Bu Blogda Ara

27 Kasım 2009 Cuma

Oktay Usta Mercimek Köftesi

TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ VE RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
Malzemeler :

* 2 su b. kırmızı mercimek
* 1 su b. ince bulgur
* 2 kuru soğan
* 1 çorba k. biber salça
* 1 çorba k. domates salçası
* 1 demet maydanoz
* 1 demet yeşil soğan
* 1 limon
* zeytinyağı
* tuz, karabiber
* kıvırcık

Hazırlanışı :

Ayıkladığınız mercimekleri yıkadıktan sonra tencereye alarak üzerini 1 parmak geçecek kadar su koyup pişmeye bırakın. Pişen mercimeklerin üzerine bulgurları da ekleyerek karıştırıp kapağı kapalı bir süre çekmesini sağlayın. Daha sonra havalandırarak soğumasını sağlayın.
TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ VE RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
Diğer tarafta soğanları doğrayıp sıvıyağda kavurun. Ardından üzerine salçaları da ekleyerek bir süre kavurun. Mercimek ve bulgur karışımına kavrulmuş soğan ve salçayı da ilave edin. Üzerine ince doğranmış yeşil soğan, maydanoz ve 1 limonun suyunu ekleyerek yoğurun. Tuzunu, baharatlarını ve yağını ayarladıktan sonra kek kalıba basarak yeşilliklerle süslenmiş tabağa alıp servis edin.TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ VE RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

15 Kasım 2009 Pazar

Oktay Usta Levrek Buğlama Tarifi


Malzemeler :

* 2 levrek
* 3 domates
* 3 biber
* 1 kase mantar
* 1 patates
* 1 limon
* 2 defne yaprağı
* 1 çay k. tane karabiber
* 1 tutam maydanoz
* zeytinyağı
* tuz,su


Hazırlanışı :


2 adet levreği fileto şeklinde etini çıkartın.1 kase mantarı iri olarak kesin.Tencereye mantarları ilave edin.1 adet patatesi iri olarak kesin ve mantarların üzerine patatesleri ilave edin.Üzerine levrek balıklarını alın.Üzerine ince kesilmiş biberleri ve domatesleri ilave edin.

Üzerine 2 adet defne yaprağı ve tane karabiber ilave edin.Üzerine tuz zeytinyağı ve az miktarda su ilave edip pişirin.1 tutam maydananozu ince olarak kesin.Pişmeye yakın balıkların üzerine ince kesilmiş maydanozu ilave edip servis edin.
oktay usta, oktay usta yemek tarifleri, resimli yemek tarifleri, kolay yemek tarifleri, levrek buğlama,levrek buğlama tarifi,Yeşil Elma

Oktay Usta Cevizli Dolangel Tarifi


Malzemeler :

* 4,5 su b. un
* 1 çay b. sıvıyağ
* 1 çay b. süt
* 1 yumurta
* 2 çorba k. sirke
* 1 çimdik tuz
* su

Açmak için:

* nişasta


Üzeri için:

* 100 gr tereyağı
* 1 çay b. sıvıyağ

İç harcı için:

* 1 kase ceviz

ŞERBETİ İÇİN:

5 su b. tozşeker

4 su b. su

1 dilim limon


Hazırlanışı :

Karıştırma kabına 4.5 su bardağı unu alın.Unun üzerine 1 çindik tuz ilave edin ve karıştırın.Unun ortasını açın ve 1 çay bardağı sıvıyağ,1 çay bardağı süt ve 1 adet yumurta kırın.Üzerine 2 çorba kaşığı sirke ilave edin ve ilk öncde sıvıları karıştırın.Üzerine 2 çay bardağı ılık su ilave edin ve karıştırın.Daha sonra unu da karıştırarak hamuru güzelce yoğurun.Hamurun kıvamı kulak memesi kıvamından biraz daha sert olucaktır.Hamuru 14 adet bezeye bölün.Bölüntükten sonra nişasta ile tabak büyüklüğünde açın.Daha sonra hamurları daha olabilidince büyük olarak merdane ile açın.1 kase cevizi parçalayıcıdanh geçirin.

Açtığınız hamurların üzerlerine ceviz serpin.Daha sonra hamuru oklava yardımıyla rulo yapın ve hamuru iki kenarından sıkıştırın.Daha sonra tepsiye fırın tepsisine dizin.Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayıp fırın tepsisine dizin.Baklavanın üzerine eritilmiş tereyağı ve sıvıyağı dökün.Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.Şerbeti için tencereye 5 su bardağı toz şeker ,4 su bardağı su ve 1 dilim limon ilave edip şerbeti kaynamaya bırakın.Fırından tatlıyı çıkartın.Tatlı ılık ve üzerine ılık şerbeti üzerie dökün.Şerbeti çektikten sonra servis edin.
oktay usta, oktay usta yemek tarifleri, oktay usta börek tarifleri, resimli yemek tarifleri, börek tarifleri, kolay yemek tarifleri

3 Renkli Hurmalı Yaşpasta tarifi


Malzemeler :

* yarım kakaolu pasta keki
* 1 portakal

Kreması için:

* 2 su b. süt
* 1 çay b. tozşeker
* 2 çorba k. un
* 100 gr.labne peyniri
* 1 p. vanilya

Üzeri için:

* 4 hurma
* 1 çay b. tozşeker
* 1 çorba k. mısır nişastası
* hindistan cevizi
* yeşil fıstık


Hazırlanışı :

Yarım kakolu pasta kekini servis tabağına alın.Yuavarlak bri çebmeri kakaolu pasta kekini alın.Pasta kekini portakal suyu ile ıslatın.4 adet hurmayı parçlayacıdan geçirip püre kıvamına getirin.Tencereye püre hurmayı alın.Üzerine 1 çay bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı nişastayı su ile açın ve tencereye dahil edin ve sürekli karıştırarak pişirin.Kreması için tencereye 2 su badağı sütü alın.

Sütün üzerine 1 çay bardağı toz şeker,2 çorba kaşığı un,1 paket vanilya ilave edin ve karıştırarak kremayı pişirin.Kremaya daha sonra 100 gr.labne peynir ilave edin ve karıştırın.Servis tabağındaki pata kekinin üzerine kremadan dökünç.Kremanın üzerine hurmalı sostan dökün ve soğutun.Üzerine hindan cevizi ve yeşil fıstık ile süsleyip servis edin.
oktay usta, oktay usta yemek tarifleri, oktay usta pasta tarifleri, oktay usta tatlı tarifleri, resimli yemek tarifleri, yaş pasta tarifi,kolay pasta tarifleri

SAYAC