Bu Blogda Ara

22 Mart 2009 Pazar

Hardal Soslu Karnabahar


Malzemeler :

* 2 karnıbahar
1 kase yoğurt
2 çorba k.hardal
2 çorba k.zeytinyağı
tuz,karabiber

Üzeri için:

* fesleğen

Hazırlanışı :

Karnıbaharları bütün olarak haşayın.Karnıbahar haşlandıktan çiçeklerini ayırın ve servis tabağına alın. Hardallı sosu için yoğurt ve hardalı karıştırın.Servis tabağındaki karnıbaj-harın üzerine hardallı yoğurtlu sostan döküp servis edin.

Şifa Çorbası



Malzemeler :

* 1 su b.arpa şehriye
* 1 su b.et suyu
* 1 havuç
* 1 çorba k.salça
* 1 domates
* 3 yeşil biber
* 1 kırmzı biber
* 3 diş sarımsak
* limon suyu
* 2 çorba k.un

Hazırlanışı :

Tencereye sıvıyağı alın.Üzerine arpa şehriye ilave edip kavurun.Daha sonra üzerine un koyun. Havucu küp olarak kesin.Sarımsakları ince olarak kesin.Kırmız biberleri küp olarak kesin. Yeşil biberleri küp olarak kesin. Tencereye kırmızı ve yeşil biberleri,sarımsakları,1 çorba kaşığı salça,1 adet küp kesilmiş domates ve 1 su et suyunu tencereye ilave edin. Tencereye ilk önce soğuk su ardından sıcak su ilave edip kayna kadar pişirin.

Yeşil Domates Dolması


Malzemeler :

* 1.5 kg.yeşil domates
* 2 çorba k.bulgur
* 125 gr.kıyma
* 1 soğan
* 1 çorba k.biber salçası
* 1 çorba k.domates salçası
* tuz,karabiber
* reyhan
* sıvıyağ
* su

Hazırlanışı :

İlk olarak yeşil domateslerin içini boşaltın. İç harcı için karıştırma kabına 125 gr.kıymayı alın.Üzerine 1 adet soğanı rendeleyin.Üzerine 2 çorba kaşığı bulgur 1 çorba kaşığı biber salçası,tuz ,karabiber ve reyhan ilave edip iç harcı karıştırın.Domateslerin içine kıymalı iç harçtan doldurun. Tencereye domates dolmasını dizin.Domateselerin boşaltığınız içlerini küp olarak kesin.Tavaya domateslerin içini alın ve üzerine 1 çorba kaşığı domates salçası ilave edip kaynatın.Sosu tenceredeki dolmaların üzerine boşaltın.Üzerine sıcak su verip dolmayı pişirin.

9 Mart 2009 Pazartesi

Ispanaklı Yaş Pasta için Malzemeler

TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ VE RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Ispanaklı Yaş Pasta için Malzemeler:

3 yumurta

1,5 su bardağı şeker

1 çay bardağı sıvı yağ

2 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 su bardağı (robottan geçirilmiş) ıspanak

Üzeri için;

2 adet muz

ceviz içi

krem şanti ve kremşantiyi yapmak için iki bardak süt
TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ VE RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
Yapılışı:

Önce ıspanakları yıkayıp ayıklayıp doğruyoruz (yaklaşık 5-6 küçük kök ıspanak), tavada kendi suyunu çekene kadar, kavuruyoruz. Robottan geçiriyoruz.

3 yumurta ve 1.5 bardak şekeri yaklaşık 10 dk kadar mikserin yüksek ayarında iyice çırpıyoruz, sıvı yağı ekleyip tekrar çırpıyoruz.

elenmiş un, kabarta tozu ve vanilyayı da ekleyip, hepsini güzelce harmanlıyoruz ve robotta kıydığımız ıspanakları da ekleyip tekrar çırpıyoruz

26 yada 28 cm borcamda üzerine yağlı kağıt koyup 180 derece önceden ısıtılmış fırında 35- 40 dk pişirdim ben.
TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ VE RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
piştikten sonrakekin kenarlarından bıçakla biraz aldım bunuda robottan geçirdim

sonra keki büyük bir bıçakla ikiye bölüp, arasına1 paket krem şanti yapıp, muz dilimleri dizip ceviz içi serptim.
TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ VE RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
sonra diğer keki üzerine kapatıp muz ceviz içi ve robottan geçirilmiş kek ( antep fıstığı gibi görünen) süsledim. Afiyet olsun…

SAYAC