Bu Blogda Ara

29 Ocak 2009 Perşembe

Havuçlu Kek


Annem ne zaman yeni bir tarif denese mutlaka tadına bakıp fotoğrafını çekmem için bana da ayırır. Bu kek de onlardan biri. Tarif Yasemin Abla‘dan..

MALZEMELER:

450 gr rendelenmiş havuç
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz (bence eklenmese daha iyi olur)
2 tatlı kaşığı tarçın
4 yumurta
1 paket vanilya
1,5 su bardağı toz şeker
1,25 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ceviz

YAPILIŞI:

Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Sıvıyağ da ilave edilip çırpmaya devam edilir. Kuru malzemeler (un, kabartma tozu, vanilya, karbonat, tarçın) beraber elenerek yumurtalı karışıma ilave edilir. Hepsi beraber çırpılır. Karışıma havuç ve cevizler de ilave edilip tahta kaşıkla karıştırılır. Yağlanmış kek kalıbına dökülür. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirilir. İlk 20 dakika fırının kapağını kesinlikle açılmamalı. Keke kürdan batırıldığında kürdana hiç kek bulaşmıyorsa kek pişmiş demektir. AFİYET OLSUN...

Kol Böreği


bu tarif annemin misafirleri geldiğinde yaptığı tarifti.Masanın üzerinde görünce hemen sizinle paylaşmak istedim...

MALZEMELER:

Hamuru için;
5-6 bardak un
1,5 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
Ilık su
tuz

YAPILIŞI:

Maya, toz şeker ilavesiye 1 su bardağı ılık suda kabartılır. Una tuz ve kabarmis maya eklenerek yine ılık suyla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır. Hamur hiç bekletilmeden bezelere ayrılır. 250 gr. tereyağ tavada eritilir. Bezeler, oklava ile açılır. Sonra bu yufkalar fırça ile yağlanıp bohça şeklinde katlanıp kare şekline getirilir. Bütün yufkalar bu şekilde yağlanıp katlanır. Hepsi tekrar yufka şeklinde açılıp tekrar yağlanır ve katlanır. Merdane ile yaklaşık A4 kağıdı boyunda açılan yufkaların içine iç harçtan konup rulo şeklinde sarılır ve tepsiye dizilir. Tepsiye konan böreklerin üzerlerine yumurta sarısı sürülür kesilir ve 200 derecede üzerleri pembeleşene kadar pişirilir. AFİYET OLSUN...

Sakızlı Lorlu Kurabiye


MALZEMELERLER:

1/4 su bardağı zeytinyağı
250 g lor
1 su bardağı şeker
2 yumurta (birinin beyazı ayrılacak)
1/4 limonun suyu
1 çay kaşığı karbonat
2 su bardağı un (yaklaşık)
2 küçük parça damla sakızı
1 kase susam

YAPILIŞI:

Zeytinyağ, lor, şeker ve yumurtalar karıştırılır. Karbonat limon suyunda eritilir ve un ile birlikte diğer karışıma eklenir. Karışım iyice yoğurulup yumuşak bir hamur elde edilir. Damla sakızı havanda incecik dövülüp hamura ilave edilir ve hamur biraz daha yoğrulur. Hamurdan ufak parçalar alınıp yuvarlanır ve hafifçe çırpılmış yumurta akına ve susama bulanıp yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış tepsiye dizilir. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirilir.

28 Ocak 2009 Çarşamba

Ovmaç Çorbası


Malzemeler:

1 yumurta sarısı
1 su b. un
2 çorba k. tereyağı
2 diş sarımsak
1 kase yoğurt
nane
tuz
su

Hazırlanışı:
Tencereye kaynayan suyu alın.Suyun üzerine tereyağının yarısını ve sarımsakları ilave edip birlikte kaynatın.Karıştırma kabına yumurtanın sarısı,tuz,su ve azar azar un ilave ederek parçalanmış hamurlar elde edin.Tencerede kaynayan suyun içine parçalanmış hamur parçalarını ekleyin. Çorbanın terbiyesi için karıştırma kabına 1 kase yoğurdu alın.Üzerine 1 yada 2 kaşık un ilave edip karıştırın. Üzerine su ilave edip karıştırma ya devam edin.

Tenceredeki sıcak sudan kepçe ile sıcak su ekleyin ve tekrar karıştırın.Yoğurtlu terbiyeyi tecereye aktarın.Kaynaya dek çorbayı pişirin.Üzeri için tereyağını tavada eritin.Üzerine ince kesilmiş taze nane ve pulbiber ilave edin.Servis tabağına çorbayı alın.Üzerine tereyağlı naneli sostan dökerek servis edin.

Minik Pastane Pizzası


Malzemeler :

Hamuru için:

* 4 su b. un
* 30 gr. yaş maya
* 1 tatlı k. tuz
* 1 çorba k. tereyağı
* alabildiği kadar ılık su

İç harcı için:

* Beyaz peynir
* domates
* biber
* kaşar peyniri
* sucuk
* zeytin

Üzeri için:

* 1 yumurta

Hazırlanışı :

Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alın.Üzerine 1 tatlı kaşığ tuz ilave edin.Unun ortasına 30 gr.yaşmaya ilave edin. Mayanın üzerine ılıkm su ilave edin ve mayayı eritin.Hamura 1 çorba kaşığı tereyağı ilave edin.Hamuru yoğurun. Hamurun mayalanması için biraz bekletin.Daha sonra ceviz parçası büyüklüğünde kopartıp elinizle yuvarlak olarak açın.
Elinizi yumurta sarısna batırın ve elinizle hamurn içini havuz açın.

Hamurun içine havuzun içine beyaz peynir,biber,scuk ,kaşar peyniri,zeytin ilave edin. İç harcı için kaşar peyniri küp olarak kesin.Sucuğu küp olarak kesin. Fırın tepsisine minik pizzaları ilave edin. Öncden ısıılmış olan 220 derecelik fırında pişirin.

