Bu Blogda Ara

6 Eylül 2009 Pazar

Oktay Usta Bezelyeli Pilav Tarifi

TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜNÜ İZLEMEK VE RESİMİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ
bezelyeli pilav tarifipilav bu aralar lezzetli geliyor bana her çeşiti sizlerlede paylaşmak
isterim pilav tariflerimi ayrıca pilav ile ilgili bir alt bilgi
pilavınız yeterince beyaz görünmüyorsa bembeyaz
saf bir kar gibi görünmesini istiyorsanız limon sıkın..
bu tüyodan sonra tarife geçiyoruz teşkkürler
Malzemeler
2 su bardağı pirinç
150gr bezelye
3 su bardağı et suyu veya tavuk suyu
2 yemek kaşığı tere yağı veya sıvı yağ
Hazırlanışı
Pirinci ayıklayın ve bolca tuz koyup 1-2 tane limon tuzu koyun ve üzerine sıcak su ilave ederek 1 saat kadar haşlayın.Haşlanan pirinci yıkayın (ne kadar iyi yıkarsanız o kadar güzel olur pilav)
Sıvı yağı tencereye koyun hafif ısıtın ve üzerine suyu ekleyin kaynayınca pirinci koyup suyunu çekne kadar pişirin piştikten sonra haşlanmış bezelyeyi üzerine dökün 1 kez karıştırın ve sararak demlenmeye bırakın..
Bezelyeler konserve ise; suyunu süzüp bir kaba koyarak yarım kaşık tereyağı ile sote yapın ve pilava karıştırın.
Bu şekilde pilav daha lezzetli bezelyelerde daha parlak görünüşlü olur..
TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜNÜ İZLEMEK VE RESİMİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Bezelyeli Pilav ,Bezelyeli Pilav tarifleri,Bezelyeli Pilav tarifi,Bezelyeli Pilav tarif,Bezelyeli Pilav yapılışı,Bezelyeli Pilav yapımı,Bezelyeli Pilav anlatımı,Bezelyeli Pilav resimli anlatım,Bezelyeli Pilav oktay usta,oktay usta Bezelyeli Pilav tarifi,Bezelyeli Pilav ramazan tarifleri,Bezelyeli Pilav ramazan yemekleri,Bezelyeli Pilav iftar yemekeleri

0 yorum:

SAYAC