Bu Blogda Ara

27 Ocak 2010 Çarşamba

Oktay Usta Çeri Domatesli Kürdan Köfteler Tarifi

TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
Malzemeler :
* 350 gr.kıyma
1 yumurta
1 soğan
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
1 tutam maydanoz
Tuz
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
Hazırlanışı
Karıştırma kabına 350 gr.kıymayı alın.Kıymanın üzerine 1 adet yumurta kırın. Üzerine 1 adet soğan rendeleyin. Üzerine tuz ve karabiber ilave edin. Üzerine kıvamına göre galeta unu ilave
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
oktay usta,oktay usta yemek tarifleri,köfte tarifi,oktay usta et yemekleri,resimli yemek tarifleri,kolay yemek tarifleri
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
Oktay Usta Çeri Domatesli Kürdan Köfteler Tarifi ,Oktay Usta Çeri Domatesli Kürdan Köfteler Tarifi yapılışı,Oktay Usta Çeri Domatesli Kürdan Köfteler Tarifi nasıl yapılır,Oktay Usta Çeri Domatesli Kürdan Köfteler Tarifi anlatımı,Oktay Usta Çeri Domatesli Kürdan Köfteler Tarifi yeşil elma,Oktay Usta Çeri Domatesli Kürdan Köfteler Tarifi oktay ustam

Oktay Usta Sosisli Milföyer Tarifi

TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
Malzemeler :null
* 10 yaprak milföy
Sosis
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
Tumurta
Susam
Hazırlanışı
Milfölerin üzerine sosis dilimlerini dizin ve
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
Oktay Usta Sosisli Milföyer Tarifi ,Oktay Usta Sosisli Milföyer Tarifi yeşil elma,Oktay Usta Sosisli Milföyer Tarifi yapılışı,Oktay Usta Sosisli Milföyer Tarifi yapımı,Oktay Usta Sosisli Milföyer Tarifi anlatımı,Oktay Usta Sosisli Milföyer Tarifi nasıl yapılır,Oktay Usta Sosisli Milföyer Tarifi resim,Oktay Usta Sosisli Milföyer Tarifi video,yemekci
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

Oktay Usta Portakallı Kurabiye Tarifi

TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
Malzemeler :
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
* 125 gr.tereyağı
2 yumurta
1.5 su b.toz şeker
2 portakal

1 p.kabartma tozu

Hazırlanışı
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
Karıştırma kabına 2 adet yumurtayı kırın.Üzerine 125 gr. tereyağı ilave edin.Üzerine portakal kabuğu rTARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZendesi ilave edin ve karıştırın.
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
Daha sonra üzerine 2.5 su bardağı söke un,1 paket kabartma tozu,1.5 su bardağı toz şeker,1 su
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
Kurabiyenin üzerine portakal rendesine batırın ve fıırn tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
kurabiye,oktay usta yemek tarifleri,oktay usta,oktay usta kurabiye tarifleri,oktay usta tatlı tarifleri,meyveli tatlı tarifleri,resimli tatlı tarifleri

Oktay Usta Pembe Pasta Tarifi

TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
Malzemeler :
* 4 yumurta
1 su b.toz şeker
2 su b.un
1 p.vanilya
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
1 p.kabartma tozu
yarım çay b.su
o Kreması İçin
2.5 su b.süt
3 çorba k.un
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
1 çorba k.toz şeker
1 p.vanilya
+ Şantisi İçin
1 p.toz şanti
1 su b.süt
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
Hazırlanışı
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
Karıştırma kabına 4 adet yumurtayı kırın.Üzerrine 1 su bardağı tozşeker ilave edin ve çırpın. Daha sonra üzerine 2 su bardağı söke un,1 paket vanilya,1 paket
kabartma tozu ve yarım çay bardağı su ilave edip ve karıştırın.
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
Pastanın kekini kek kalıbına dökün.Önceden ısıtılmış olan 170 derecelik fıırnda pişirin. Pasta
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
oktay usta,oktay usta yemek tarifleri,yemek,pasta tarifi,meyveli pasta tarifi,oktay usta pasta tarifleri,pasta yapılışı,resimli pasta tarifleri,kolay pasta tarifleri

Oktay Usta Kuzu Etli Nohutlu Pırasa Tarifi

TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
Malzemeler :
* 1 Kg.Pırasa
500 Gr.Kuzu Eti
1.5 Su B.Haşlanmış Nohut
1 Çorba K.Domates Salçası
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
1 Tatlı K.Biber Salçası
2 Diş Sarımsak
Hazırlanışı
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
Tencerreye sıvıyağı alın. Üzerine 500 gr. kuzu etini ilave edin ve etleri kavurun. Daha sonra üzerine domates salçası ve biber salçası ilave edin. Üzerine sarımsakları ve sıcak su ilave edin ve
oktay usta,oktay usta yemek tarifleri,yemek tarifleri,pırasa yemekleri,oktay usta sebze
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZyemekleri,resimli yemek tarifleri,yemek,kolay yemek tarifleri,sebze
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