27 Ocak 2009 Salı

mantı

TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ VE RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
-250 gr. kıyma
-1 soğan
-Yarım demet maydanoz
-Tuz ve karabiber
HAMURU İÇİN:
-3 su bardağı un, 1 yumurta
-Yarım kg. yoğurt, 2 kaşık margarin
-3 diş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı biber

YAPILIŞI:

1- Un elenir, ortasına 1 yumurta, tuz ve su ilavesiyle sert
bir hamur yoğrulur. Özleştirilip üzeri kapalı olarak dinlendirilir.

2- Hamur iki parçaya ayrılıp oklava ile 2 mm inceliğinde açılır. İki parmak genişliğinde karelere kesilir.
TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ VE RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
3- Parçaların ortasına kıymalı iç konup üçgen şeklinde kapatılıp sıkıca bastırılır.

4- Hafif yağlanmış tepsiye dizilip üzerlerine yağ sürülür. Fırında hafif pembe kızartılır.

5- Üzerine 6- 7 bardak sıcak et suyu veya su konup tepsi çevrilerek pişirilir.

6- Tabağa alınıp sarımsaklı yoğurt dökülür, sonra da kırmızı biberli yağ gezdirilir.

Not: Mantı fırında kızartılmadan, kaynar suda haşlanarak da yapılabilir.

KISA BİLGİ:
TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ VE RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
Kayserili hanımlar mantıyı bir kaşığa 40 tane gelebilecek kadar küçük yaparmış.

25 Ocak 2009 Pazar

Fırın Kabak

TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ VE RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
Malzemeler:
- 6 adet orta boy kabak
- 1/2 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir (yağsız peynir kullandım)
- 1/2 demet ince kıyılmış dereotu

Beşamel sos için:
TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ VE RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
- 2 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 tatlı kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı karabiber, tuz

Üzeri için:

- Rendelenmiş kaşar peyniri (dilediğiniz miktarda)
- Pul biber

Yapılışı:

1. Sos için tereyağını eritin, unu ekleyip sararıncaya kadar karıştırarak kavurun. Yavaş yavaş sütü ekleyin, çırparak karıştırın. Tuz ve karabiberi ekleyip kısa bir süre daha pişirin ve ocaktan alın.

2. Büyükçe bir tencerede tuzlu su kaynatın. Kabakların dışını kazıyıp uzunlamasına ince bir kapak kesip çıkartın. Tatlı kaşığı ile içlerini biraz daha oyun. Bu şekilde hazırladığınız kabakları kaynayan suya atıp 10 dk kadar haşlayın.
TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ VE RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
3. Yumuşayan kabakları sudan çıkarıp süzülmeleri için bir müddet süzgeçte beklettikten sonra hafif yağlanmış bir borcama alın. Beyaz peynir ve dereotunu karıştırarak hazırladığınız içi kabakların ortalarına paylaştırarak doldurun.

4. Kabakların üzerine beşamel sosu dökün, bir miktar kaşar peyniri serpip pul biber gezdirin. 175 derece ısıtılmış fırında üzerleri güzelce kızarıncaya kadar pişirip sıcak servis yapın.

Provençal Domates Sosu ( Fransız Sosu)


Malzemeler:

-4 adet domates ( 2 su bardağı domates püresi)
-3 diş sarımsak
-birkaç dal maydanoz
-1 çay kaşığı mercanköşk
-1 çay kaşığı fesleğen
-1 -2 yaprak defne
-1 çay kaşığı kekik
-1 çay kaşığı biberiye
-30 gram tereyağı
-2 çorba kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:

Rendelenmiş sarımsak , maydanoz ve kuru otları tereyağında çevirin. Domates ve zeytinyağını 15 dakika kadar pişirin. Teryağlı otları domates karışımına ekleyin . Sosunuz hazır. Servis sırasında fettucininizin üzerine dökün. AFİYET OLSUN...

Bisküvi + Krema= Pasta

TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
Bugün bu pastayı paylaşmazsam içim rahat etmeyecekti.Bu nedenle onlarca iş dururken bilgisayarımın başındayım.Pastanın tek önemli özelliği bisküvisinin de ev yapımı olması.Böyle bir pasta yapma fikri nereden çıktı ? Bisküvi hepimizin evinde bulunan ve acil durumlarda pastaya dönüşebilen bir malzeme. Peki alırken içeriğine dikkat ediyor musunuz?
Malzemeler:
Bisküvi Hamuru İçin:
-3/4 bardak zeytinyağı
-2 yumurta
-1/2 bardak şeker
-kakao
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
-2,5 bardak un (un miktarı unun cinsine göre değişebilir . Aynı pastayı daha önce denediğimde daha fazla un kullanmıştım ve daha fazla kabarmıştı. Bu sefer kırmızı paketli Söke un kullandım ki ekmek ,poğaça yapımında iyi sonuç veriyor, fakat kek kurabiye için uygun değil. Bile bile kullandım. Unun cinsine dikkat
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
Kreması için:
-1 lt. süt
-2 kaşık dolusu un
-2 kaşık dolusu buğday nişastası
-vanilya
-6-7 kaşık kadar esmer şeker ( bu sebeple krema bej renkte oldu)
Ve 1 adet 25 cm çapında kelepçeli pandispanya kalıbı
Yapılışı
Benim kelepçeli kalıbım 25 cm olduğu için bisküvileri yaklaşık 25 cm çapında pişirdim. Kelepçeli kalıp ne işe yarayacak derseniz, pişirdiğimiz bisküvileri aralarına krema sürerek kalıba yerleştirip öyle buzdolabına kaldırıyoruz. Pasta hazır olunca kalıptan çıkarıyoruz.Bisküvileri hazırlamak için verilen malzemeleri karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru üç eşit
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZparçaya bölün.İki parçasına kakao yedirip yoğurun.Üç parça hamuru ayrı ayrı açarak- kalıp ölçüsünde- pişirin. Kelepçeli kalıba önce kakaolu bisküvi sonra bol krema (krema ılık olacak) sonra beyaz bisküvi - krema en üste son kakaolu biküviyi koyup kalan kremayı boşaltın.Üzerini çikolata ile süsleyin. Soğutup buzdolabına kaldırın.5-6 saat sonra yenmeye hazır.Kelepçeli kalıptan çıkarıp servis yapın . İncecik koyduğunuz bisküviler kabarmış olacak.Bayram için bu pastayı limonlu hazırlamayı düşünüyorum. Tek yapmam gereken hamura ve kremaya limon kabuğu rendesi eklemek.TARİF ALINTIDIR nefisyemektarifleri.com 'dan

