Bu Blogda Ara

29 Aralık 2009 Salı

Okay Usta Unlu Kete Tarifi


Malzemeler :

* Hamuru İçin
4 su b. söke un
1 tatlı k. kuru maya
1 çay b. süt
Yarım çay b. sıvıyağ
Alabildiği kadar su
Sade tuz
o İç Harcı İçin
2 çorba k. tereyağı
1 çay b. sıvıyağ
3 su b. söke un
Tuz
Üzeri İçin
Yumurta sarısı

Hazirlanisi :

İlk önce tencereye sıvıyağ ile tereyağını alın ve 3 su bardağı söke unu kavurun. Karıştırma kabına 4 su bardağı söek unu alın. Söke Unun üzerine 1 tatlı kaşığı kuru maya ilave edin ve karıştırın. Üzerine sade organik tuz ilave edin.

Unun ortasını açın ve içine 1 çay bardağı süt,yarım çay bardağı sıvıyağ, ılık su ilave edin ve ilk önce sıvıları karıştırın. Daha sonra unu da karıştırarak hamuru yoğurun. Kulak memesi kıvamında hamur hazırlayın. Hamuru bezelere bölün.

Her bezeyi merdane ile açın. Hamurun üzerine kavrulmuş olan unu ilave edin ve hamuru karşılıklı kapatın ve ters çevirip hamuru elnizle bastırın. Üzerine yumurta sarısı sürün.

Fırın tepsisine alın. Önceden ıstılmış olan 190 derecelik fırında pişirin.
oktay usta,oktay usta yemek tarifleri,kek tarifleri,yılbaşı yemekleri,kolay yemek tarifleri,resimli yemek tarifleri,oktay usta tatlı tarifleri

Oktay Usta Portakallı Cevizli Kek Tarifi


Malzemeler :

* 4 yumurta
1,5 su b. toz şeker
1 su b. sıvıyağ
1 su b. portakal suyu
1 paket kabartma tozu
3 su b. söke un
1 su b. ceviz
Portakal

Hazirlanisi :

Kek kalıbını tereyağ ile yağlayın.Üzerine toz şeker serpin. Üzerine portakal dilimleri dizin. Karıştırma kabına 4 adet yumurtayı kırın.Üzerine 1.5 su bardağı toz şeker ilave edin ve mikserle çırpın. Üzerine poratakal kabuğu rendesi ilave edin.

Daha sonra üzerine 1 su bardağı sıvıyağ,1 su bardağı portakal suyu ilave edin ve karıştırın. Daha sonra üzerine 3 su bardağı söke un, 1 paket kabartma tozu ilave edin ve mikserle çırpın. Üzerine ceviz parçaları ilave edin ve mikserle çırpın. Kek kalıbına karışımı dökün ve önceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında pişirin.
oktay usta,oktay usta yemek tarifleri,kek tarifleri,kolay yemek tarifleri,yılbaşı tatlıları,resimli yemek tarifleri,oktay usta kek tarifleri,yemek tarifleri

18 Aralık 2009 Cuma

Oktay Usta Portakallı Fıstıklı Turta Tarifi


Malzemeler :

* 3,5 su b. söke un
* 1 su b. pudra şekeri
* 2 yumurta
* 150 gr. kase margarin
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya

İç harcı için:

* 4 portakal
* 1 su b. toz şeker
* fıstık

Üzeri için:

* pudra şekeri


Hazırlanışı :

İç harcı için 4 adet portakalı küp olarak kesin.Tavaya portakalları alın ve üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave edin ve soteleyin.Tart hamuru için karıştırma kabına 150 gr.margarini alın.Üzerine 1 su bardağı pudra şekeri ilave edin ve karıştırın.Üzerine 3.5 su bardağı söke un,1 paket vanilya ve kabartma tozu ilave edin ve karıştırın.Ortasına havuz açın ve içine 2 adet yumurta kırın.Tüm malzemeyi karıştırın.