Oktay Usta Peynirli Ekmek Pizzası Tarifi

TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
Malzemeler :
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
* 1 Adet Ekmek
2 Yumurta
1 Çorba K.Tereyağı
Lor Peynir
Kaşar Peynir
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
Hazırlanışı
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
1 tutam maydanozu,1 tutam dereotunu ve taze reyhanı imnce olarak kesin.Karıştırma kabına yeşillikleri alın. Üzerine beyaz peynir, lor peyniri,2 adet kırılmış yumurta,kaşar peynir rendesi ilave edin ve karıştırın.
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
oktay usta,oktay usta yemek tarifleri,pizza tarifi,oktay usta pizza tarifi,resimli yemek tarifleri,pizza,yemek tarifleri,kolay yemek tarifleri
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
Oktay Usta Peynirli Ekmek Pizzası Tarifi ,Oktay Usta Peynirli Ekmek Pizzası Tarifi yeşil elma,Oktay Usta Peynirli Ekmek Pizzası Tarifi nasıl yapılır,Oktay Usta Peynirli Ekmek Pizzası Tarifi yapılışı,Oktay Usta Peynirli Ekmek Pizzası Tarifi anlatımı,Oktay Usta Peynirli Ekmek Pizzası Tarifi izle,Oktay Usta Peynirli Ekmek Pizzası Tarifi samanyolu,Oktay Usta Peynirli Ekmek Pizzası Tarifi stv

Oktay Usta Çifte Çikolatalı Profiterol Tarifi


Malzemeler :

* 1.5 Su B.Un
1.5 Su B.Su
1 Çorba K.Margarin
1 Tatlı K.Toz Şeker
1 Fiske Tuz
o Kreması İçin:
3 Su B.Süt
2 Çorba K.Un
1 Çorba K.Nişasta
1 Su B.Toz Şeker
1 Portakal
+ Sosu İçin:
2.5 Su B.Süt
1 Su B.Toz Şeker
1 Çorba K.Un
1 Çorba K.Nişasta
2 Çorba K.Kakao
15 Adet İkramlık Çikolata
Yarım Çay B.Fındık Yağı
# Üzeri İçin:
Beyaz Çikolata

Hazırlanışı

Tencereye 1.5 su bardağı suyu alın.Üzerine 1çorba kaşığı margarin,1 tatlı kaşığı toz şeker,1 fiske tuz ilave edin ve margarini eritin ve suyu kaynatın. Su kaynayınca ÜZERİNE 1.5 su bardağı söke unu ilave edin ve tahta kaşığın tersiyle iyice karıştırın.

Dah sonra hamurun sıcaklığı çıkınca üzerine teker teker 4 adet yumurtayı kırıp karıştırın. Krema sıkma torbasına hamur malzemesini alın. Fırın tepsisine krema torbasında profitereol hamuru sıkın. Önceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında pişirin.

Kreması için tencereye 3 su bardağı sütü alın.Sütün içine 2 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı nişasta, 1 su bardağı toz şeker ilave edin ve kremayı pişirin. Daha sonra ortakal kabuğu rendesi ilave edin ve karıştırın. Ve 1 portakal Sosu için başka bir tencereye 2.5 su bardağı süt,1 su bardağı toz şeker, 1 çorba kaşığı söke un, 1 çorba aşığı nişasta 2 çorba kaşığı kakao ilave edip sosu kaynatın.

Sos soğuduktan sonra üzerine ikramlık çikolataları ilave edin ve yarım çay bardağı sıvıyağ ilave edin ve sosu karıştırın. Profiterol hamurlarını pişince soğumaya bırakın. Daha sonra profiterolun arkasına delik açın ve içine kredan sıkın.

Servis tabağına dizin. Üzerine çikolatalı sosu dökün. Ve en son üzerine eritlimiş beyaz çikolata ilave edin ve servis edin.

oktay usta,oktay usta yemek tarifleri,yemek tarifleri,profiterol tarifi,çikolatalı profiterol tarifi,tatlı tarifleri,oktay usta tatlı tariferli,resimli tatlı tarifleri

Oktay Usta Meyveli Sünger Tatlısı Tarifi


Karıştırma kabına 3 adet yumurta kırın.Üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave edin ve mikserle çırpın.Daha sonra üzerine 1 limon kabuğu rendesi,1 su bardağı yoğurt ilave edin ve tekrar mikserle çırpın. Daha spnra üzerine 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya ilave edin. Üzerine 1 su bardağı un ilave edin ve tekrar mikserle çırpın.