Gingergirl & Gingerboy



Malzemeler (25 adet kurabiye)

*185 gr oda ısında tereyağı
*1 cup şeker (250 gr)
*1 çay kaşığı vanilya(1 paket)
*1 yumurta
*2 1/2 cups un
*1 çay kaşığı tarçın(10 gr)

Yapılışı:

Yağ , şeker ve vanilyayı tamamen karıştırıp yumurtayı ekleyin. Unu eleyerek ekleyin. Tarçın miktarını isteğinize göre de ayarlayabilirsiniz. Hamur yumuşak , ele yapışmayan bir hamur olmalı. Fazla yumuşak olursa da verilen miktar haricinde un eklemeyin. Kapalı bir kabın içine koyarak 45 dakika kadar buzdolabında bekletin. Hafif unlanmış tezgahta 3mm kalınlığında açın ve dilediğiniz kurabiye kalıbıyla şekil verin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde 180 C de 10-15 dakika kadar pişirin. Pişen kurabiyeler soğuduktan sonra şeker hamuru ile süsleyebilirsiniz.

24 Ocak 2009 Cumartesi

Tuzlu Kurabiye

TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜNÜ İZLEMEK VE RESİMLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ
TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜNÜ İZLEMEK VE RESİMLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ
TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜNÜ İZLEMEK VE RESİMLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ
TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜNÜ İZLEMEK VE RESİMLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Jöleli Meyveli Tart

TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ VE RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
Malzemeler:
-Tart hamuru
-1 paket şeftali jölesi
-İstediğiniz kuru ve taze meyveler

Yapılışı:
TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ VE RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
Jöleyi pakette tarif edildiği şekilde hazırlıyoruz ve donduğunda meyvelerle karıştırıyoruz. Bence muhakkak ananas kullanın çok yakışıyor.
Tart hamurunu Nazanın tarifine göre hazırlıyoruz. Ben bir de vanilya ekledim. Hamuru ince bir şekilde pişireceğimiz kaba yayıyoruz ve fırına veriyoruz. Olmasına 5 dakika kala fırından alıyoruz. Karışımımızı tartın üzerine döküyoruz 5 dakika daha fırında bırakıyoruz ve sonra servise hazır hale geliyor. Afiyet olsun..

Top Kek Pasta

TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
Kek malzemeleri:
-4 yumurta
-1 su bardağı şeker
-1 su bardağı zeytinyağı
-1 su bardağı süt
-2/3 su bardağı kakao
-2,5 su bardağı un
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
(Dikkat : Kek malzemeleri oda ısısında olacak)
Krema Malzemeleri:
-1/2 litre süt
-1 yemek kaşığı un
-1 yemek kaşığı buğday nişastası
-4 kaşık şeker
-vanilya
8 adet iri kek kalıbı veya 12 adet kağıt muffin kalıbı.
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
Yapılışı:
Öncelikle kremayı hazırlayın . Süte şeker, un ve nişastayı ekleyip karıştırarak koyu kıvama gelene kadar pişirin , vanilyasını ekleyip soğuması için bir kenara koyun.
Keki hazırlamak için kalıplarınız kağıt değilse dip kısımlarını yağlayıp hazır edin. Fırını 230 derecede ısıtmaya başlayın.
Karıştırma kabına şeker ve yumurtaları koyup kabarana kadar karıştırın. Sonra tüm sıvı malzemeleri ekleyip tekrar karıştırın. Un , kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyip homojen bir karışım elde edin. Kek hamurunu kalıplara bölüştürün.
Hızlı bir şekilde fırına yerleştirin ve fırının ısısını 180 C ye düşürün.Pişen keklerinizi soğuduktan sonra düzgünce kalıplardan çıkarın. Alt kısımlarından delik açarak kaşık yardımıyla oyun. İçlerine soğuk kremayı doldurun. Servis tabağınıza ters çevirerek yerleştirin. Üstlerine çikolata sos gezdirin ve yeşil fıstıkla süsleyin. Bir gece dinlendikten sonra pastacıklarınız ikram edilmeye hazır.

23 Ocak 2009 Cuma

Karnabahar Yemeği Tarifi

TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

Terbiyeli Şehriye Çorbası


Malzemeler :

1 çay b.arpa şehriye
1 limon
1 yumurta sarısı
tavuk suyu
tuz,karabiber

Hazırlanışı :

Tavuk suyu tencereye alınır. Üzerine şehriyeler eklenrek kaynatılır. Bu sırada terbiyesi hazırlanır. Bunun için karıştırma kabına 1 limonun suyu ve yumurta sarısı alınarak çırpılır. Kaynamakta olan tavuk suyuna çırpmaya ara vermeden eklenir. Tuzu ve baharatı eklenerek pişirlir.

Tavuklu Talaş Böreği


Malzemeler:

12 yaprak milföy
1 tavuk göğsü
1 soğan
1 havuç
4 çorba k.bezelye
1 tutam maydonoz
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Kekik

Hazırlanışı:

İç harcı için tavuk göğüs etini küp küp doğrayın. Tavaya piyaz veya yemeklik doğranmış soğanları sıvıyağ ile birlikte soteleyin. Üzerine tavuk gögüs etini alıp şöyle bir çevirin.Üzerine küp doğranmış havuçları da ekleyerek etler yumuşayıncaya kadar pişirin.En son konserve bezelyenizi ve ince doğranmış maydanozları ekleyin. Tuzunu ve baharatını ekleyerek ilk sıcaklığının çıkmasını sağlayın. Milföy hamurlarına iç harcı paylaştırıp talaş böreği şeklinde kapatın. Kapattığınız kısımları alta getirerek üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derecede üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin

22 Ocak 2009 Perşembe

Kıymalı Bezelye Yemeği

TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ VE RESİMLERİ ÇİN TIKALYINIZ
Malzemeler;

