alın.Üzerine yarım litre su ve yarım limon ilave edip şerbeti kaynatın.Lokmaları şerbete ilave edin.Lokmalar şerbetini çektikten sonra lokmaları servis tabağına alın.Lokmaların üzerine tarçın serpip servis edin. AFİYET OLSUN...

Pastırmalı Yufka Pidesi


Malzemeler :

* 3 yufka
* 3 patates
* 1 soğan
* 100 gr. pastırma
* tuz, karabiber
* 50 gr. kaşar peyniri
* 50 gr. izmir tulumu

Üzeri için:
* 1 yumurta

Hazırlanışı :

1 adet soğanı yemeklik kesin.Tavaya soğanı alın ve kavurun.3 adet patatesi rendeleyin.Patatesin fazla suyunu sıkın.
Tavadaki soğanların üzerine rendelenmiş patatesleri ilave edin ve sotelemeye devam medin.Üzerine tuz ve karabiber ilave edin.Fırın tepsisine 1 adet yufkayı alın.Yufkayı karşılıklı katlayın.Yufkanın ortasına parçalanmış yufka ilave edin.Daha sonra fırın tepsisindeki yufkaya pide şeklini verin.Yufka pidesinin zeminine soğanlı karışımı alın.

Üzerine pastırmalrı dizin.Pasrıtmaların arasına dilim dilim kaşar peyniri ve izmir tulumu ilave edin.Yufkanın kenarlarına yumurta sarısı sürün.Diğer kalan yufkayıda aynı şeklilde hazırlayın.Pastırmalı yufka pidesini öncden ısıtılmış olan 200 derecelik fırında pişirin. AFİYET OLSUN...

Etli Ekmek Bayram Kebabı


Malzemeler :

* 500 gr. biftek
* 1 ekmek
* Mantar
* Biber
* Domates
* Yeşil soğan
* 1 kase yoğurt

Sosu İçin

1 çorba k. domates salçası
Kekik
Tereyağı
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber

Hazirlanisi :

Mantarı kırmızı biberi ve yeşil biberi ince olarak kesin. 500 gr. bifteği ince olarak kesin. Tavaya sıvıyağı alın.Tavaya etleri alın ve etleri yarı kıvamda pişirin.

Aynı tavada mantar ve biberleri ilave edip soteleyin. Daha sonra biberlerin üzerine etleri ilave edip soteleyin Yeşil soğanı kesin.Tavaya yeşil soğanı ilave edip pişirmeye devam edin.Tuz ve karabiber ilave edin. Sosu içi tavaya sıvıyağı alın.Üzerine 1 çorba kaşığı domates salçası ilave edin.Üzerine kekik, tuz ve karabiber ilave edip sosu kaynatın. 1 adet ekmeği dilimleyin.Fırın tepsiisne ekmekleri dizin ve fırında kızartın.

Servis tabağına ekmeklesi dizin.Ekmeklern üzerine sosu dökün. Sosun üzerine sebzeli etleri ilave edin. Etlerin kenarlarına yoğurdu ilave edin.

Üzerine eritilimiş tereyağı ve pulbiber ilave edip servis edin. AFİYET OLSUN...

Patatesli Kek


Malzeme :

* 4 patates
* 1 havuç
* 2 yumurta
* 1 su b. yoğurt
* 1 su b. un
* 1 çay b. sıvıyağ
* 1 tatlı k. kabartma tozu
* tuz
* karabiber
* taze baharatlar

Hazirlanisi :

İlk olarak 4 adet patates ve 1 adet havucu önceden haşlayın. Patatesleri küp olarak kesin. Havucu küp olarak kesin.

Karıştırma kabına 2 adet yumurtayıkırın.Üzerine 1 çay bardağı sıvıyağ ilave edip çırpma teliyle karıştırın. Üzerine 1 su bardağı yoğurt ilave edin ve karıştırın. Üzerine 1 su bardağı un ve 1 tatlı kaşığı kabartma tozu ilave edin ve karıştırın.

Daha sonra üzerine küp kesilmiş ve haşlanmı patatesi ve havucu ilave edin ve karıştırın. Taze baharatları ince olarak kesin. Karıştırma kabına yeşillikleri ilave edin ve karıştırın. Kek kalıbına patatesli kek karışımını alın. Önceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında pişirin. AFİYET OLSUN...

Tahinli Cevizli Yufka Sarması


Malzeme :

* 2 yufka
* 1 su b. ceviz
* 2 çorba k. toz şeker
* 1 tatlı k. tarçın
* 4-5 çorba k. tahin
* Pudra şekeri

Hazirlanisi :

İlk önce yufkayı zemine serin. Üzerine tahin sürün.Tahinin üzerine toz şeker,tarçın,ve ceviz parçaları ilave edin. Yufkayı srın ve rulo yapın.Daha sonra yufkayı verev şeklinde kesin. Tahinli cevizli yufkayı fırın tepsisine dizin.

