Bu Blogda Ara

17 Eylül 2009 Perşembe

Oktay Usta Ispanaklı Buğday Çorbası


Malzemeler :

* 1.5 su b.haşlanmış buğday
* 1 bağ ıspanak

Terbiyesi için:

* 1 kase yoğurt
* 2 çorba k.tepeleme un
* 1 yumurta
* su,tuz

Üzeri için:

* tereyağı
* toz kırmızı biber

Hazırlanışı :

Tencerenize sıcak suyu alın.İçine haşlanmış buğdayları ekleyin. Bir taşım kaynattıktan sonra terbiyesini hazırlayın. Bir kaseye yoğurdu,unu,yumurtayı,tuzu ve soğuk suyu ekleyerek çırpın.Daha sonra terbiyeyi sıcak su ile ılıtıp sıcak çorbaya ekleyin. Karıştıra karıştıra kaynatın. Kaynadıktan sonra çok ince kıyılmış ıspanak yapraklarını ekleyip 5 dakika daha pişirip altını kapatın.Üzerine toz biberli kızarmış tereyağı gezdirin.

Oktay Usta Mantı Çorbası Tarifi Yapılışı


merhaba arkadaşlar

duydunuz mu bilmem ama mantınında çorbası var

evet evet mantı çorbası bunun üzerine ne denilebilirki

ne deseniz boş denemek lazım hadi deneyelim

mutfağa doğru yol alsak ii olcak koaly gelsin..

Malzemeler

250gr kayseri mantısı(hazır yada yapapilirsiniz)
1 tepeleme yemek kaşığı un
5 su bardağı su
1 çay kaşığı kuru nane
300 gr yoğurt
2.5 yemek kaşığı tere yağı,
kırmızı biber ve kara biber

Hazırlanışı

Büyük bir tencerede 1 yemek kaşığı unu soğuk suyla ezin, naneyi ekleyin ve karıştırarak üzerine 5 su bardağı suyu ekleyin. Kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin kaynayınca arzuya göre tuz ilave edip mantıyı ilave edin. Orta ateşte mantıyı pişirin. Ocaktan aldıktan sonra biraz ılımaya bırakın. ayrı bir kapta yoğurdu ezin(yoğurdu pişen çorbanın kıvamına göre yani çorbanın koyuluğuna göre cıvık veya katı ezin) ılıyan çorbanın tam ortasına yoğurdu yavaş yavaş dökün ve homajen olarak dağılması için karıştırın.(yoğurdun, çorbanın tam ortasına dökülmesinin sebebi yoğurdun sıcaktan kesilmemesi içindir) üzerine tereyayı kızartıp karbiber ve kırmızı biber ekleyin .

Oktay Usta Ispanaklı Üçgen Börek

TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ VE RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
Malzemeler:
3 su b. un
3 çorba k. zeytinyağı
1 tatlı k. tuz
Alabildiği kadar su
TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ VE RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
İç harcı için:
250 gr. ıspanak yaprağı
1 soğan
Urfa peyniri
2 közlenmiş kırmızı biber
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ

Üzeri için:
Yumurta sarısı

Hazırlanışı:
Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın.Üzerine zeytinyağı,1 tatlı kaşığı tuz ve alabildiği kadar su ilave ederek bir hamur elde edin.İç harcı için ıspanakları kesin.Soğanı yemeklik kesin.Tavaya soğanı ve ıspanağı ilave edip kavurun.Üzerine küp kesilmiş közlenmiş kırmızı biber ve peyniri ilave edin. Üzerine tuz ve karabiber ekleyin.İç harcıı süzgeçten geçirin suyunu süzün.Hamuru merdane ile çok ince olarak açın.Hamuru kare olarak kesin.Karelerin içine ıspanaklı iç harçtan ekleyin.Kareleri üçgen olarak kapatın.Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.
TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ VE RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
oktay usta,oktay usta yemek tarifleri,oktay usta börek tarifleri,yeşil elma,resimli yemek tarifleri,yemek tarifleri

15 Eylül 2009 Salı

Oktay Usta Kavurmalı Dolama Börek


Malzemeler :

* 5 su b. un
* 1 çorba k. tuz
* su

İç harcı için:

* 5 patates
* 2 soğan
* 200 gr. kavurma
* sıvıyağ
* yumurta

Hazırlanışı :

Karıştırma kabına 5 su bardağı un,1 çorba kaşığı tuz ve alabildiği su ilave bir hamur elde edin. İç harcı için patatesleri haşlayın ve rendeleyin.Tavaya 2 adet yemekil kesilmiş olan soğanları ekleyin.Üzerine 200 gr.kavurmayı ilave edip kavurun.Üzerine rende patatesleri ilave edin ve kavurun.Elde etmiş hamuru merdane ile açın.Üzerine sıvıyağ sürün ve elinizle geniş olarak hamuru esnetip elinizle açın. Hamurun içine iç harçtan koyun ve hamurun bir ucudan başlayarak sarın.Fırın tepsisine hamuru sarıp yuvarlak şekil verin. Hamurun üzerine yumurtyı sürün.Önceden ısıtılmış olan 180 dercelik fırında pişirin.

oktay usta,oktay usta yemek tarifleri,oktay usta hamur işleri,oktay usta börek tarifleri,resimli yemek tarifleri,kolay yemek tarifleri,yemek tarifleri,yemek