1 kilogram bezelye
1 adet büyük boy patates
1 adet havuç
100 gram kıyma
1 adet orta boy soğan
2 adet orta boy domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz ve karabiber

Hazırlanışı;
TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ VE RESİMLERİ ÇİN TIKALYINIZ
Bezelyelerin kabuklarını ayırıp, taneleri tencerede 5 dakika kaynatalım. Kaynattığımız bezelyeleri süzüp, bir kaba ayıralım. Sıvı yağı, soğanı ve kıymamızı tencereye koyup kavuralım. Diğer yandan domatesleri, patatesi ve havucu soyup, küçük küçük doğrayalım. Soğan ve kıymayı yaklaşık 10 dakika kavurduktan sonra patates ve havuç parçacıklarını tencereye ekleyelim ve karıştıralım. Karıştırdıktan sonra üzerine domatesleri ve bezelyeleri de ekleyelim. Üzerine biber salçasını da ekleyelim. Kısık ateşte bu şekilde pişirelim. 10 dakika sonra bir su bardağı kaynamış su ekleyelim ve isteğe göre tuz atalım (yarım çay kaşığı). 10 dakika da bu şekilde pişirelim. İsteğe göre karabiber de eklenebilir. Afiyet olsun.

Havuç Salatası


Malzemeler;

4 adet orta boy havuç
Yarım çay kaşığı tuz
1 adet büyük boy limon
Nane ve turp (süslemek için)

Hazırlanışı;

Havuçları güzelce yıkayıp, dış kabuğunu sıyıralım. Ardından çukurca bir kaba rendeleyelim. Tuzunu ve limonun suyunu ekleyip karıştıralım. Servis tabağına alıp nane ve turp ile resimdeki gibi süslüyoruz. Afiyet olsun.

Kaburga Dolması


Malzemeler (3 kişilik);

1 kilogram kuzu kaburga (tek parça)
1 çay bardağı pirinç
1 adet soğan
Yarım çay bardağı badem
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
2 adet domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 adet yeşil biber

Hazırlanışı:

Bıçağın ucuyla kaburga ile et arasını yavaş yavaş açalım. Bademleri akşamdan suya ıslatalım. Yapacağımız zaman bademin dış kabuğunu soyarak beyaz badem elde edelim. Pirinçleri yıkayalım ve soğan, biber ve domatesleri yıkayalım, doğrayalım. Kaburga hariç diğer tüm malzemeleri karıştıralım. Bıçakla arasını açtığımız kaburganın içerisine karışımını dolduralım. Kaburganın kestiğimiz kısmını temiz bir iğne-iplik yardımıyla dikelim. Kaburgayı tencereye koyalım ve üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyelim. Bu sırada biraz da tuz ekleyelim. Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1-1.5 saat pişirelim. Piştikten sonra iplikleri çıkartarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Yumurtalı Ekmek Tarifi


Malzemeler (4 kişilik);

8 adet dilim ekmek
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
5 yemek kaşığı sıvı yağ
75 gram kaşar peyniri ya da beyaz peynir
Margarin

Hazırlanışı;

Bir kaba yumurtayı, yoğurdu ve sıvı yağı koyup iyice çırpalım. Fırın tepsisini margarinle yağlayıp, ekmekleri dizelim. Hazırladığımız karışımı kaşıkla ekmeklerin üzerine yayalım. Ardından dilimlediğimiz peynirleri ekmeklerin üzerine dizelim. Eğer kaşar peynir kullanacaksanız tepsiye erimemesi için çok fazla koymamaya dikkat edelim. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika kızartalım. Sıcak servis yaparsanız yiyenlerden daha yüksek geri dönüş alabilirsiniz (: Afiyet olsun.

Reyhanlı Bulgur Pilavı

Malzemeler:

2 su bardağı kalın bulgur,
4 su bardağı et suyu,
3 yemek kaşığı tereyağı,
2 adet soğan,
2 adet domates,
2 adet çarliston biber,
1 su bardağı nohut,
2 yemek kaşığı sıvıyağ,
1 yemek kaşığı kuru reyhan,
Tuz, karabiber.

Yapılışı:

Soğanı, çarliston biberi ince kıyın. Sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurun. Domatesi doğrayıp ilave edin. Kavrulunca bulguru katın. 1-2 dakika kavurun. Nohutu akşamdan ıslatıp, haşlayıp süzün. Bulgura nohutları ilave edin. Et suyu, karabiber, tuz ekleyip suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Demlenmeye bırakın. Tereyağını tavada kızdırıp, üzerine dökün. Reyhan katıp karıştırın. Sıcak servis yapın.Afiyet olsun…

Peynirli Poğaça


Malzemeler;

200 gram margarin
100 gram beyaz peynir
1 çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay kaşığı tuz
1 paket vanilya
1 adet yumurta
Alabildiğine un
Susam ve çörek otu

Hazırlanışı;

Margarini tavada eritelim. Geniş bir kapta yoğurdu, sıvı yağı, erimiş margarini,tuzu, vanilyayı ve 1 adet yumurtanın akını iyice karıştırıyoruz. Kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar un ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırıyoruz. Küçük küçük parçalar alarak şekil vermek için yuvarlıyoruz ve düzleştiriyoruz. Ortasına peynir ekleyerek yarım ay şeklinde kapatıyoruz.