Öncden ısıtılmış olan 180 dercelik fırında pişirin. AFİYET OLSUN...

Cevizli Biberli Salata


Malzeme :

* 5 közlenmiş kırmızı biber
* 3 domates
* 1 su b. ceviz
* maydanoz
* sirke
* zeytinyağı
* pul biber

Hazirlanisi :

Közlenmiş kırmızı biberi ince olarak kesin.3 adet domatesi küp olarak kesin. Maydanozu ince olarak kesin. Cevizleri parçalayıcıdan geçirin.

Karıştırma kabına domates ,ceviz, közlenmiş kırmızı biberi, maydanozu, taze soğan yapraklarını ilave edip karıştırın.

Servis tabağına yeşillikleri dizin. Üzerine kırmızı biberli cevizli karışımı ilave edip servis edin. AFİYET OLSUN...

Künefe

4 kişilik - Hazırlama süresi : 10 dakika - Pişirme süresi : 30 dakika

Malzemeler;

* 200 gram tel kadayıf
* 50 gram tuzsuz dil peyniri
* 4 çorba kaşığı tereyağı

Hazırlanışı;

1. Bir tencerede ince ince ufalanmış kadayıflara 1.5 çorba kaşığı tereyağını yedirerek bir süre karıştırın.
2. Künefeyi pişireceğiniz tepsinin dibini yağlayarak kadayıfların yarısını yerleştirin. Üzerine dilimlenmiş dil peyniri koyun. En üst kısma yeniden kadayıf döşeyerek ılık fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Bir yüzü kızaran kadayıfı tekrar yağlanmış tepsiye yerleştirerek bu yüzünü de kızartın.
3. İki yüzü kızaran kadayıfı fırından alarak, üzerine fazla ağdalanmamış soğuk şurubu dökün. Sıcak servis yapın.

Kırmızı Soğanlı Roka Salatası


Malzeme :

* 2 demet roka
* 2 kırmızı soğan
* mısır
* çeri domates
* limon
* zeytinyağı

Hazirlanisi :

Salata için rokayı doğrayın. Üzerine kırmızı soğanı piyaz doğrayın.Tane mısır ve çeri domatesleri ekleyin. En son limon,zeytinyağı ile salatayı tamamlayın.

Roka ekşi olduğu için tuzunu ve limonunu az koyabilirsiniz.

Kiremitte Mantarlı Levrek


Malzeme :

* 2 adet levrek
* 1 soğan
* 1 kase mantar
* 2 defne yaprağı
* tane karabiber
* limon
* sıvıyağ
* tuz

Üzeri için:
* Kaşar peyniri

Hazirlanisi :

Levreklerin orta kemiklerini çıkartıp her birini birer güveç kabına alın. Diğer tarafta soğan ve mantarları doğrayın. Sıvı yağda soteleyin.

Üzerine tane karabiber ve defne yaprağı da ekleyin. Tuzunu ayarlayıp bu harcı iki balığın üzerine paylaştırın.

En son üzerine kaşar peyniri rendesi serpin. Balığın kuyruk ve ağız kısmına birer parça limon koyup fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin ve sıcak servis yapın.

Haşhaşlı Lokum - 12 Aralık 2008


Malzeme :

* 5 su b.un
* Yarım p. yaş maya
* 1 çorba k.toz şeker
* 1 tatlı k.tuz
* 1 su b.süt
* 1 su b.sıvıyağ
* 1 kase haşhaş
* 1 yumurta
* 1 kase ceviz

Hazirlanisi :

Karıştırma kabına unu alın. Ortasını havuz gibi açıp yaşmayayı ekleyin. Havuza sütü,sıvıyağı ve yumurtayı ekleyin. Havuzun sadece ortasını karıştırarak mayayı eritin. Unun üzerine tuzu ve tozşekeri serpin.Unu da yavaş yavaş ortaya çekerek yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayın.

Haşhaşın üzerine sıvıyağı dökerek kıvamını açın. Hazırlanan hamuru olabildiğince ince açıp hazırladığınız haşhaşlı harcı her yerine serip rulo yapın. Ruloyu iyice inceltin. Daha sonra gülböreği sarar gibi sarıp kopartın. Böylece hazırladığınız hamur parçalarını tepsiye doldurun.Üzerine bolca parçalanmış ceviz serpip elinizle üzerlerini bastırarak hamuru bir kez daha inceltin.

Dinlenen ve mayalanan hamuru 180 derecede pişmeye bırakın. Üzeri kızaran hamurumuzun ilk sıcaklığı çıkan lokumlarımızı parçalara bölerek ılık ikram edin.Afiyet Olsun...

SAYAC