Fırın kabına sünger tatlısını boşaltın.Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.

Şerbeti için tencereye 1.5 su bardağı toz şeker, 2.5 su bardağu su ve 1 dilim limon ilave edip şerbeti 3 dakika kaynatın. Fırından çıkan sünger tatlısını soutn ve üzerine ılık şerbeti kaynatın.

Sünger tatlısı şerbetini çekince üzerine kivi ve mzu dilimleri ilave edin ve servis edin.

oktay usta,oktay usta yemek tarifleri,yemek tarifleri,meyveli tatlı tarifleri,oktay usta tatlı tarifleri,oktay usta tatlıları,resimli tatlı tarifleri,tatlı tarifi

Oktay Usta Kıymalı Patatesli Kömbe Tarifi

TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ VE RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
* 5 Su B.Un
Yarım P.Yaşmaya
2 Çorba K.Tereyağı
1 Tatlı K.Tuz
Su
o İç Harcı İçin
250 Gr.Kıyma
2 Büyük Boy Soğan
2 Büyük Boy Haşlanmış Patates
1 Çorba K.Domates Salçası
1 Tatlı K.Biber Salçası
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
+ Üzeri İçin:
1 Çay B.Sıvıyağ
1 Çay B.Su
1 Çay B.Un
Susam

Hazırlanışı

İç harcı için 2 soğanı yemeklik kesin ve geniş bir tavaya alın ve soğanı kavurun. Daha sonra üzerine 250 gr. kıymayı alın ve soğan ile beraber kavurun.Üzerine biber ve domates salçası ilave edin ve kavurmaya devam edin.

Daha sonra üzerine 2 haşlanmı patatesi rendeleyin ve patatesleri kıymanın üzerine alın ve karıştırın. Karıştırma kabına 5 su bardağı unu alın.Unun üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin.Unun ortasına havuz açın ve içine yarım paket yaşmaya ilave edin.2 çorba kaşığı tereyağını eritin ve mayanın üzerine ilave edin.

İlk önce mayayı eritin ve daha sonra unu da karıştırarak hamuru yoğurun. Hamuru 5 bezeye bölün ve yuvarlak tepsi büyüklüğünde bezeleri açın. Zemine hamuru alın.Üzerine patatesli harçtan paylaştırın. Diğer kalan hamurlarıda aralarında iç harçtan paylaştıracak şekilde hazırlayın.

Sosu için bir kapta 1 çay bardağı sıvıyağ,1 çay bardağı ve 1 çay bardağı unu karıştırın.

Kömbenin üzerine sosu sürün ve en üstte sıvıyağ sürün ve önceden ısıtılmış olan 180 dercelik fırında pişirin.
TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ VE RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
oktay usta,oktay usta hamur işleri,yemek tarifleri,oktay usta yemek tarifleri,kömbe tarifleri,resimli yemek tarifleri,kolay yemek tarifleri

22 Ocak 2010 Cuma

Oktay Usta Parmak Köfteli Kebap Tarifi

Malzemeler :

* Pidesi İçin
3 su b. söke un
yarım paket yaşmaya
1 su b. yoğurt suyu
1 tatlı k. tuz
Alabildiği kadar ılık su
o Köftesi İçin
300 gr. kıyma
1 yumurta
1 soğan
1 tutam maydanoz
Galeta unu
Tuz
Karabiber
Kimyon
+ Üzeri İçin
1 kase yoğurt
3 domates
3 biber
1 çorba k. tereyağı
# Sosu İçin
2 çorba k. biber püresi
1 çorba k. domates salçası
Zeytinyağı
Kekik
Tuz
Su

Hazırlanışı

Köftesi için karıştırma kabına kıymayı alın. Üzerine soğan rendesi, yumurta, ince doğranmış maydanoz, tuz, karabiber ve kimyonu alarak yoğurun. Kıvamını galeta unu ile ayarlayın. Parmak şeklinde uzun uzun şekil vererek tavada pişirin.

Pidesi için karıştırma kabına unu alın. Ortasını açarak mayayı içine alın. Kenarlarına tuzu serpip ortasına yoğurt suyunu ekleyerek ortadan itibaren yoğurun. Alabildiği kadar ılık su ile hamurun kıvamını ayarlayın. Hamuru bir süre beklettiktn sonra 4 bezeye ayırıp çok inceltmeden açın. Tavada iki taraflı pişirin.

