Bu Blogda Ara

3 Temmuz 2009 Cuma

Terbiyeli Şehriye Çorbası

merhaba hanımlar

aklıma nerden geldi bilmiyorum ama terbiyeli bi çorba yapalım dedim aklıma ilk şehirye çorbası geldi umarım beğenirsiniz.zaten beğenilmeyecek gibi değil geröekten çok hoş olmuştu evliyseniz kocanız beğenicektir evli ve çocuklu iseniz çocuğunuz ve kocanız beğenecektir bekarsanız siz beğeneceksiniz:D

MALZEMELER

1 çay b.arpa şehriye
1 limon
1 yumurta sarısı
tavuk suyu
tuz,karabiber

Hazırlanışı :
TAvuk suyu tencereye alınır. Üzerine şehriyeler eklenrek kaynatılır. Bu

sırada terbiyesi hazırlanır. Bunun için karıştırma kabına 1 limonun suyu ve yumurta sarısı alınarak çırpılır. Kaynamakta olan tavuk suyuna çırpmaya ara vermeden eklenir. Tuzu ve baharatı eklenerek pişirlir.
Terbiyeli Şehriye Çorbası anlatılışı, Terbiyeli Şehriye Çorbası anlatımı, Terbiyeli Şehriye Çorbası nasıl yapılır, Terbiyeli Şehriye Çorbası oktay usta, Terbiyeli Şehriye Çorbası tarifi, Terbiyeli Şehriye Çorbası tarifleri, Terbiyeli Şehriye Çorbası yapılışı, Terbiyeli Şehriye Çorbası yeşil elma

1 Temmuz 2009 Çarşamba

Sıkıcık


Malzemeler :

* 1 su b. ince bulgur
* 4 çorba k. tarhana
* 1 yumurta
* Alabildiği kadar un
* Tuz, karabiber

Sosu için:

* 1 soğan
* 1 çorba k. salça
* Sıvıyağ
* Su

Üzeri için:

* Sarımsaklı yoğurt
* Tereyağı


Hazırlanışı :

1 su bardağı ine bulgurun üzerine sıcak su ilave edin ve ince bulguru demlendirin.Bir karıştırma kabına demlenmiş olan ince bulguru ilave edin.Üzerine 4 çorba kaşığı tarhana Tuz,karabiber ilave edin.Üzerine 1 adet yumurta kırın.Üzerine kıvamına göre un ilave edip yoğurun.Daha sonra fındık büyüklüğünde toplar hazırlayın.Sosun için soğanı yemeklik kesin.Tencereye sıvıyağı alın.,

Üzerine soğanı ilave edin ve soteleyin.Üzerine salçayı ilave edin.Üzerine su ilave edin ve sosu kaynamaya bırakın.Sosun üzerine bulgurlu topları ilave edip tekrar kaynamaya bırakın.Sıkıcığı servis tabağına alın.Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.Üzeri için tereyağını eritin ve sarımsaklı yoğurdun üzerine eritilmiş olan tereyağını döküp servis edin.

Çilekli Dört Köşe Pasta


Malzemeler :

* 4 yumurta
* 1 su b. toz şeker
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 4 çorba k. toz fındık
* Yarım çay b. su
* 2 su b. un

Kreması için:

* 3 su b. süt
* 1 su b. toz şeker
* 3 çorba k. un
* 1 çorba k. nişasta
* 1 paket vanilya

Şantisi için:

* 1 paket toz şanti
* 1,5 su b. süt


ÜZERİ İÇİN:


Çilek

Hazırlanışı :

Karıştırma kabına 4 adet yumurtayı kırın.Yumurtaların üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave edin ve mikserle çırpın.
Yumurta ve toz şeker çırpıldıktan sonra üzerine 1 paket vanilya ,1 paket kabartma tozu,4 çorba kaşığı toz fındık,2 su bardağı un ilave edin ve mikserin düşük Deviriyle çırpın.Dikdörtgen bir kalıbın içine pasta kekini dökün.Pasta kekini önceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında pişirin.Kreması için tencereye 3 su bardağı sütü alın.Sütün üzerine 1 su bardağı toz şeker 3 çorba kaşığı un,1 çorba kaşığı un,1 paket vanilya ilave edin.

Kremayı sürekli karıştırarak pişirin ve daha sonra kremayı soğutun.Pasta kekini pitikten sonra soğutun.Pasta keki soğuduktan sonra 3 parçaya kesin.Servis tabağına pastanın zeminini alın.Islatmak için marmelat sürün.Üzerine krema ilave edin üzerine 2.kat pasta kekini ilave edin.Tekrar marmelat ile ıslatın.Üzerine krema ilave edin.Üzerine 3.kat pasta kekini ilave edin.Şantisi için 1 paket toz şantiyi 1.5 su bardağı süt ile çırpın.Pastanın üzerine şanti ile süsleyin.Üzerine çilek dilimleri ile süsleyip pastayı servis edin.

SAYAC