Fırın tepsisini margarinle yağlıyoruz. Oluşturduğumuz poğaça hamurlarını tepsiye diziyoruz ve yumurtanın sarısını poğaçaların üzerine sürüyoruz. İsteğe göre susam ve çörek otu ekliyoruz. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yarım saat kadar pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Etli Ispanak Sarması

6 kişilik - Hazırlama süresi : 20 dakika - Pişme süresi : 30 dakika
Malzemeler;

2 kilogram ıspanak
1/2 kilogram kıyma
2 çorba kaşığı pirinç
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1/2 adet limon
2 adet soğan
1 tutam maydanoz
Tuz ve karabiber

16 Ocak 2009 Cuma

Pirinçli Börek


MALZEMELER:
hamuru için:
3 su b. un
1 tatlı k. tuz
1 tatlı k. karbonat
bir iki damla limon suyu
su
üzeri için:
1 yumurta akı
iç harcı için:
1 su b. pirinç
250 gr kıyma
1 kuru soğan
karabiber,tuz

HAZIRLANIŞI:
Hamuru için unu,tuzu alalım. karbonatın
üzerine limon suyu sıkıp kabarttıktan
sonra ekleyelim. su ilave ederek kulak
memesi kıvamında bir hamur hazırlayıp
dinlendirelim. daha sonra yufka gibi
açalım. bir yumurta akını üzerine
sürelim ki yapıştırma işlemi kolay olsun.
içi için haşlanmış pirinci,çiğ kıymayı,
rende soğanı,tuz ve baharatları
karıştıralım. Hamura içten koyup
tabak yardımı ile tıpkı çiğ börekte
olduğu gibi keselim. elimizle kenarlarını
bastırıp kızgın yağda kızartalım.
kıyması az ama bir o kadar da
lezzetli ve ekonomik bir börek.

Kaşarlı Köfte Sandvic


MALZEMELER:

* 300 gr. kıyma
* 1 soğan 1 yumurta
* kurutulmuş ekmek
* tuz,karabiber
* köfte baharı
* Arası için:
o Kaşar p.

Panelemek için:
o 2 yumurta
o un

* Sosu için:
o 3 domates
o 1 çorba k. salça
o 3 diş sarımsak
o 1 kırmızı biber
o 1 yeşil biber
o tuz,
o zeytinyağı

Hazirlanisi :

Kıymanın içine soğanı rendeleyin.Üzerine yumurtayı, kurutulmuş ekmeği,tuz,karabiber ve köfte baharını ekleyip yoğurun. Köfteyi yuvarlak şekilde elinizle şekillendirin. Bir köftenin üzerine bir parça kaşar peyniri koyup üzerine ikinci köfteyi alıp kapatın.

Elinizle iki köfteyi ve arasındaki peyniri tek köfte gibi kapatın.Önce una sonra yumurtaya batırıp kızgın yağda kızartın. Sosu için başka bir tavaya küp doğranmış dometesleri ve zeytinyağını alın. Daha sonra üzerine sarımsakları, salçayı ve doğranmış biberleri alıp soteleyin. Biraz sıcak su ilave ederek pişmeye bırakın.

Suyunu çekip koyulaşınca servis tabağının altına alıp kaşıkla şekillendirin.Üzerine kızarmış köfteleri dizerek sıcak servis yapın. Hamurumuz dikdörtgen bir şekil aldı. Kısa kenarına pırasalı harçtan koyup bir tur kıvıralım. Kıvırdığımız yerden kesip yağlanmış tepsiye alalım. Aynı işlemi hamur ve harç bitene kadar yapalım.

Tepsi dolunca üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede pişirelim. Daha sonra dilimleyerek sıcak servis yapalım. Kıtır kıtır ve çok lezzetli bir börek.

15 Ocak 2009 Perşembe

YUMURTALI ISPANAKLI PİDE


Malzemeler:

4 su b. un
yarım p.yaşmaya
1 çay b. süt
1 çay b. sıvıyağ
alabildiği kadar ılık su
1 çorba k. tuz
1 tatlı k. tozşeker

iç harcı için:
1 demet ıspanak
1 kuru soğan
sıvıyağ

üzeri için:
4 yumurta
1 kase kaşar peyniri rendesi
100 gr tereyağı

HAZIRLANIŞI:
4 su bardağı un karıştırma kabına alınır ve ortası havuz şeklinde açılır.
havuza maya, süt ve sıvıyağ konularak karıştırılır. daha sonra
alabildiği kadar ılık su ile hamur yoğrulur.hazırlanan hamur 5 dk .mayalandırılır.
bu sırada iç harç hazırlanır.bunun için; soğanlar doğranır, sıvıyağda sotelenir.
daha sonra 1 demet ıspanak doğranarak sotelenen soğanlara ilave edilir.
tuzu ve karabiberi ilave edilerek pişirilir.bu sırada mayalanmış hamur 4 bezeye
ayrılır.merdane ile tabak büyüklüğünde açılır. hamur daha boşken kenarları
içe doğru kıvrılır.orta kısmına ıspanaklar konur.üzerine kaşar peyniri rendelenir.
ıspanakların tam orta kısmına yumurta kırılır.ıspanakların üzerine tereyağı
konularak fırına verilir.

Dondurmalı Sandavic


Malzemeler:

1 yumurta
110 gr. margarin
3/4 su b. toz şeker
3/4 su b. damla çikolata
1 su b. un
yarım çay b. kakao
1 çay k. karbonat
1 çimdik tuz

Hazırlanışı:
110 gr.margarin ile toz şekeri mikserle çırpın.Daha sonra yumurta ekleyip tekrar çırpın.Üzerine un,kakao,karbonat
tuz ve damla çikolata ilave edip karıştırın.Kurabiye hamurunu yaklaşık 15 dakika buzdolabında bekletin.

Daha sonra önceden ısıtılmıl olan 170 derecelik fırında pişirin.Pişen kurabiyelerin arasına çilek ve dondurma koyu kurabiye ile kapatıp servis edin. Afiyet Olsun...

13 Ocak 2009 Salı

Kaymaklı Nuar Sarma


Malzemeler:
1 kg. dana nuar
1 kuru soğan
3 diş sarımsak
tuz, karabiber
defne yaprağı
taze kekik
biberiye

Panelemek için:
2 su b. tarhana
1 yumurta beyazı
yarım çay b. su

Beğendisi için:
1 kg. patlıcan
3 çorba k. tereyağı
2 çorba k. un
4 su b. süt
250 gr. kaymak
taze muskat

Servis için:
250 gr. kurutulmuş domates
50 ml. krema
semiz otu
roka

Hazırlanışı:
1 kg.dana nuarı tencereye alın.Üzerine defne yaprağı,taze kekik,biberi ekleyin.Üzerine su ekleyerk eti nuarı pişirin.
Nuar piştiktan sonra 1 parmak genişliğinde kesin.Eti panelemek için 1 yumurta beyazına biraz su ekleyip karıştırın.
Kestiğiniz nuarı ilk öce yumurta beyazına daha sonra tarhana bulayıp tavada kızarın.Beğendisi için ise patlıcanları közleyin.Közlendikten sonra ezin.Tencereye unu ve tereyağını ilave edip unu kavurun.Üzerine patlıcanları ekleyin.