Sosu için salçayı ve biber püresini sıvıyağda kavurun. Pideleri doğrayarak servis tabağına alın. Üzerine yoğurdu gezdirin. Köfteleri de kenarlarına dizdikten sonra sosu üzerine gezdirin. En son eritilmiş tereyağını üzerine gezdirerek servis edin.

oktay usta,oktay usta kebap tarifleri,yemek tarifleri,oktay usta yemek tarifleri,kebap,resimli yemek tarifleri,kebap tarifi,kolay yemek tarifleri,köfteli kebap tarifi

Oktay Usta Kavurmalı Acı Tarhana Çorbası Tarifi

Malzemeler :

* 100 gr. kavurma
1 su b. tarhana
1 çorba k. domates salçası
2 çorba k. biber püresi
1 çorba k. tereyağı
Su
o Üzeri İçin
1 çorba k. tereyağı
1 diş sarımsak
1 çorba k. nane

Hazırlanışı

Kavurmayı doğrayarak tencereye alın. Üzerine salça, biber püresi, tereyağını ve tarhanayı ekleyerek kısa bir süre kavurun.

Ardından üzerine önce soğuk su ardından sıcak su ekleyerek karıştrarak kıvamını açıp kaynatın.

Pişnen çorbanın sosu için tereyağını eritin. Sarımsağı da rendeleyerek nane ile beraber kavurun.

oktay usta,oktay usta yemek tarifleri,oktay usta çorba tarifleri,çorba tarifleri,yemek tarifleri,resimli yemek tarifleri,kolay yemek tarifleri

Oktay Usta Cevizli Keşli Erişte Tarifi


Malzemeler :

* 500 gr. erişte
1 su b. ceviz
1 su b. rendelenmiş keş
2 çorba k. tereyağı
Yarım çay b. sıvıyağ
Su

Hazırlanışı

Erişteyi tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyerek kapağı kapalı suyunu çekene kadar pişmeye bırakın.

Diğer tarafta tereyağını tavaya alın. ÜZerine kırılmış cevizi ve rendelenmiş keşi ekleyerek beraber kavurun.

Pişen eriştenin yarısını servis tabağına alın. Üzerine rendelenmiş kiş ve ceviz serpin. Kalan diğer erişteyi de üzerine ekleyin. En son üzerine kavrulmuş olan kiş ve cevizi dökerek sıcacık servis edin.

oktay usta,oktay usta yemek tarifleri,yemek tarifleri,erişte tarifi,oktay usta yöresel yemekler,kolay yemek tarifleri,tatlı tarifi,resimli yemek

Oktay Usta Kıymalı Soslu Fırında Karnıbahar Tarifi


Malzemeler :

* 1 adet karnabahar
2 soğan
2 diş sarımsak
150 gr. kıyma
1 çorba k. salça
Sıvıyağ
o Sosu İçin
1 çorba k. söke un
2 su b. süt
Tuz, karabiber
Muskat
Sıvıyağ
+ Üzeri İçin
Kaşar peyniri

Hazırlanışı

Karnabaharı çiçeklerine ayırdıktan sonra haşlayın.

Üzeri için ise soğanları ince doğrayarak sıvıyağda kavurmaya başlayın. Soğanlar kavrulunca üzerine kıymayı ve salçayı da ekleyerek yarı kıvamda pişirin. Çok az su vererek kıvamını açıp bir taşım kaynatın.

Beşamel sosu için ise, unu sıvıyağda kavurun. Kokusu çıkmaya başlayınca üzerine sütünü ekleyerek çırpın.Tuz, karabiber ve muskatını da ayarlayıp kıvamı
yoğunlaşınca altını kapatın.

Yarı kıvamda haşlanan karnabaharları fırın kabına alarak iri doğrayın. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Üzerine kıymalı sosu gezdirdikten sonra, beşamel sosu da gezdirin. En son kaşar peyniri rendesi serpip önceden ısıtılmış 180 derecede pişirin.

oktay usta,oktay usta yemek tarifleri,yemek tarifleri,kolay yemek tarifleri,resimli yemek tarifleri,karnıbahar tarifi,karnıbahar,oktay usta et yemekleri

Oktay Usta Sebzeli Külbastı Tarifi


Malzemeler :

* Yarım Kg. Kuzu Külbastı
4 Patates
1 Çiçek Brokoli
Taze Kekik
1 Soğan
5 Acı Biber
Yarım Çay B. Süt
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kekik
1 Çorba K. Tereyağı

Hazırlanışı

Eti bir kaba alın. Üzerine soğan rendesini, tuzu, taze kekiği, sıvıyağ ve sütü ekleyerek iyice yedirene kadar biraz yoğurun. Kabın üzerini streç film ile kapatıp bir kaça saat dinlendirin.