Oktay Usta Patatesli Açık Pide

TARİFİNH YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ VE RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
Malzemeler :

* 4 su b. un
* 1 su b. süt
* 1 paket yaşmaya
* 1 çorba k. tereyağı
* 1 tatlı k. tuz
* 1 çorba k. kuru reyhan
* alabildiği kadar su

İç harcı için:

* 5 patates
* 2 soğan
* 2 biber
* tuz, karabiber
* pulbiber
* maydanoz
* yumurta sarısı
TARİFİNH YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ VE RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
Hazırlanışı :

Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alın.Üzerine tuz ilave edin.Unun ortasına 1 paket yaş maya ilave edin.Mayanın üzerine 1 su bardağı süt,tereyağı ilave edip ilk önce mayayı eritin.Daha sonra un ile beraber yoğurup bir hamur elde edin.Üzerine kuru reyhan ilave edin.Hamuru bezelere ayırın.Bezeleri fırın tepsisine alon ve hamurları elinizle yuvarlak olarak açın.

İç harcı için 5 adet patatesi haşlayın ve kesin.Soğanları yemeklik kesin.Biberleri kesin.Tavaya soğanı ve biberleri alıp kavurun.Üzerine patatesleri ilave edin.Üzerine tuz,karabiber,pulbiber ilave edip karıştırın.Hamurların üzerine iç harçtan paylaştırın.Hamurun kenarlarına yumurta sarısı sürün.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
TARİFİNH YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ VE RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
oktay usta,oktay usta pide tarifleri,oktay usta yemek tarifleri,oktay usta tatlıları,resimli yemek tarifleri,pide tarifi,patatesli pide tarifi

Oktay Usta Kalbura Bastı

TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
Malzemeler :
* 4 su b. un
* 200 gr. tereyağı
* yarım çay b. zeytinyağı
* 1 su b. pudra şekeri
* 2 çorba k. yoğurt
* 1 yumurta
* 1 paket kabartma tozu
* 1 kase ceviz
Şerbeti için:
* 4 su b.su
* 1 kg. toz şeker
* 1 dilim limon
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
Hazırlanışı :
Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alın.Üzerine tereyağı,zeytinyağı,pudra şekeri,yoğurt,1 adet yumurta,1 paket kabartma tozu ilave edip tüm malzemeyi karıştırıp yoğurun.Rendenin küçük tarafıyla hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle açın.Hamurun içine ceviz koyup kapatın.
Bu şekilde hamurları fırın tepsisine alın.Öncden ısıtılmış olan 180 dercelik fırında pişirin.Şerbeti için tencereye 4 su bardağı su ve 1 kg.toz şeker ilave edin.Üzerine 1 dilim limon ilave edip şerbeti kaynatın.Kalbura bastıyı fırından çıkarttıktan sonra üzerine şerbeti dökün.Şerbeti çektikten sonra servis edin.
oktay usta,oktay usta yemek tarifleri,oktay usta tatlı tarifleri,yemek tarifleri,resimli yemek tarifleri,kolay yemek tarifleri,oktay usta kalburabastı
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

Oktay Usta Yoğurt Kremalı Çilek Tatlısı


Malzemeler :

* 3 yumurta
* 1 su b.toz şeker
* 2 su b.un
* 1 p.vanilya
* 1 p.kabartma tozu

Islatmak için:

* çilek reçeli
* sıcak su

Üzeri için:

* 1 kase süzme yoğurt
* 4 çorba k.pudra şekeri
* 2 çorba k.çilek püresi
* çilek parçaları
* toz yeşil fıstık

Hazırlanışı :

İlk olarak keki için karıştırma kabına yumurtayı ve şekeri alarak köpürene kadar çırpın. Daha sonra üzerine unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave ederek karıştırın. Biraz dar bir kek kalıbına, altına yağlı kağıt koyarak hazırlamış olduğunuz hamuru dökün. 175 derecede pişirin.
Bu sırada keki ıslatmak için çilek reçelini doğrayıcıdan geçirdikten sonra biraz da sıcak su ekleyerek yumuşatın. Kek piştikten sonra bu çilek şurubunu kekin üzerine yavaş yavaş dökerek ıslatın.(Kekin üzeri kürdanla birkaç yerden delinirse şurubu daha rahat çekecektir.) Kek soğurken diğer tarafta üzeri için yoğurt kremasını hazırlayın. Bunun için karıştırma kabına yoğurt, pudra şekeri ve çilek püresini alarak karıştırın.