Üzerine süt kaymak ve muskat ilave edip karıştırarak bir beğendi hazırlayın.Servis için ise 250 gr kurutulmuş domatesi haşlayın.Semiz otunu ve rokayı taavay alın.Üzerine krema ilave edip 3 dakika soteleyin.Servis tabağına beğendiyi alın.Kenarlarına kurutulmuş ve haşlanmış domatesi dizin.Beğendinin üzerine nuar etleri yerleştirin.
Üzerine krema ile sotelenmiş roka ve semizotunu ilave edip servis edin.

Mantarlı Sosisli Börek


Malzemeler:

3 yufka
400 gr.mantar
3 sosis
2 diş sarımsak
1 kabak
3 yeşil soğan
tuz,karabiber
sıvıyağ

Hazırlanışı:
İç harcı için sıvıyağda doğranmış mantarları,sosisleri,sarımsakları soteleyin.Daha sonra üzerine rendelenmiş suyu hafifçe sıkılmışı kabakları ve doğranmış yeşil soğanları ekleyin. Bir iki dakika daha soteleyip tuz karabiber ekleyerek soğumaya bırakın. Yufkaların her birini sekiz üçgen parçaya kesin. İçlerine soğuyan harçtan koyarak paçanga böregi gibi sarın. Kızgın yağda kızartın. Ortadan ikiye keserek sıcak sıcak servis yapın. Hafif ve lezzetli bir börek...

11 Ocak 2009 Pazar

Çifte Peynirli Sandviç


Malzemeler:

3 su b. un
yarım p. yaşmaya
1 çay b. ılık süt
1 çay b. ılık su
1 yumurta
1 tatlı k. tuz
1 çorba k. toz şeker
yarım çay b. sıvıyağ

Üzeri için:
1 kase beyaz peynir
1 kase rende kaşar peynir

HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın.
Üzerine yarım paket yaş maya,1 çay bardağı
ılık süt,1 çay bardağı ılık su,1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz,1 tatlı kaşığı toz şeker
ilave ederek kulak memesi kıvamında bir
hamur elde edin.
Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın.
Fırın tepsisinş yağlayın.Hamurlara şekiller verin.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
Minik sandviçleri üzerine krem peynir sürün
üzerine kaşar peynir rendesi serperek servis edin.

İsveç Köftesi


Malzemeler :
* 350 gr. kıyma
* 100 gr. lor peyniri
* 1 soğan
* tuz
* kimyon
* yeni bahar
* kurutulmuş ekmek
* süt

Garnitürü için:

* Yarım kg. patates
* 4 dilim pastırma
* 1 çorba k. tereyağı
* tuz, kaarbiber
* yeşil soğan

Sosu için:

* 1 çorba k. un
* 1 su b. et suyu
* tuz, karabiber

Üzeri için:

* ince doğranmış maydanoz

Hazırlanışı :

Karıştırma kabına 350 gr.kıymayı alın.Kıymanın üzerine 1 adet soğan rendesi ilave edin.Üzerine 100 gr.lor peynirini
rendeleyin.Daha sonra üzerine süt,galeta unu ilave edin.Üzerine kimyobn.tuz ve yeni bahar ilave edip köfteyi yoğurun.
İsveç köfrtesini ceviz parçası büyüklüğünde kopartıp yuvarlak olarak şekil verin.Fırın tepsiisini yaplayın.İsveç köftelerini fırın tepsisine dizin.İsveç köftesini önceden ısıtılmş olan 180 derecelik fırında pişirin.Garnitürü için yarım kg.patatesi yarı kıvamda haşlayın.Garrnitürü için tavaya 1 çorba kaşığı tereyağını ilave edin.Üzerine 4 dilim pastırma ilave edin.Yarı kıvamda pişen patatesleri ikiye kesin ve tavaya ilave edin.Üzerine tuz ilave edin.Daha sonra üzerine ince kıyılmış olan yeşil soğanı ilave edip birlikte soterelyin.

Sosu için tencereye 1 çorba kaşığı unu alın ve sıvıyağ ile beraber unu kavurun.Üzerine 1 su bardağı et suyu sirke ilave edip sosu kaynamaya bırakın.Servis tabağına sosu ilave edin.Sosun üzerine patatesli pastırmalı garnitürü ilave edin.Üzerine isveç köftelerini ilave ederek servis edin.

8 Ocak 2009 Perşembe

biftekli pizza


Malzemeler :

3 su b .un
1 paket kuru maya
1 tatlı k. tuz
1 çorba k. toz şeker
2 çorba k. zeytinyağı
alabildiği kadar ılık su

Sosu için:

2 çorba k. domates salçası
1 tutam fesleğen
3 çorba k. zeytinyağı
su
tuz, karabiber

Üzeri için:

Biftek dilimleri
renkli biberler
kaşar peyniri

Hazırlanışı :

Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın.Unun üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı toz şeker ilave edin.
Unun üzerine 1 paket kuru maya ilave edin ve karıştırın.Üzerine sıvıyağ ve ılık su ilave edip hamuru karıştırın.Hamuru kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın.Hamur 2 parça bezeye bölün.Hamurları merdane ile açın.Pizzanın üzeriçin olan biftekleri ince olarak kesin.Renkli biberleri ince olarak kesin.