Daha sonra eti az yağda yüksek ateşte iki taraflı pişirin. Yarı kıvamda haşlanmış patatesleri ve acı biberleri de bu tavada kızartın. Külbastıyı haşlanmış brokoli, atateslerle ve biberlerle beraber servis edin.

oktay usta,oktay usta yemek tarifleri,yemek tarifleri,yemek,külbastı tarifi,oktay usta külbastı tarifi,resimli yemek tarifleri,kolay yemek tarifleri

Oktay Usta Ayvalı Browni Tarifi


Malzemeler :

* 3 Yumurta
1 Su B. Toz Şeker
125 Gr. Tereyağı
15 Adet İkramlık Çikolata
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
1,5 Su B. Un
1 Çorba K. Kakao
o Armutu İçin:
1 Armut
2 Çorba K. Toz Şeker
3 Tane Karanfil

Hazırlanışı

Tereyağı ve çikolatayı bir kaseye alarak kaynayan çaydanlığın üzerine koyarak benmari usulü eritin.

Diğer tarafta armutları soyup doğrayarak toz şeker ve karanfille beraber pişirin.

Keki için yumurtaları karıştırma kabına alın. Üzerine toz şekeri ekleyerek beraber iyice çırpın. Ardından üzerine erittiğiniz çikolata kakao ve tereyağı karışımını ekleyin.

Biraz karıştırdıktan sonra üzerine un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın. Altı yağlı kağıtla kaplanmış kalıba dökerek önceden ısıtılmıl 170 derecede ortalama 14 dk. pişirin.

oktay usta,oktay usta yemek tarifleri,kek tarifleri,yemek tarifleri,resimli yemek tarifleri,browni tarifi,oktay usta browni tarifi,kolay yemek tarifleri,tatlı tarifi

Oktay Usta Siyah Ve Yeşil Zeytinli Açma Tarifi


Malzemeler :

* 4 Su B. Söke Un
Yarım Paket Yaşmaya
1 Tatlı K. Tuz
1 Çorba K. Toz Şeker
1 Çay B. Süt
Yarım Çay B. Sıvıyağ
2 Yumurta
Alabildiği Kadar Su
o İç Harcı İçin:
2 Çorba K. Tereyağı
Siyah Zeytin Ezmesi
Yeşil Zeytin Ezmesi

Hazırlanışı

Karıştırma kabına unu alın. Ortasını açarak içine mayayı, sütü, yumurtayı (birinin sarısını üzeri için ayırı) ve sıvıyağı alın. Kenarlarına şeker ve tuzu serperek ortadan itibaren alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğurun. Hazırladığınız hamurlardan bezeler ayırarak yuvarlayın.

Üzerlerine birer parça tereyağı koyup elinizle tereyağı yardımı ile açın. Açtığınız hamurun üzerine zeytin ezmelerinden sürerek rulo yapın.

Burkarak iki ucunu biraraya getirip yağlanmış fırın tepsisine dizin. Ayırdığınız yumurta sarısını sıvıyağ ile karıştırıp üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 190 derecede pişirin.

oktay usta,oktay usta yemek tarifleri,yemek tarifleri,yemek,oktay usta börek tarifleri,açma tarifi,resimli yemek tarifleri

Oktay Usta Nohutlu Mantılı Çorba Tarifi


Malzemeler :

* 1 Kase Soya Mantısı
1 Kase Haşlanmış Nohut
Tuz
Su
Et Suyu
o Terbiyesi İçin:
1 Kase Yoğurt
2 Çorba K.Söke Un
+ Üzeri İçin:
Teryağı
Tarhun Otu

Hazırlanışı

Haşlanmış nohut ve mantıyı sıcak suyun içine alarak kaynamaya bırakın. Terbiyesi için karıştırma kabında yoğurt ve unu çırparak kaynayan tencereye azar azar
çırparak ekleyin.

Üzeri için tereyağını eritin. Üzerine ince doğranmış tarhun otunu ekleyip biraz kavurun. Çorbanın üzerine dökerek sıcacık servis edin

oktay usta,oktay usta tarifleri,oktay usta yemek tarifleri,yemek tarifleri,mantı tarifi,oktay usta mantı tarifi,yemek,resimli yemek tarifleri

17 Ocak 2010 Pazar

Oktay Usta Kabak Köftesi Tarifi

TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
Malzemeler :
* 1 adet balkabağı
100 gr.beyaz peynir
2 yumurta
1 tutam maydanoz
1 p.karbonat
Tuz
Aldığı kadar un
o Kızartmak İçin
Sıvıyağ
Hazırlanışı
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
Kabağın 4 te 1 ini kesin ve rendeleyin. Kabak rendesini bir kaba alın. Üzerine eritilmiş maya ilave edin. Üzerine 1 soğan rendesi, 2 adet yumurta 1 tutam ince kesilmiş maydanoz, beyaz peynir ilave edin.
Üzerine kıvamına göre un ilave edin ve karıştırın. Kabak köftesini mayalandırın. Kabak köftesini uzun rulo yapın ve 2 ye katlayın. Unlanmış bie tepsiye dizin. Tavaya sıvıyağı alın ve sıvıyağda kabak köftesini kızartın.
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
oktay usta,oktay usta yemek tarifleri,yemek tarifleri,kabak köftesi,oktay usta köfte tarifleri,yöresel yemek tarifleri,resimli yemek tarifleri,köfte tarifi