Tart hamurundan portakal büyüklüğünde ayırın.Tart kalıbını yağlayın.Fazla olan tart hamurunu tart kalıbına alın ve içi havuz açacak şekilde hamuru yayın.Üzerine pişen portakalları ilave edin.Portakalların üzerine yeşil fıstık ilave edin.Ayırdığınız hamuru portakalların üzerine rendeleyin.Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fıırnda pişirin.Portakallı turta fırından çıktıktan sonra üzeine pudra şekeri serpin.
oktay usta,oktay usta yemek tarifleri,oktay usta tatlı tarifleri,tatlı tarifleri,turta tarifleri,meyveli turta tarifleri,resimli yemek tarifleri

Oktay Usta Mantarlı Patates Püreli Köfte Tarifi


Malzemeler :

* 350 gr. kıyma
* 1 soğan
* 1 yumurta
* 1 tutam maydanoz
* sade organik tuz
* karabiber
* kimyon
* galeta unu


Mantar Sotesi için:

* 1 kase mantar
* 2 diş sarımsak
* taze kekik
* tuz
* karabiber
* sıvıyağ

Püresi için:

* 4 patates
* 1 su b. süt
* 1 çorba k. tereyağı
* tuz
* karabiber

Üzeri için:

* kaşar peyniri

SOSU İÇİN:
1 çorba k. domates salçası
1 tatlı k. biber salçası
sıvıyağ
sade organik tuz
su


Hazırlanışı :


Köftesi için bir kaba 350 gr.kıymayı alın.Kıymanın üzerine 1 adet soğan rendeleyin.Üzerine 1 adet yumurta kırın ince kesilmiş maydanoz,tuz,karabiber,kimyon ve galeta unu ilave edin.Köfte harcını yoğurun.Hambuger köftesi büyüklüğünde köfteler hazırlayın.Tavaya sıvıyağıalın ve köfteleri pişirin.Mantar sotesi için 1 kase mantarı ince olarak kesin.Tavaya sıvıyağı alın ve sarımsakları ve mantarları ilave edip soteleyin.Mantarlar sotelendikten sonra üzerine tuz ,karabibertaze kekik ilave edin ve karıştırın.

Sosu için tavaya 1 çorba kaşığı domates salçası,biber salçası,tuz ve az miktarda su ilave edin ve sosu kaynatın.Püresi için 4 adet patatesi haşlayın.Haşlanan patatesleri bir tencereye rendeleyin.1 çorba kaşığı tereyağı,1 su bardağı süt,tuz ve karabiber ilave edin ve püreyi pişirin.Köfteleri fırın kabına alın.Köftelerin üzerlerine mantarları alın.Üzerine patates püresi sıkın.Üzerine kaşar peynir rendesi ilave edin.Fırın kabına sosu dökün.Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.
oktay usta,oktay usta yemek tarifleri,yemek tarifleri,köfte tarifleri,oktay usta köfte tarifleri,resimli yemek tarifleri,kolay yemek tarifleri

Oktay Usta Haşhaşlı Dolama Köbme Tarifi


Malzemeler :

* 5 su b. söke un
* 1 tatlı k. tuz
* yarım çay b.sıvıyağ
* su

İç harcı için:

* 1 kase haşhaş
* 1 su b. sıvıyağ
* 1 yumurta

Hazırlanışı :


Karıştırma kabına 5 su bardağı söke unu alın.Unun üzerine 1 tatlı kaşığı sade organik tuz ilave edin.Unun ortasına yarım çay bardağı sıvıyağ ilave edin.Ilık su ilave edin ve hamuru yoğurun.Hamuru merdane ile geniş ve ince bir hamur açın.Hamurun üzerine haşhaş sürün ve elinizle hamuru genişletin.

Daha sonra hamuru rulo yapın ve sarın.Yuvarlak bir fırın tepsisine dolayarak haşhaşlı köbmeyi yerleştirin.Daha sonra elinizle hamuru bastırın.Önceden ısıtılmış olan 190 derecelik fırında pişirin.
oktay usta,oktay usta yemek tarifleri,oktay usta tarifleri,resimli yemek tarifleri,kolay yemek tarifleri,kömbe tarifi,oktay usta börek tarifleri

Oktay Usta nohutlu pilav tarifi


Malzemeler :

* 2 su b. nohut
* 2 tavuk budu
* 2 soğan
* 2 diş sarımsak
* yeşil biber
* 1 çorba k. domates salçası
* 1 tatlı k. biber püresi
* 3 çorba k. biberli domates sosu
* sıvıyağ
* tuz
* su


Hazırlanışı :


Tencereye sıvıyağı alın.2 adet tavuk budunun kemiklerini çıkartın.Tavuk etlerini küp kesin Tencerye tavuk etlerini alın ve soteleyin.2 adet soğanı yemeklik kesin.Tavukların üzerine soğanları ve sarımsakları ilave edin ve kavurmya devam edin.