Kek soğuyunca hazırlamış olduğunuz yoğurt kremasını kekin her tarafına sıvayın. Üzerinde yeşil fıstık ve çilek parçaları ile servis yapın.

oktay usta,oktay usta yemek tarifleri,oktay usta tatlı tarifleri,Oktay Usta Yoğurt Kremalı Çilek Tatlısı,resimli yemek tarifleri,resimli tatlılar,oktay usta tatlıları

Oktay Usta Közlenmiş Biber Salatası


Malzemeler :

* 8 biber
* sarımsak
* maydonoz
* fesleğen
* yeşil soğan yaprağı
* sirke
* zeytinyağı
* tuz

Hazırlanışı :

Biberleri tepsiye alın. 170 derecelik fırında közleyin. Biberler pişince çekirdeklerini çıkarın ve doğrayın. Doğranan biberleri servis tabağına alın. Üzerine ince doğranmış sarımsak ,maydonoz, fesleğen ve yeşil soğan yapraklarını serpin. Sirkesini, yağını ve tuzunu ilave ettikten sonra servis yapın.

oktay usta,oktay usta yemek tarifleri,oktay usta salata tarifleri,salata,resimli yemek tarifleri,kolay yemek tarifleri

Oktay Usta Kabak Mücver


Aslında kabak mücver için tam ölçülü bir tarif veremeyeceğim. Sayacağım malzemeleri arzu ettiğiniz kadar ve ikram edeceğiniz kişi sayısına göre karıştırıp bozadan biraz daha yoğun bir bulamaç haline getirmeniz gerekiyor. Kabak (1 kilo kadar) ve havucu (1 irice havuç) çiğ olarak rendeleyip kıydığınız maydonoz, dereotu ve nane ile karıştırın. İçine 2 yumurta kırıp, tuzu ve doğradığınız taze soğanı da ilave edin. Karışıma un da eklemeniz gerekiyor. Fotoğraftaki kadar mücverler için 3-4 yemek kaşığı un yeterli olacaktır. Daha sonra ayrı bir tavada kızdırdığınız sıvıyağa bulamaçtan birer yemek kaşığı döküp arkalı önlü kızartarak pişirin.

oktay usta,oktay usta yemek tarifleri,oktay usta kabak mücveri,mücver yemeği,resimli yemek tarifleri,oktay usta yemekleri,oktay usta kabak yemeği

13 Eylül 2009 Pazar

Oktay Usta Patates Mantısı Tarifi Anlatımı


merhaba arkadaşlar

inanılmaz ultra inanılmaz bir tarifle karşınızdayız

patates mantısı bu tarif başka tarif mükemmel

çok beğeniceksiniz en azından beğenmeseniz bile

çok beğenmiş gibi yapın :$ sağlıklı ve yapması kolay

biraz zaman alabilir ama ne demişler en büyük zaferler

biraz mücadele biraz sabır birazda sevgi gerektirir.

kolay gelsin...

Malzemeler

5-6 adet patates
Maydanoz
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça

Hazırlanışı :
Patatesleri iyice yıkayın ve haşlamak üzere tencereye koyun. Haşlandıktan sonra kabuğunu soyarak iyice ezin. Ezmek için çatal kullanabilirsiniz. Daha sonra patateslerin içine doğranmış maydanozları ekleyin. İsteğe göre karabiber, kırmızı biber ve tuz ekleyin. İyice karıştırın. Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak bardak şeklinde şekillendirin.Başka bir kapta yoğurdun içerisine ezilmiş sarımsakları ekleyin ve karıştırın. Patateslerin içini yoğurt ile doldurun. Tavada tereyağı eriterek salçayı pişirin ve patateslerin üzerine dökerek servis yapın. Afiyet olsun…


Patates Mantısı ,Patates Mantısı tarifleri,Patates Mantısı taifi,Patates Mantısı tarif,Patates Mantısı yapılışı,Patates Mantısı yapımı,Patates Mantısı anlatımı,Patates Mantısı resimli anlatım,Patates Mantısı nasıl yapılır,Patates Mantısı oktay usta,oktay usta Patates Mantısı tarifi,Patates Mantısı emine beder tarifi,emine beder Patates Mantısı tarifi,Patates Mantısı ramazan tarifleri,Patates Mantısı ramazan yemekleri,Patates Mantısı iftar yemekleri

Oktay Usta Patlıcan Şaşlık Tarifi


merhaba arkadaşlar

patlıcan şaşlık tarifi ile karşınızdayız

böyle bir ismi almasının bir hikayesi

var bu yemeğin zamanın birinde

bir patlıcan ve domates varmış

domates yaz boyunca çalışmış didinmiş

patlıcansa yaz boyunca türkü çalıp oynamış

derken kış gelip çatmış patlıcan aç kalmış kışın ve

komşusu domatesten gelip yiyecek istemiş

demiş açlıktan ölcem domates kardeş bi yardım

zekatını bari bana ver demiş domateste az bekle sen demiş

içerden gerekli mazlemeleri almış ve geri dönmüş(bıçak,tabanca vs.)

patlıcana bakmış ve yaz boyunca çalıp oynadın

bari bi işe yara deyip patlıcanı kesip patlıcan şaşlık yapmış.

kolay gelsin..

Malzemeler
2 orta boy patlıcan
3-4 adet patates
2 adet domates
1-2 adet yeşil biber,
maydanoz
soğan
tuz, karabiber, nane, kekik (v.b.)
Hazırlanışı
İlk olarak patatesleri soyup kalın halkalar şeklinde doğrayın ve çok fazla pişmemesine dikkat ederek kızartın. Kızaran patateslerin yağlarını havlu peçete ile çektirin. Aynı işlemi soyup, dilimleyip tuzlu suda beklettiğiniz patlıcanlar içinde yapın. Yani kızartın ve yağını peçete ile çektirin. Patlıcanların boyunu geçmeyecek şekilde köfteleri şekillendirin ve şişe patlıcanı, köfteyi, domatesi, patatesi ve biberi sırayla takın. Şişleri tepsiye dizin ve üzerine yağsız salçalı su ilave ederek önceden ısıttığınız 180-200 derecelik fırına sürün. Afiyet olsun.