Oktay Usta Fırında Deniz Alası Tarifi


Malzemeler :

* 1 adet deniz alası
1 patates
4 çorba k.biber sos
1 küçük kavanoz domates sos
1 kase mantar
2 defne yaprağı
1 tatlı k.tane karabiber
1 tutam limon çiçeği
Zeytinyağı
Tuz
Su

Hazırlanışı

1 adet patates,1 kase mantarı iri olarak kesin. Geniş bir tencereye mantarları ve patates dilimlerini alın. 1 adet deniz alasının karın yerine limon çiçeği ilave edin.

Balığı tencereye alın. Üzerine patates dilimleri, domates sos, biber sos, 2 adet defne yaprağı tane karabiber, tuz ve zeytinyağı ilave edin ve pişirin.

oktay usta,oktay usta yemek tarifleri,yemek tarifleri,resimli yemek tarifleri,kolay yemek tarifleri,fırında deniz alası,yemek

Oktay Usta Salamlı Mısırlı Pizza Tarifi

TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ VE RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
Malzemeler :

* 3 su b.un
Yarım p.yaşmaya
1 tatlı k.tuz
3 çorba k.zeytinyağı
Alıdığı kadar ılık su
o Sosu İçin
1 çorba k.domates salçası
1 tutam taze kekik
4 çorba k.zeytinyağı
1 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Su
+ Üzeri İçin
Salam
Çeri domates
Mısır
Kaşar peynir
TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ VE RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
Hazırlanışı

Pizzanın hamuru için karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın.Unun üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin. Unun ortasına havuz açın ve içine yarım paket yaşmaya ilave edin. Mayanın üzerine ılık su ilave edin. İlk önce mayayı eritin.

Daha sonra unu da karıştırarak hamuru yoğurun. Hamuru 2 bezeye bölün. Her bezeyi merdane ile açın. Fırın tepsisine pizza hamurlarını alın.Üzerine sosu dökün.
TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ VE RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
Üzerine kaşar peynir rendesi,üzerine mısır taneleri, çeri domates ilave edin. Diğer pizza hamuruna da sos kaşar peynir rendesi, tane mısır, çeri domates ve salam ilave edin. Pizza hamurlarını mayalandırın. Önceden ısıtılmış olan 190 derecelik fıırnda pişirin.

oktay usta,oktay usta yemek tarifleri,pizza tarifleri,oktay usta pizza tarifleri,yemek tarifleri,resimli yemek tarifleri,pizza,kolay yemek tarifleri

Oktay Usta Kaymaklı Elmalı Tahin Tatlısı Tarifi


Malzemeler :

* 4 elma
1.5 su b.toz şeker
Su
Kırmızı gıda boyası
* Üzeri İçin
Tahin
Ceviz
Kaymak

Hazırlanışı

Elmaların kabuklarını soyun.Elamalrı ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkartın. Geniş bir tencereye su ilave edin.Üzeirne az miktarda kırmızı gıda boyası ilave edin. Üzerine elmaları dizin ve elmaları pişirin.

Elmalar pişince servis tabağına alın ve elmaların soğumasını bekleyin.Elmaların üzerine ceviz parçaları tahin, kaymak ve yeşil fıstık ilave edin ve servis edin.

oktay usta,oktay usta yemek tarifleri,yemek tarifleri,yemek,tatlı tarifleri,oktay usta tatlı tarifleri,yemek,resimli yemek tarifleri,tatlı tarifi

Oktay Usta Terbiyeli Kuru Sebzeli Çorba Tarifi


Malzemeler :

* 4 elma
1.5 su b.toz şeker
Su
Kırmızı gıda boyası
o Üzeri İçin
Tahin
Ceviz
Kaymak

Hazırlanışı

Elmaların kabuklarını soyun.Elamalrı ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkartın. Geniş bir tencereye su ilave edin.Üzeirne az miktarda kırmızı gıda boyası ilave edin.Üzerine elmaları dizin ve elmaları pişirin.