Üzerine haşlanmış olan 2 su bardağu nohut,domates salçası,biber püresi,biberli domates sosu ilave edin ve üzerine sıcak su ilave edin ve pişirin.

oktay usta,oktay usta yemek tarifleri,yemek tarifleri,kolay yemek tarifleri,nohutlu pilav,nohutlu pilav tarifi,resimli yemek tarifleri

8 Aralık 2009 Salı

Oktay Usta Elmalı Tarçınlı Fırın Sütlaç Tarifi


Malzemeler :

* 1 litre süt
* 2 çorba k.pirinç
* 1 su b.toz şeker
* 2 çorba k. mısır nişastası
* 1 yumurta sarısı
* 2 elma
* 3 çorba k.toz şeker
* tarçın
* su

Hazırlanışı :

Pirinci üstünü geçecek kadar su ile pişirin. Pilavdan biraz daha pişmiş, ama parçalanmamış olması gerekiyor.
Elmaları soyduktan sonra minik küp doğrayın. 1 çay b. su ile bu elmaları pişirin. Suyunu çekip yumuşayınca 3 çorba k. toz şekeri ve taçını da ekleyip kısa bir süre daha pişirin.
Diğer tarafta sütü ve 1 su b. toz şekeri tencereye alıp çırparak pişirin. Kaynayan süte pişmiş olan pirinci ekleyip 3-4 dk. pişirin. Nişastayı ve yumurta sarısını çırparak az su ile kıvamını açın. Kaynayan tencereye azar azar dökerek kıvamını bağlayın.

Pişen elmaları sütlaç kaplarının altına paylaştırın. Ardından üzerine sütlaçı paylaştırın. Fırın tepsisine dizip yarıya kadar tepsiyi su ile doldurup fırının üst katında üstten ısıtma ile kızarana kadar 250 derecede pişirin.

oktay usta,oktay usta yemek tarifleri,oktay usta sütlaç tarifi,resimli yemek tarifleri,kolay yemek tarifleri,oktay usta tatlı tarifleri,tatlı tarifleri

Oktay Usta Mermer Kek Tarifi


Malzemeler :

* 3 yumurta
* 1 su b.süt
* 125 gr.yumuşak margarin
* 1 paket hazır kek karışımı
* 2 çorba k.kakao

Hazırlanışı :

3 yumurtayı karıştırma kabına kırarak çırpın. Üzerine yarım bardak sütü, margarin ve söke hazır kek karışımını üzerine ilave edin. Çırpıp 3'te 2 sini kek kalıbına dökün. Dİğer tarafta kakao ve kalan sütü de başka bir yerde çırpın. Bu karışımı hamurun üzerine dökün. Ayırdığınız 3'te birini de üzerine öküp çatalla ya da kürdanla mermer şekli verin. Önceden ısıtılmış 175 derecede pişirin.

oktay usta,oktay usta yemek tarifleri,yemek tarifleri,kek tarifleri,oktay usta kek tarifleri,resimli yemek tarifleri,kolay yemek tarifleri,ıslak kek tarifi

4 Aralık 2009 Cuma

Oktay Usta Limonlu Sarıkız Kurabiyesi Tarifi


Malzemeler :

* 1,5 su b. söke un
* 1 çay b. pudra şekeri
* 1 çay b. mısır nişastası
* 150 gr. tereyağı
* 1 limon
* 1 paket vanilya
* 1 fiske tuz

İç harcı için:

* 1 su b. pudra şekeri
* 1 limon kabuğu rendesi
* 50 gr. tereyağı
* 2 çorba k. bal


Mantolamak için:

* toz şeker
* sarı gıda boyası

Hazırlanışı :


Karıştırma kabına 1 limonun kabularını rendeleyin.Üzerine 150 gr.margarin ve 1 çay bardağı pudra şekeri ilave edin.Üzerine 1 çay bardağı mısır nişastası,1 paket vanilya ve 1.5 su bardağı söke unu ilave edin ve yoğurun.Hamurdan cevizden biraz daha küçük bir parça kopartın ve elinizle yuvarlayın.Kurabiyeyi mantolamak için toz şekeri ve 1 tutam sarı gıda boyasını karıştırın.