Patlıcan Şaşlık ,Patlıcan Şaşlık tarifleri,Patlıcan Şaşlık tarifi,Patlıcan Şaşlık tarif,Patlıcan Şaşlık yapılışı,Patlıcan Şaşlık yapımı,Patlıcan Şaşlık anlatımı,Patlıcan Şaşlık resimli anlatım,Patlıcan Şaşlık nasıl yapılır,Patlıcan Şaşlık oktay usta,oktay usta Patlıcan Şaşlık tarifi,Patlıcan Şaşlık emine beder tarifi,emine beder Patlıcan Şaşlık tarifi,Patlıcan Şaşlık ramazan yemekleri,Patlıcan Şaşlık iftar yemekleri

9 Eylül 2009 Çarşamba

Mantarlı Sütlü Börek


Annem mantarlı sütlü böreğin tarifini Pelin‘in sitesinden almış. Pelin’in de söylediği gibi çok doyurucu bir börek. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Annemin de ellerine sağlık..

MALZEMELER
3 yufka
70-80 gr tereyağı
içi için;
1/2 kilo mantar
1 kuru soğan
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 yumurtanın akı
maydonoz
tuz, karabiber
üzeri için;
1,5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı

YAPILIŞI
Soğanlar sıvıyağda sotelenir. İçine doğranan mantarlar da ilave edilip sotelemeye devam edilir. Tuz ve karabiber eklendikten sonra ocaktan alınır. Mantarlar soğuduktan sonra kıyılmış maydonoz ve yumurtanın akı da ilave edilip karıştırılır.
Üç yufka aralarına eritilmiş tereyağ sürülerek üstüste serilir. En üstteki yufkaya da tereyağ sürüldükten sonra yufkalar 12 eşit parçaya bölünür. Parçaların geniş kenarlarına mantarlı iç malzemeden konarak sigara böreği sarar gibi sarılır.
Börekler tepsiye dizildikten sonra üzerine 1,5 bardak süt gezdirilerek bu süt çekilinceye kadar buzdolabında bekletilir. Süt çekildikten sonra 2 kaşık un da böreklerin üzerlerine serpilerek yaklaşık 6 saat kadar buzlukta bekletilir. (Pelin’in dediği gibi bir gün önceden bu işlemi yapabilirsiniz.)
Börekler buzluktan çıktıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürülüp, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.

Oktay Usta Müslili Kurabiye Tarifi


merhaba arkadaşlar

çocuklarınız anne müsilli kurabiye

müsilli kurabiye diye ağlıyor mu

artık ağlamasın kocanızdan müsilli kurabiye

yapmadığınız için şiddet mi görüyorsunuz

müsilli kurabiye yapamıyorsunuz diye

anneniz sizi evlatlıktan mı reddedecek

hiçbiri olmasın sizde bu kurabiyeyi yapın

artık bu çile bitsin:D

Malzemeler

200gr margarin
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı tuz
2adet yumurta
1 paket vanilya
2 su bardağı un
1 su bardağı eti müsli

Hazırlanışı
Oda sıcaklığındaki margarini şeker ile karıştırıp krema kıvamına getirin. İçerisine diğer malzemelerin tamamını ekleyip kaşık ile karıştırarak yumuşak bir hamur hazırlayın. Yağlı kağıdın üzerine kaşık yardımı ile top top hamurdan dökün, yayılacağı için aralarında biraz mesafe bırakmakta fayda var. Önceden 160 derece de ısıttığınız fırında pişirin

8 Eylül 2009 Salı

Oktay Usta Köfteli Çorba Tarifi

TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ VE RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
köfteli çorba tarifibugün düşündüm ne yapsam ne yapsam
hangi çorbayı yapsam kurtulur muyum bunalımdan
süper bi çorba yapsam diye..

sonra ne çorbası yapacağımı buldum ve

dedim ben buldum daha düşünen kardeşlerim

vardır onlarlada paylaşayım buyrun

kolay gelsin..

Malzemeler

1 adet soğan
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı margarin
1 litre sıcak su
Yarım su bardağı erişte

Terbiyesi için
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ VE RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
Köftesi için:
150 gr çekilmiş et (kıyma)
2 yemek kaşığı köftelik bulgur
Tuz, karabiber, pulbiber
1 yemek kaşığı un

Hazırlanışı

İlk olarak köfte malzemelerini (un hariç) güzelce yoğurup top top köfteleri yapıyoruz ve 1 kaşık unu bir tabağın içine koyarak hazırladığınız köfteleri üzerine alın. Böylece köftelerin dış yüzeyleri una bulansın. Diğer taraftan;
Tencereye yağı koyarak rendelenmiş soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. 2 yemek kaşığı salça ekleyin ve 1 litre kaynar su ilave edin. Daha sonra köfteleri ilave edin. Köfteler 5-10 dakika kadar piştikten sonra içine erişte ekleyin. Erişteler pişene kadar kaynatın. Diğer tarafta çorbanın terbiyesini hazırlayın. Bunun için un, yoğurt ve yumurtayı güzelce çırpın ve çorbayı karıştırarak yavaş yavaş terbiyeyi ekleyin. 4-5 dakika kadar kaynattıktan sonra altını kapatın.