Elmalar pişince servis tabağına alın ve elmaların soğumasını bekleyin.Elmaların üzerine ceviz parçaları tahin, kaymak ve yeşil fıstık ilave edin ve servis edin.

oktay usta,oktay usta yemek tarifleri,çorba,yemek tarifleri,resimli yemek tarifleri,oktay usta çorba tarifleri,kolay çorba tarifleri,yemek

15 Ocak 2010 Cuma

Oktay Ustsa Kuzu İncik Kebapi Tarifi


Malzemeler :

* 1 kg.kuzu incik
1 çorba k.domates salçası
1 tatlı k. biber salçası
2 defne yaprağı
1 soğan
2 diş sarımsak
S ıvıyağ
Tuz
Tane karabiber
Su
o Fesleğenli Garnitür İçin
1 kase kepekli erişte
1 kase biberli domates sos
1 tatlı k.domates salçası
2 diş sarımsak
1 tutam fesleğen
Zeytinyağı
Tuz

Hazırlanışı

Tencereye 1 kg.kuzu incikleri alın ve rengi dönene kadar pişirin. 1 soğan iri olarak kesin.Kuzu incikleirn üzerine soğanı ve sarımsakları ilave edin.Daha sonra etlerin üzerine tane karabiber, defne yaprağı ilave edin ve pişirmeye devam edin.

Üzerine biber ve domates salçası ilave edin.Üzerine sıcak su ilave edin ve kuzu incikleri pişirin. Erişte için tencereye sıcak suyu alın ve erişteleri haşlayın.

Eriştenin sosu için feseleğenı ve sarımsakları ince olarak kesin. Tavaya sıvıyağ ilave edin.Tavaya sarısmak, fesleğen, domates sosu ilave edin ve sosu kaynatın. Sosu erişteyle beraber karıştırın.

Servis tabağına soslu erişteyi ilave edin. Üzerine pişen kuzu incikleri dizin ve servis edin.

oktay usta,oktay usta kebap tarifleri,yemek tarifleri,oktay usta yemek tarifleri,resimli yemek tarifleri,kebap tarifleri,kolay yemek tarifleri,yemek

Oktay Usta Kayısılı Aşure Tarifi


Malzemeler :

* 500 gr.aşurelik buğday
2 su b.haşlanmış nohut
2 su b.haşlanmış fasulye
1 kase kuru üzüm
1 kase kuru kayısı
1 kase kuru karışık meyve
1 çay b.pirinç
1 su b.süt
Gül suyu
Toz şeker
F ındık
Kuş üzümü
Dolmalık fıstık
Nar
Ceviz
Tarçın
Kuru incir

Hazırlanışı

1 kase kuru kayısıyı haşlayın ve kuru kayısları blendırdan geçirin ve püre kıvamına getirin. Tencerdeki buğdayın üzerine 1 çay barfağı pirinç ilave edin.Buğdaylar suyunu çekince üzeirne sıcak su ilave edin.

Daha sonra 1 kase ıslatılmış kuru üzümü ilave edin sıcak su ilave edin ve sürekli karıştırın. Üzerine 2 su bardağı haşlanmış nohut ve fasulyeyi ilave edin.Sürekli karıştırarak devam edin ve daha sonra üzerine 1 kase kuru karışık meyve ilave edin ve karıştırmaya devam edin.

Daha sonra üzeirne 1 su bardağı süt ilave edin ve karıştırmaya devam edin.Daha sonra üzerine kuru kayısı püresini ilave edin ve yaklaşık olarak 1 kg.toz şeker ilave edin ve pişirmeye devam edin. Aşurenin kıvamına su ilave edin.

Aşure kaynadıktan ve piştikten sonra kaselere boşaltın. Aşurelerin üzerine dolmalık fıstık, tarçın, fındık ceviz,kuru incir ile süsleyin ve servis edin

oktay usta,oktay usta yemek tarifleri,tatlı tarifleri,oktay usta aşure tarifi,aşure,yemek tarifleri,resimli yemek tarifleri,kolay yemek tarifleri

Oktay Usta Alabas Salatası Tarifi


Malzemeler :

* 2 alabaş
2 havuç
1 göbek salata
1 tutam maydanoz
Yeşil soğan yaprağı
Limon
Zeytinyağı
S üzme yoğurt
Mayonez
Tuz
Değirmen karabiber

Hazırlanışı

2 alabaşı rendeleyin.2 havucu rendeleyin.1 göbek salatayı maydanozu ince olarak kesin. Bir kapta süzme yoğurdu ve mayonezi karıştırın.

İçine alabaşı, havucu, göbek salatayı, yeşil soğan yaprakları maydanoz, tuz,karabiber vezeytinyağı ilave edin ve tüm salata malzemesini karıştırın.

oktay usta,oktay usta yemek tarifleri,yemek tarifleri,kolay yemek tarifleri,oktay usta salata tarifleri,albas salatası,resimli yemek tarifleri

Oktay Usta Sarı Burma Tarifi


Malzemeler :

* 10 yaprak baklavalık yufka
1 kase ceviz
150 gr.tereyağı
1 çay b.sıvıyağ

Hazırlanışı

1 kase cevizi küçük parçalara kırın. Baklavalık yufkaların üzerine ceviz parçaları ilave edin ve ve karışılıklı olarak sarın.