Sosu için bir kapta 2 çorba kaşığı domates salçası üzerine zeytinyağı tuz ve 1 tutam fesleğen ilave edin ve sosun malzemsini karıştırın.Pizza hamurlarını fırın tepsisine pizza hamurlarını alın.Üzerine sosu sürün.Sosun üzerine kaşar peynir rendesi ilave edin.Kşar peynri rendesi üzerine ince kesilmiş biftekleri ilave edin.Bifteklerin üzerine ince kesilmiş renkli biberleri ilave edin. Önceden ısıtılmış olan 225 dercelik fırında pişirin.

mantarlı pilav


Malzemeler :

2 su b. bulgur
1 kase mantar
3 diş sarımsak
1 soğan
2 biber
1 domates
1 tatlı k. domates salçası
1 tatlı k. biber salçası
sıvıyağ
tuz, su


Hazırlanışı :

1 kase mantarı kesin.Tencereye sıvıyağı alınç.Üzerine mantarları ilave edin.soğanı ilave edip kavurun.Üzerine kesilmiş olan biberi ekleyin.2 su bardağı bulguru alın.Salçayı ilave edin.Domatesi ve tuzunu ilave edin.Üzerine sıcak su ekleyerek pilavı pişirin.

yeşil soslu tavuk salatası


Malzemeler :

1 bütün tavuk göğsü
renkli yeşillik
soya filizi
turp
çeri domates

Sosu için:

1 tutam fesleğen
roka
taze sarımsak
dereotu
zeytinyağı

Hazırlanışı :/span>

Renkli yeşillikleri servis tabağına elle kırarak alın. Üzerine soya filizi, doğranmış turp ve çeri domates serpin. Bu arada atvuk göğsünü 2' ye ayırarak pişirin. Daha sonra uzun uzun doğrayarak yeşilliklerin üzerine yayın. Yeşil sos için doğrayıcıya fesleğen, roka, taze sarımsak, dere otu ve zeytinyağını alın. Sos hazır olunca salatanın üzerine yayarak servis yapın.
afiyet olsun

5 Ocak 2009 Pazartesi

Ayvalı kuzu


Malzemeler :

350 gr. kuzu eti
2 ayva
1 kase arpacık soğan
2 defne yaprağı
sıvıyağ
tuz, su

Hazırlanışı :

Tencereye ıvıyağı alın.Üzerine 350 gr.kuzu etini ilave edin ve etleri kavurmaya devam edin.Etleri suyunu çekince2 adet defne yaprağı ilave edin.Daha sonra 1 kase arpacık soğan ilave edin.Daha sonra etlerin üzerine sıcak su ilave edin etleri pişirmeye devam edin.

2 adet ayvanın kabuklarını soyu.Ayvaları küp olarak kesin.Tenceredeki etlerin üzerine ayvaları ilave edip pişirmeye devam edin.

Kayısı Reçeli


Malzemeler :

1 kg kayısı
1 kg tozşeker
2 su b.su
1 limon suyu
1 çay b. badem veya kayısı çekirdeği

Hazırlanışı :

Kayısıları ortadan ikiye bölüp çekirdeklerinden ayırın. Tencereye tozşeker ve suyu alıp şerbet gibi kaynatın. İçine kayısıları ekleyin. Kıvam alana kadar pişirin.En son limon suyunu ve kayısı çekirdeklerini ekleyin. Sıcak sıcak kavonozlara doldurun. Ağzını kapatın. Ekmeklere sürülebilir kıvamda nefis bir reçel oldu. kayısı reçeli yapmanın tam zamanı...

Hellim Peynirli Tarhana Çorbası


Malzemeler :

1 su b. ev tarhanası
1 çorba k. tereyağı
1 çorba k. biber püresi
1 biber
su, tuz

ÜZER İÇİN:

Hellim peyniri


Hazırlanışı :

Tencereye 1 çorba kaşığı tereyağını alı.Üzerine ince kesişmiş biberi ilave edin.Üzerine 1 su bardağı tahana ilave edin.Üzerine biber püresi ilave edin ve sürekli karıştırın.Üzerine ilk önce soğuk su daha sonra sıcak su ilave edin.Hellim peyniri küp olarak kesin.

Tavaya sıvıyağ ilave edin.Hellim peynirleri tavada kızartın.Servis tabağına tarhana çorbasını alın.Üzerine kızarmış hellim peynirlerini ilave edip sıcak olarak servis edin..

Nohut Köftesi


Malzemeler :

2 su b.haşlanmış nohut
4 diş sarımsak
1 soğan
1 yumurta sarı
maydanoz
taze kiniş
tuz,karabiber
kimyon
aldığı kadar un

Servisi için:

yeşil salata

Hazırlanışı :

Haşlanmış nohutları doğrayıcıdan geçirip karıştırma kabına alın. Daha sonra üzerine soğan rendesi ve 2 yumurta ekleyin. Baharatlarını, tuzunu, karabiberini ve sarımsak ezmesi ekleyerek yoğurun. Elinizde köfte şeklini verin. Eğer dağılıyorsa biraz un ekleyebilirsiniz.

Yuvarladığınız köfteleri bol yağda kızartın. Bol yeşillikle servis yapın.

4 Ocak 2009 Pazar

Bulgurlu Hardal Otu


Malzemeler :

500 gr.hardal otu
2 soğan
2 diş sarımsak
2 çorba k.bulgur
1 çorba k.biber salçası
mısırözü yağı
su
tuz

Hazırlanışı :

Soğanı yemeklik doğrayarak sıvıyağda sotelemeye alın. Üzerine sarımsağı da ekleyin. Biraz kavrulunca biber püresini de ekleyin. Kavrulunca hardal otunu soğanların üzerine yayın. Bulguru da hardal otunun üzerine serpin. Kapağını kapatarak kendi buharında pişirin. Dilerseniz yanında sarımsaklı yoğurt ile servis yapın. AFİYET OLSUN...

Portakallı Zeytinyağlı Havuç


Malzemeler :

4 havuç
2 soğan
2 çorba k.pirinç
2 portakal
tuz
zeytinyağı
1 su b.su

Hazırlanışı :

Soğanları piyaz doğrayarak Zeytinyağında sotelemeye alın. Daha sonra üzerine parmak doğranmış havuçları da ekleyerek soteleyin. Daha sonra üzerine 2 portakalın suyunu ve biraz da normal su ilave ederek pişirin. AFİYET OLSUN...

Pişmesine yakın pirinci de ekleyerek kısa bir süre daha pişirin.