Servis etmeden önce tereyağlı naneli yağ kızdırarak çorbanın üzerinde gezdirin. Afiyet olsun…

Not: Çorbanın kesmemesi için tuzunu sonradan ilave edin.
TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ VE RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
Köfteli Çorba ,Köfteli Çorba tarifleri,Köfteli Çorba tarifi,Köfteli Çorba tarif,Köfteli Çorba yapılışı,Köfteli Çorba yapımı,Köfteli Çorba anlatımı,Köfteli Çorba resimli anlatım,Köfteli Çorba nasıl yapılır,Köfteli Çorba oktay usta,oktay usta Köfteli Çorba tarifi,Köfteli Çorba ramazan tarifleri,Köfteli Çorba ramazan yemekleri,Köfteli Çorba ramazan menüsü,Köfteli Çorba ramazan sahur yemekleri

Oktay Usta Yaprak Sarması Tarifi

TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ VE RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Malzemeler

3 yemek kaşığı tereyağı
3 büyük soğan
1 baş sarımsak
1 tatlı kaşığı(dolu dolu) domates salçası
1 tatlı kaşığı(dolu dolu) biber salçası
3 orta domates rendesi(arzuya göre)
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı isot
1 tablet tavuk suyu
tuz
1,5 su bardağı pirinç
yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
yarım kilo salamur bağ yaprağı

Hazırlanışı
TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ VE RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
İnce ince kıyılmış soğan ve sarımsak tereyağı ile pembeleşinceye kadar kavrulur.sırası ile salçalar ve domates koyulup 1-2 dak daha kavurmaya devam edin. Sonra pirinci ilave edip 1-2 dak da pirinci kavurup baharatları ve tavuk suyunu ekleyin.kıyılmış maydanozu da üzerine koyup ağzını kapatın ve yarım saat kadar dinlendirin..
Dinlenen iç harca 1 tatlı kaşığı nar ekşisini de ekleyip karıştırın ve sarmanızı sarın…
Tencereye sıkı bir şekilde dizin..eğer sarmanın parlak olmasını istiyorsanız üzerine 1-2 damla sıvı yağ damlatabilirsiniz ve üzeri bürüyene kadar sıcak su ilave edip kısık ateşte suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin.
Afiyet olsun.
TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ VE RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Yaprak Sarması tarifleri,Yaprak Sarması tarifi,Yaprak Sarması tarif,Yaprak Sarması yapılışı,Yaprak Sarması yapımı,Yaprak Sarması anlatımı,Yaprak Sarması resimli anlatım,Yaprak Sarması nasıl yapılır,Yaprak Sarması oktay usta,oktay usta Yaprak Sarması tarifi,Yaprak Sarması ramazan yemekleri,Yaprak Sarması ramazan tarifi,Yaprak Sarması ramazan menüsü,Yaprak Sarması iftar menüsü,Yaprak Sarması iftar yemekleri,ramazan yemekleri,iftar yemekleri,ramazan tarifleri,iftar tarifleri,Yaprak Sarması

Oktay Usta Üzümlü Muffin Tarifi

TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ VE RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
merhaba arkadaşlar
süper tarifler görmek için doğru yerdesiniz
ilk defa göreceğiniz gördükçe görmek isteyeceğiniz
tüm tarifler burda tarifsiz tarifler,işte burdayız buyrun
deneyin yiyin hayatı sevin piyano çalmayı öğrenin en azından
bir enstüman fena olmaz:D

Malzemeler:
TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ VE RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
yarım su bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı yoğurt
bir buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı sıcak suda bekletilmiş kuru üzüm
fındık içi
TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ VE RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
Yapılışı:
Şeker ve yumurtayı mikserle iyice çırpalım. Köpük köpük olunca üzerine yoğurt ve yağı ekleyelim. Sonra diğer malzemeleri de ekleyip karıştırmaya devam edelim. En son olarak sıcak suda bekletip yumuşattığımız kuru üzümlerin suyunu süzüp ilave edelim. Bir kaşık yardımı ile üzümleri hamura eşit bir şekilde yayalım. Hazırladığımız hamurumuzu muffin kalıplarımıza yerleştirelim. Üzerine fındık parçaları serpiştirelim.
Önceden 170 derece ısıttığımız fırında 40 dk kadar pişirelim.Verilen ölçüye göre yaklaşık 13-15 adet muffin elde edebiliriz.

Üzümlü Muffin ,Üzümlü Muffin tarifleri,Üzümlü Muffin tarifi,Üzümlü Muffin tarif,Üzümlü Muffin yapılışı,Üzümlü Muffin yapımı,Üzümlü Muffin anlatımı,Üzümlü Muffin resimli anlatım,Üzümlü Muffin oktay usta,oktay usta Üzümlü Muffin tarifi,Üzümlü Muffin emine beder tarifleri,Üzümlü Muffin emine beder tarifi,Üzümlü Muffin emine beder,Üzümlü Muffin ramazan tarifleri,Üzümlü Muffin ramazan yemekleri,Üzümlü Muffin

Oktay Usta Armut Marmelatı Tarifi


merhaba arkadaşlar

armut mevsimi gelip geçmeden bir armut

marmelatı paylaşmak istedim tabi günümüzde

seracılık tufanda meyvecilik vs var

eskisi gibi değil be artık herşey değişiyor

her yer beton oluyor her yer taş toprak

bulana aşk olsun nerde toprak sadece

çöller toprak geri kalan heryer

taş çimento dünya yaşanılmaz oluyor her geçen gün

buyrun kolay gelsinn. yaşam dada kolay gelsin tariftede..

