Bu Blogda Ara

8 Eylül 2009 Salı

Oktay Usta Yaprak Sarması Tarifi

TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ VE RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Malzemeler

3 yemek kaşığı tereyağı
3 büyük soğan
1 baş sarımsak
1 tatlı kaşığı(dolu dolu) domates salçası
1 tatlı kaşığı(dolu dolu) biber salçası
3 orta domates rendesi(arzuya göre)
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı isot
1 tablet tavuk suyu
tuz
1,5 su bardağı pirinç
yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
yarım kilo salamur bağ yaprağı

Hazırlanışı
TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ VE RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
İnce ince kıyılmış soğan ve sarımsak tereyağı ile pembeleşinceye kadar kavrulur.sırası ile salçalar ve domates koyulup 1-2 dak daha kavurmaya devam edin. Sonra pirinci ilave edip 1-2 dak da pirinci kavurup baharatları ve tavuk suyunu ekleyin.kıyılmış maydanozu da üzerine koyup ağzını kapatın ve yarım saat kadar dinlendirin..
Dinlenen iç harca 1 tatlı kaşığı nar ekşisini de ekleyip karıştırın ve sarmanızı sarın…
Tencereye sıkı bir şekilde dizin..eğer sarmanın parlak olmasını istiyorsanız üzerine 1-2 damla sıvı yağ damlatabilirsiniz ve üzeri bürüyene kadar sıcak su ilave edip kısık ateşte suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin.
Afiyet olsun.
TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ VE RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Yaprak Sarması tarifleri,Yaprak Sarması tarifi,Yaprak Sarması tarif,Yaprak Sarması yapılışı,Yaprak Sarması yapımı,Yaprak Sarması anlatımı,Yaprak Sarması resimli anlatım,Yaprak Sarması nasıl yapılır,Yaprak Sarması oktay usta,oktay usta Yaprak Sarması tarifi,Yaprak Sarması ramazan yemekleri,Yaprak Sarması ramazan tarifi,Yaprak Sarması ramazan menüsü,Yaprak Sarması iftar menüsü,Yaprak Sarması iftar yemekleri,ramazan yemekleri,iftar yemekleri,ramazan tarifleri,iftar tarifleri,Yaprak Sarması

0 yorum:

SAYAC