Ispanaklı yumurta


Malzemeler :

1 demet ıspanak
2 soğan
1 çorba k.tereyağı
4 yumurta
50 gr.kaşar peyniri
tuz,karabiber
toz kırmızı biber

Hazırlanışı :

Soğanları ince doğrayarak tereyağı ve sıvıyağ karışımnda soteleyin. Üzerine ıspankları ekleyerek sotelemeye devam edin. Sotelenince üzerine yumurtaları kırın. Karıştırmadan üzerine küp doğranmış kaşar peynirini de ekleyerek kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. AFİYET OLSUN....

Kavurmalı Zeytin Ezmeli Milföy


Malzemeler :

6 yaprak milföy
kavurma
zeytin ezmesi
1 yumurta

Üzeri için:

Susam
çörek otu

Hazırlanışı :

Milföyleri 4' e bölün. Her bir parçanın içine zeytin ezmesi veya kavurma koyarak kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürerek tepsiye alın. Üzerine susam ya da çörek otu serperek 180 derecede pişirin.

3 Ocak 2009 Cumartesi

Zerdeli Sütlaç


Malzemeler:

Sütlacı için:

* 1 litre süt
* 1 su b.toz şeker
* 3 çorba k.pirinç
* 1 çorba k.nişasta
* 1 p.vanilya

Zerdesi için:

* 1 litre su
* 3 çorba k.pirinç
* 1 su b.toz şeker
* 1 çorba k.nişasta
* safran

Üzeri için:

* nar tanesi

Hazırlanışı :

İlk olarak tencereye sütü alın. Üzerine şekeri de ilave ederek kaynayana kadar kontrollü olarak pişirin. Kaynayınca üzerine vanilyasını ekleyin. Kıvamını bağlamak için ise nişastayı su ile açarak karıştır karıştıra ilave edin. Diğer tarafta pirince üstünü biraz geçecek kadar su ekleyerek pişmeye bırakın. Pirinç haşlanıp suyunu çekince kaynayan sütün üzerine ilave edin. Pişince servis edeceğiniz fırın kabına alarak soğumaya bırakın.

Zerdesi için tencereye suyu, şekeri,birkaç dal safranı, nişastayı ve haşlanmış ve suyunu çekmiş pirinci ekleyerek ocağa alın. Karıştırarak pişirin. Pişince ilk sıcaklığı çıkmış sütlacın üzerine dökerek Soğumaya bırakın. Nar taneleri ile servis yapın.

Cevizli Ekmek


Malzemeler :

Cevizli ekmek için:

* 5 su b.un
* 1 p.yaşmaya
* 1 yumurta
* 1 çay b.süt
* yarım çay b.sıvıyağ
* 2 çorba k. toz şeker
* 1 tatlı k.tuz
* 1 su b.ceviz
* aldığı kadar ılık su

Köftesi için:

* 400 gr.kıyma
* 1 soğan
* 1 yumurta
* 1 tutam maydanoz
* tuz,karabiber
* kekik
* galeta unu

Garnitürü için:

* domates
* turşu
* kıvırcık
* mayonez
* ketçap
* patates
* kaşar peyniri


Hazırlanışı :

Ekmeği için karışırma kabına unu alın. Ortasını açın içine maya, süt, sıvıyağ, yumurta akı ve tuz ekleyerek orta kısımdan itibaren alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğurun. Hamura iri kırılmış cevizi de ekleyin. Hamur hazır olunca bir süre mayalandırın.Daha sonra ekmeğinizi 180 derecede pişirin.

Diğer tarafta kıymayı karıştırma kabına alın. Üzerine yumurta, rendelenmiş soğan ve ince doğranmış maydanoz ekleyerek karıştırın. Baharatlarını ve alabildiği kadar ılık su ekleyerek köfte harcınızı hazırlayın. Hazırladığınız köfteleri hamburger köftesi şeklinde yaparak tavada ya da ızgarada pişirin.

Hazırlıklarınız tamam olunca pişen ekmekleri ortadan ikiye ayırarak içine bir köfte bir ince dilim kaşar peyniri ve dilediğiniz garnitürlerden koyarak yanında patates kızartması ile servis yapın. Evde hazırladığınız bu lezzetli ve sağlıklı cheeseburgerlere çocuklarınız bayılacak...

1 Ocak 2009 Perşembe

Kıymalı Pastane Poğaçası


Malzeme :

* 1 paket margarin
* 1 su b. su ve süt karışımı
* 2 yumurta
* 1 paket yaşmaya
* tuz, tozşeker
* alabildiği kadar un

İç harcı için:

* 3 soğan
* 250 gr. kıyma
* 1 tutam maydanoz
* karabiber, kırmızı biber, tuz

Hazırlanışı :

Karıştırma kabına 1 su su ve süt karışımını alın.Üzerine 1 paket yaş mayayı ilave edin. 1 yumurtayı ve diğer yumurtanın sadece akını ialve edin.Üzerine 200 gr.margarin ilave edin. Hepsini karıştırın.Daha sonra üzerine alabildiği kadar un,tuz,toz şeker ilave edin.Karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamuru bezelere ayırın.Bezeleri elinizle açın. İç harcı için tavaya 3 adet yemeklik kesilmiş soğanı alın.Üzerine 250 gr.kıymayı ilave eip birlikte kavurun.Üzerine ince kıyılmış maydonozu,karabiber,kırmızı biber ve tuz ilave edip bir iç harç elde edin. Açtığınız bezelerin içlerine kıymalı harçtan koyup kapatın.Fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik. AFİYET OLSUN...

Peynirli Kekikli Domates


Malzemeler:
1kg.domates
150 gr.kekikli mozarella
zeytinyağı
tuz
karabiber
kekik


Hazırlanışı:

Domatesleri ortadan ikiye ayırın ve çekirdek yatağını çıkarın. Daha sonra domatesleri bir fırın kabına dizin. Domateslerin içerisine önce bir dal taze kekik, üzerine bir dilim mozarella peyniri koyun. Peynirlerin üzerine çıkan domates içlerinden koyabilirisiniz. En son üzerine tuz, karabiber ve zeytinyağı gezdirip peyniler eriyip doamtesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Afiyet OLSun...

SAYAC