MALZEMELER

1.200 gr armut
600 gr toz şeker
karanfil

HAZIRLANIŞI

Armutları yıkayıp, dört eşit parçaya bölün. Çekirdekleri çıkarıp, çekirdek yataklarını temizledikten sonra tencereye koyun. Tencereye bir miktar su ve birkaç adet karanfil koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşe oturtun. Armutlar sularını salıp tekrar çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten alın. Armutları tahta bir kaşık yardımıyla bastırarak ezip, süzgeçten geçirin. Armutlara şekeri katın ve tekrar tencereye alıp orta ateşe oturtun. Tahta bir kaşıkla karıştırarak, marmelat kıvamına buluncaya dek kaynatın. Sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın. Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.

6 Eylül 2009 Pazar

Oktay Usta Ağlayan Pasta Tarifi

TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜNÜ İZLEMEK VE RESMİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao(25gr)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 yemek kaşığı süt
1 paket hazır çikolata sosu
1 paket krem şanti
1,5 su bardağı süt(kek pişince üstüne dökülecek)
Hazırlanışı
Yumurta ve şekeri iyice çırpın. unu,kakaoyu,vanilini,kabartma tozunu ve 4yemek kaşığı sütüde ekleyip tekrar çırpın. dikdörtgen borcamda yaklaşık 40 dk 180 derecede keki pişirin. Krem şantiyi 1 su bardağı sütle çırpın. Çikolata sosunuda paketteki tarife göre hazırlayın kek pişince 1,5 su bardağı sütü kekin üstüne dökün. Krem şantiyi kekin üzerine yayın ve daha sonra çikolata sosunuda kremşantinin üstüne yayın. Afiyet olsun
TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜNÜ İZLEMEK VE RESMİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Ağlayan Pasta ,Ağlayan Pasta tarifleri,Ağlayan Pasta tarifi,Ağlayan Pasta tarif,Ağlayan Pasta yapılışı,Ağlayan Pasta yapımı,Ağlayan Pasta anlatımı,Ağlayan Pasta nasıl yapılır,Ağlayan Pasta oktay usta,oktay usta Ağlayan Pasta tarifi,Ağlayan Pasta ramazan tarifi,Ağlayan Pasta sahur tarifleri,Ağlayan Pasta yemekleri

Oktay Usta Türkistan Pilavı Tarifi


merhaba arkadaşlar

dünyaya açılmak istedik bugün size

Türkistan'ın en doğu ucundan sesleniyoruz

Türkistan'da pilav çok meşhur neredeyse herkes

pilav delisi sabah kahvaltıda öğle yemeğinde akşam

yemeğinde meyve yerine pilav yiyorlar o kadar

abartmışları ki artık her köşe başında bir pilav zinciri restaurant

pilav sevmeyene kız vermiyorlar..

hadi kolay gelsin..

Malzemeler
• 3 bardak pirinç
• 1 kg tamamen yağı temizlenmiş kuzu kuşbaşı
• 2 adet havuç
• 1 büyük soğan
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 1 çorba kaşığı karabiber
• 1 çorba kaşığı tuz

Yapılışı
Pirinç ılık ve tuzlu su ile ıslatılır. Etler 2 çorba kaşığı yağ ve 1 bardak su ile orta dereceli ateşte ağzı kapalı olarak pişirilir. Suyu çekince etler 7-8 dakika hafif kavrulur, soğanlar piyaz (ay ay) doğranır.
Havuçlar kibrit çöpü şeklinde doğranıp soğanlarla birlikte sıvı yağda kavrulur. Pirincin suyu süzülür, soğan ve havuçlarla 10 dakika kavrulur. En son kavrulmuş etler karabiber ve tuz eklenir. Pilavın suyu koyularak 15 dakika kısık ateşte hiç karıştırılmadan pişirilir. 15 dakika demlenmeye bırakılır ve sıcak servis yapılır.
Türkistan Pilavı ,Türkistan Pilavı tarileri,Türkistan Pilavı tarifi,Türkistan Pilavı tarif,Türkistan Pilavı yapılışı,Türkistan Pilavı yapımı,Türkistan Pilavı anlatımı,Türkistan Pilavı resimli anlatım,Türkistan Pilavı nasıl yapılır,Türkistan Pilavı oktay usta,oktay usta Türkistan Pilavı tarifi,Türkistan Pilavı ramazan tarifleri,Türkistan Pilavı ramazan yemekleri,Türkistan Pilavı

Oktay Usta Köfteli Çorba Tarifi

TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ VE RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
köfteli çorba tarifibugün düşündüm ne yapsam ne yapsam
hangi çorbayı yapsam kurtulur muyum bunalımdan
süper bi çorba yapsam diye..

sonra ne çorbası yapacağımı buldum ve

dedim ben buldum daha düşünen kardeşlerim

vardır onlarlada paylaşayım buyrun

kolay gelsin..