Kurbaiye hamurlarını elinizle hafifçe bastırın ve bir tarafını toz şekerli sarı gıda boyasına bulayın.Fırın tepsisine dizin.Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.İç harcı için 1 su bardağı pudra şekeri ile limon kabuğu rendesi,tereyağı ve bal ile iyice karıştırın.Fırından çıkan kurabiyelerin arasına kremadan sürüp kapatın.Bu şekilde hazırlayıp servis edin.

oktay usta,oktay usta kurabiye tarifleri,oktay usta yemek tarifleri,tatlı tarifleri,resimli yemek tarifleri,oktay usta tatlı tarifleri,kolay yemek tarifleri,sarıkız kurabiyesi,kurabiye tarifi

Oktay Usta Milföyden Parmak Börek Tarifi


Malzemeler :

* 6 yaprak milföy
* 1 kase beyaz peynir

Üzeri için:

* yumurta
* çörek otu


Hazırlanışı :


6 adet milföy yaprağını üst üste gelecek şekilde koyun ve üzerine un serpin ve merdane ile açın.Milföy hamurunu ucuna beyaz peynir ilave edin bir tek rulo yapın ve kesin.Milföy hamurlarının bitene kadar tekrarlayın.

Fırın tepsisine dizin.Üzerine yumurta serpin.Üzerine çörekotu serpin.Daha sonra rulo olan hamuur dilimlere kesin.Önceden ıstılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.

oktay usta,oktay usta börek tarifleri,börek tarifleri,oktay usta yemek tarifleri,yemek tarifleri,resimli yemek tarifleri,oktay usta yemek tarifleri,kolay börek tarifleri,oktayustam

Oktay Usta Böğürtlenli Pasta Tarifi


Malzemeler :

* KEKİ İÇİN:
* 3 yumurta
* 1 su b. toz şeker
* 2 çorba k. toz badem
* 1,5 su b. söke un
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* yarım çay b. su

Kreması için:

* 2 su b. süt
* 1 çay b. toz şeker
* 2,5 çorba k. söke un
* 1 çorba k. vanilya
* 2 çorba k. damla çikolata

Keki Yumuşatmak için:

* böğürtlen marmelatı

Şantisi için:

* 1 paket toz şanti
* 1 su b. süt

ÜZERİ İÇİN:
böğürtlen


Hazırlanışı :


Kreması için tencereye 2 su bardağı sütü alın.Sütün üzerine,1 çay bardağı toz şeker,2.5 çorba kaşığı söke un,1 çorba kaşığı vanilya ilave edip sürekli karıştırarak kremayı pişirin.Keki için karıştırma kabına 3 adet yumurta kırın.Yumurtaların üzerine 1 su bardağı toz şekeri ilave edin ve mikserle çırpın.Üzerine yarım çay bardağı soğuk su ve karıştırın.Üzerine 1.5 su bardağı söke un,1 paket vanilya,1 paket kabartma tozu ilave edin ve karıştırın.Yuvarlak bir çemberin altını yağlı kağıt ile kapatın.

Yuvarlak çemberin içine kek karışımını boşaltın.Önceden ısıtılmış olan 175 dercelik fırında pişirin.Pişen pasta kekini pişirnce soğumaya bırakın.Daha sonra 3 parça kesin.Servis tabağına yuvarlak çemberi alın.1.kat pasta kekini alın.Üzerine böğürlern reçeli sürün.Üzerine kremanın yarsını dökün ve yayın.Üzerine damla çikolata paylaştırın.Üzerine 2.pasta kekini alın ve elinizle bastırın.Üzerine böğürtlen reçeli ve kremadan dökün.Üzerine son kağada kapatın ve üzerine şanti sürün.Daha sonra pastanın kenarlarını şanti ile süsleyin.Pastanın ortasına böğürtlen ilave edin ve soğumaya bırakın.Daha sonra yuvarlak çemberen çıkartın ve servis edin.

oktay usta,oktay usta pasta tarifleri,kolay pasta tarifleri,resimli yemek tarifleri,oktay usta yemek tarifleri,yemek tarifleri,tatlı tarifleri,pasta tarifleri

3 Aralık 2009 Perşembe

Oktay Usta Mercimekli Sebze Çorbası Tarifi


Malzemeler :

* 2 patates
* 1 havuç
* 2 soğan
* 1 çay b. kırmızı mercimek
* 1 çay b. domates konservesi
* 2 diş sarımsak
* 1 çorba k. tereyağı
* 1 su b. et suyu
* kereviz yaprağı
* tuz
* su

Hazırlanışı :


2 adet patatesi,1 adet havucu ve 2 adet soğanı küp olarak kesin.Tencereye patatesleri,havucu ve soğanları ilave edin.
Üzerine kırmızı mercimeği,1 su bardağı et suyunu,domates konservesini,1 çorba kaşığı tereyağını,tuz ve su ilave edip çorbayı pişirin.