Malzemeler

1 adet soğan
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı margarin
1 litre sıcak su
Yarım su bardağı erişte

Terbiyesi için
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ VE RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
Köftesi için:
150 gr çekilmiş et (kıyma)
2 yemek kaşığı köftelik bulgur
Tuz, karabiber, pulbiber
1 yemek kaşığı un

Hazırlanışı

İlk olarak köfte malzemelerini (un hariç) güzelce yoğurup top top köfteleri yapıyoruz ve 1 kaşık unu bir tabağın içine koyarak hazırladığınız köfteleri üzerine alın. Böylece köftelerin dış yüzeyleri una bulansın. Diğer taraftan;
Tencereye yağı koyarak rendelenmiş soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. 2 yemek kaşığı salça ekleyin ve 1 litre kaynar su ilave edin. Daha sonra köfteleri ilave edin. Köfteler 5-10 dakika kadar piştikten sonra içine erişte ekleyin. Erişteler pişene kadar kaynatın. Diğer tarafta çorbanın terbiyesini hazırlayın. Bunun için un, yoğurt ve yumurtayı güzelce çırpın ve çorbayı karıştırarak yavaş yavaş terbiyeyi ekleyin. 4-5 dakika kadar kaynattıktan sonra altını kapatın.

Servis etmeden önce tereyağlı naneli yağ kızdırarak çorbanın üzerinde gezdirin. Afiyet olsun…

Not: Çorbanın kesmemesi için tuzunu sonradan ilave edin.
TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ VE RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
Köfteli Çorba ,Köfteli Çorba tarifleri,Köfteli Çorba tarifi,Köfteli Çorba tarif,Köfteli Çorba yapılışı,Köfteli Çorba yapımı,Köfteli Çorba anlatımı,Köfteli Çorba resimli anlatım,Köfteli Çorba nasıl yapılır,Köfteli Çorba oktay usta,oktay usta Köfteli Çorba tarifi,Köfteli Çorba ramazan tarifleri,Köfteli Çorba ramazan yemekleri,Köfteli Çorba ramazan menüsü,Köfteli Çorba ramazan sahur yemekleri

Oktay Usta Fıstıklı Köstebek Pasta Tarifi

PASTANIN RESİMLİ VE VİDEOLU TARİFİ İÇİN TIKLAYINIZ
PASTANIN RESİMLİ VE VİDEOLU TARİFİ İÇİN TIKLAYINIZ
PASTANIN RESİMLİ VE VİDEOLU TARİFİ İÇİN TIKLAYINIZ
PASTANIN RESİMLİ VE VİDEOLU TARİFİ İÇİN TIKLAYINIZ PASTANIN RESİMLİ VE VİDEOLU TARİFİ İÇİN TIKLAYINIZ
Fıstıklı Köstebek Pasta ,Fıstıklı Köstebek Pasta tarifleri,Fıstıklı Köstebek Pasta tarifi,Fıstıklı Köstebek Pasta tarif,Fıstıklı Köstebek Pasta yapılışı,
PASTANIN RESİMLİ VE VİDEOLU TARİFİ İÇİN TIKLAYINIZ
Fıstıklı Köstebek Pasta yapımı,Fıstıklı Köstebek Pasta anlatımı,Fıstıklı Köstebek Pasta resimli anlatım,Fıstıklı Köstebek Pasta oktay usta,Fıstıklı Köstebek Pasta nasıl yapılır,oktay usta Fıstıklı Köstebek Pasta tarifi,Fıstıklı Köstebek Pasta ramazan tarifleri,Fıstıklı Köstebek Pasta ramazan yemekeleri

Oktay Usta Bezelyeli Pilav Tarifi

TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜNÜ İZLEMEK VE RESİMİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ
bezelyeli pilav tarifipilav bu aralar lezzetli geliyor bana her çeşiti sizlerlede paylaşmak
isterim pilav tariflerimi ayrıca pilav ile ilgili bir alt bilgi
pilavınız yeterince beyaz görünmüyorsa bembeyaz
saf bir kar gibi görünmesini istiyorsanız limon sıkın..
bu tüyodan sonra tarife geçiyoruz teşkkürler
Malzemeler
2 su bardağı pirinç
150gr bezelye
3 su bardağı et suyu veya tavuk suyu
2 yemek kaşığı tere yağı veya sıvı yağ
Hazırlanışı
Pirinci ayıklayın ve bolca tuz koyup 1-2 tane limon tuzu koyun ve üzerine sıcak su ilave ederek 1 saat kadar haşlayın.Haşlanan pirinci yıkayın (ne kadar iyi yıkarsanız o kadar güzel olur pilav)
Sıvı yağı tencereye koyun hafif ısıtın ve üzerine suyu ekleyin kaynayınca pirinci koyup suyunu çekne kadar pişirin piştikten sonra haşlanmış bezelyeyi üzerine dökün 1 kez karıştırın ve sararak demlenmeye bırakın..
Bezelyeler konserve ise; suyunu süzüp bir kaba koyarak yarım kaşık tereyağı ile sote yapın ve pilava karıştırın.
Bu şekilde pilav daha lezzetli bezelyelerde daha parlak görünüşlü olur..
TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜNÜ İZLEMEK VE RESİMİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Bezelyeli Pilav ,Bezelyeli Pilav tarifleri,Bezelyeli Pilav tarifi,Bezelyeli Pilav tarif,Bezelyeli Pilav yapılışı,Bezelyeli Pilav yapımı,Bezelyeli Pilav anlatımı,Bezelyeli Pilav resimli anlatım,Bezelyeli Pilav oktay usta,oktay usta Bezelyeli Pilav tarifi,Bezelyeli Pilav ramazan tarifleri,Bezelyeli Pilav ramazan yemekleri,Bezelyeli Pilav iftar yemekeleri

Oktay Usta Kemal Paşa Tatlısı Tarifi

TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
merhaba arkadaşlar
kemal paşa tarifikemal paşa tatlısı ile burdayız içinizden kim bu kemal paşa
diyebilirsiniz hemen biyografisi geliyor
kemal paşa aslında mustafa kemal paşa ilçesinden
geliyor bursa ilimizin bir ilçesi burası en iyi
orda yapılıyor bu tatlı o yüzden adı bu ilçenin adının neden kemalpaşa
olduğunuda başka bir tarifimizde anlatacağım kolay gelsin..
Malzemeler
1 paket kemal paşa tatlısı (140 gr-25 adet)
1 kg toz şeker
1 litre su
isteğe göre yarım limon suyu
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
Hazırlanışı
Önce hazır kemal paşa tatlısının şerbeti kaynatın. Kaynayan şerbete tatlıları ekleyin. 1 pakette genelde 25 adet oluyor. Yumuşayıp tatlılar şişene kadar kısık ateşte 25 dk. kaynatın ve geniş düz bir kaba alın. Soğuduktan sonra kaymakla, dondurmayla veya hindistan ceviziyle süsleyip servis yapın. Ben kaymak tercih ettim. Mübarek Ramazandaki sofralarımızda herkese afiyet olsun.
Kemal Paşa Tatlısı ,Kemal Paşa Tatlısı tarifleri,Kemal Paşa Tatlısı tarifi,Kemal Paşa Tatlısı tarif,Kemal Paşa Tatlısı yapılışı,Kemal Paşa Tatlısı yapımı,Kemal Paşa Tatlısı anlatımı,Kemal Paşa Tatlısı resimli anlatım,Kemal Paşa Tatlısı oktay usta,oktay usta Kemal Paşa Tatlısı tarifi,Kemal Paşa Tatlısı ramazan tarifleri,Kemal Paşa Tatlısı ramazan yemekleri,Kemal Paşa Tatlısı ramazan menüsü,Kemal Paşa Tatlısı iftar yemekleri,tatlı tarifleri

2 Eylül 2009 Çarşamba

Patatesli Omlet


Malzemeler :

* 2 patates
* 4 yumurta
* 100 gr.kaşar peyiniri
* 1 çorba k.tereyağı
* taze soğan yaprağı
* mor reyhan
* tuz,karabiber,pulbiber


Hazırlanışı :

Patatesleri küp olarak kesin.Sıvıyağda patatesleri kızartın.Karıştırma kabına 4 adet yumurtayı kırın.Üzerine kaşar peynir rendesi ilave edin.

Üzerine taze soğan yaprakları,mor reyhan,tuzikarabiber,pulbiber ilave edip karıştırın.Üzerine kızartılmış patatesleri ilave edip tekrar karıştırın.Tavaya tereyağını alıp eritin.Tavaya patatesli yumurtayı ilave edip pişirin.

Saray Usulü Güllac


Malzemeler :

* 10 yaprak hazır güllaç
* 2.5 litre süt
* 2.5 su b.toz şeker
* 1 su b.pudra şekeri
* 1 su b.hindistan cevizi
* yarım çay b.gülsuyu
* yeşil fıstık
* file fındık

Süslemek için:

* kiraz şekerlemesi
* toz yeşil fıstık


Hazırlanışı :

Tencereye 2.5 litre sütü alın ve ılıtın.Daha sonra üzerine 2.5 su bardağı toz şekeri ilave edin.Üzerine gülsuyu ilave edin.
Yuvarlak bir kaba ilk önce bir kepçe sütten dökün.Daha sonra 1.güllacı parlak kısmı üstte kalacak şekilde tepsiye alın.
Üzerine sütten dökün ve bu şekilde 5 adet güllacı hazırlayın.

Güllacın yarısına gelince üzerine pudra şekerini yarısını,hindistan cevizinin yarısını,yeşil fıstık,file fındık ilave edin.Tekrar kalan 5 adet güllacı aralarına süt dökerek hazırlayın.Kalan pudra şekerini ve hindistan cevizi ialve edin.En üstüne tekrar süt ilave edin.Güllacın üzerine toz yeşil fıstık ve kiraz şekerlemesi ila süsleyek servis edin.

Bademli Şeftali Kompostosu


Malzemeler :

2 şeftali
1 su b.toz şeker
1 çay b.badem
2-3 adet karanfil


Hazırlanışı :

Tencereye 1.5 litre suyu alın.Üzerine 1 su bardağı toz şekeri ilave edin.Şeker eridikten sonra üzerine küp kesilmiş olan şeftallileri ilave edin.

Üzerine badem ve karanfil ilave edin.Kaynadıktan sonra servis tabağına alın.

SAYAC