Daha sonra çorbayı blendırdan geçirin.Servis tabağına çorbayı ilave edin ve üzerine kereviz yaprakları ileve edip servis edin.
oktay usta,oktay usta yemek tarifleri,yemek tarifleri,resimli yemek tarifleri,mercimekli sebze çorbası,oktay usta çorba tarifleri,mercimekli sebze çorbası tarifi,kolay çorba tarifleri

Oktay Usta Kakaolu Şekerpare Tarifi


Malzemeler :

* 3 yumurta
* 1 çay b. pudra şekeri
* 1 çay b. irmik
* 1 çay b. sıvıyağ
* 1 çay b. hindsitan cevizi
* 200 gr. margarin
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* 2 çorba k. kakao
* alabildiği kadar un

Şerbeti için:

* 4,5 su b. toz şeker
* 4,5 su b. su
* 1 dilim limon


Hazırlanışı :



Karıştırma kabına 2 adet yumurta kırın.Diğer 1 yumurtanın sadece akını alın.Yumurtaların üzerine 2 çorba kaşığı kakao
1 çay bardağı sıvıyağ,200 gr.margarin ilave edin ve karıştırın.Üzerine 1 paket vanilya,1 paket kabartma tozu ilave edin.
1 çay bardağı pudra şekeri,1 çay bardağı hindistan cevizi ilave edin.Üzerine alabildiği kadar un ilave edin ve yoğurun.

Daha sonra kakolu şekerparenin hamurundan ceviz parçası kopartın ve elinizle yuvarlayın.Fırın tepsisine dizin.Üzerlerine bütün fındık batırın.Üzerine yumurta sarısı sürün.Önceden ısıtılmış olan 175 derecelik fırnda pişirin.Şerbeti için tencereye 4.5 su bardağı su 4.5 su bardağı toz şekeri ve 1 dilim limon ilave edin ve kaynatın.Şekerpareyi fırından çıkartın ve üzerine şerbeti dökün.Şerbetini çektikten sonra servis edin.
oktay usta,oktay usta tatlı tarifleri,yemek tarifleri,şekerpare tarifi,kakaolu şekerpare tarifi,resimli yemek tarifleri,tatlı tarifi,oktay usta tatlı tarifleri,kolay yapımlı tatlılar

Oktay Usta Ayvalı Kuzu Tarifi


Malzemeler :

* 2 adet ayva
* yarım kg. kuzu eti
* 4 soğan
* 2 defne yaprağı
* 1 tatlı k. un
* 1 tatlı k. tane karabiber
* tuz
* su
sıvıyağ


Hazırlanışı :



Tencereye sıvıyağı alın.Sıvıyağın üzerine yarımm kg.kuzu etinleri suyunu çekene kadar etleri kavurun.4 adet soğanı iri olarak kesin.Etlerin üzerine soğanları,2 dfne yaprağı,tane karabiber ilave edin ve kavurmaya devam edin.Daha sonra 1 tatlı kaşığı söke un ve su ilave edip eti pişirmeye devam edin.2 adet ayvayı küp olarak kesin.

Etlerin pişmesine yakın.ayvaları tencereye ilave edin ve tekrar kaynamaya bırakın.Ayvalı Kuzu pişince servis tabağına alıp servis edin.
oktay usta,oktay usta yemek tarifleri,yemek tarifleri,resimli yemek tarifleri,kolay yemek tarifleri,ayvalı kuzu,ayvalı kuzu tarifi,ayvalı kuzu yemeği,oktay usta tarifleri

Oktay Usta Damla Sakızlı Ayva Reçeli Tarifi


Malzemeler :

* 3 kg. ayva
* 3 kg. toz şeker
* 2 limon
* 1 paket damla sakızı
* 2 lt. su


Hazırlanışı :

3 kg.ayvanın kabuklarını soyun ve çekirdek kısımlarını çıkartın.Ayvaları küp olarak kesin.Tencereye ayvaları alın.

Biraz rengi dönünce üzerine 2 lite su ilave edin ve kaynamaya bırakın.

Kaynadıktanm sonra üzerine 3 kg.toz şeker dökün ve tekrar kaynamaya bırakın.Daha sonra üzerine limon suyu ilave edin ve ocaktan almaya yakın damla sakızı ilave edip pişirin.
reçel tarifleri,oktay usta reçel tarifleri,yemek tarifleri,oktay usta,oktay usta yemek tarifleri,resimli yemek tarifleri,damla sakızlı ayva reçeli,damla sakızlı ayva reçeli tarifi

SAYAC