Fırın tepsisine baklavalaık yufkaları dizin. Bir tavaya 150 gr.tereyağını ve sıvıyağ ilave edin ve eritin. Tepsideki baklavalık yufkaların üzerine eritilmiş olan tereyağı ve sıvıyağ dökün.

Önceden ıstılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.

oktay usta,oktay usta tarifleri,yemek tarifleri,börek tarifleri,oktay usta börek tarifleri,kolay yemek tarifleri,resimli yemek tarifleri,oktay usta yemek tarifleri

14 Ocak 2010 Perşembe

Oktay Usta Fındıklı Kahve Kurabiyesi Tarifi

TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
Malzemeler :

* 2.5 su b.söke un
125 gr.tereyeğı
2 yumurta
1 çay k.kabartma tozu
4 çorba k.pudra şekeri
3 çorba k.pirinç fındık
1.5 çorba k.granül kahve
* Mantolamak İçin
Toz Şeker

Hazırlanışı
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
Karıştırma kabına 2.5 su bardağı unu alın.Unun ortasına 125 gr. tereyağı ilave edin. Unun üzerine 4 çorba kaşığı pudra şekeri pirinç fınfık,granül kahce ilave edin. Tereyağının üzerine 2 adet yumurta kırın. İlk önce yumurta ve tereyağını karıştırın. Daha sonra diğer malzemeleri de karıştırarak kurabiye hamurunu yoğurun.
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
Fındık büyüklüğünde parçalar kopartın yuvarlayın ve kurabiye hamurlarını toz şekere bulayın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kurabiyeleri dizin. Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.

oktay usta,oktay usta tarifleri,yemek tarifleri,kolay yemek tarifleri,kurabiye tarifleri,oktay usta yemek tarifleri,oktay usta tatlı tarifleri

Oktay Usta Portakallı Tulumba Tatlısı Tarifi

TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜNÜ İZLEMEK VE RESİMLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ
TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜNÜ İZLEMEK VE RESİMLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ
TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜNÜ İZLEMEK VE RESİMLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ
TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜNÜ İZLEMEK VE RESİMLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ
TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜNÜ İZLEMEK VE RESİMLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ
oktay usta,oktay usta tatlı tarifleri,tatlı tarifleri,kolay yemek tarifleri,resimli yemek tarifleri,oktay usta yemek tarifleri,yemek tarifleri

Oktay Usta Portakallı Tulumba Tatlısı Tarifi

TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜNÜ İZLEMEK VE RESİMLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ
TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜNÜ İZLEMEK VE RESİMLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ
TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜNÜ İZLEMEK VE RESİMLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ
TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜNÜ İZLEMEK VE RESİMLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ
TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜNÜ İZLEMEK VE RESİMLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ
oktay usta,oktay usta tatlı tarifleri,tatlı tarifleri,kolay yemek tarifleri,resimli yemek tarifleri,oktay usta yemek tarifleri,yemek tarifleri

Oktay Usta Kıymali Patatesli Dürüm


Malzemeler :

* 3 su b.söke un
Yarım p.yaşmaya
Sade organik tuz
Su
o İç Harcı İçin
50 gr.kıyma
2 soğan
4 büyük boy haşlanmış patates
1 çorba k.domates salçası
1 tatlı k.biber salaçsı
1 çorba k.tereyağı
1 tutam maydanoz
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ

Hazırlanışı

Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın.Unun ortasına havuz açın ve içine yarım paket yaşmaya ilave edin. Yaşmayanın üzeirne ılık su ilave edin ve yaşmayayı eritin. Daha sonra unu da karıştırarak hamuru yoğurun. Bezelere bölün.

Her bezeyi merdane ile açın.Tavada lavaşları pişirin. Lavaşları pişirince tereyağı sürün. İç harcı için 2 soğanı yemeklik kesin ve tavaya alıp soğanları soteleyin. Soğanların üzerine 50 gr. kıymayı ilave edin ve kavurmaya devam edin.

Daha sonra üzerine domates ve biber salçası ilave edin ve kavurmaya devam edin. Daha üzerine haşlanan patatesleri ilave edin ve kavurmaya devam edin. Lavaşların içine kıymalı patatesli iç harçtan alın ve maydanoz ilave edin ve servis edin.

oktay usta,oktay usta tarifleri,yemek tarifleri,oktay usta yemek tarifleri,kıymali dürüm,dürüm tarifleri,resimli yemek tarifleri,kolay yemek tarifleri

9 Ocak 2010 Cumartesi

Oktay Usta Elmalı Cevizli İrmik Tatlısı Tarifi

TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
, , , , , , , , , ,

Oktay Usts Güveçte Mantarlı Tavuklu Ispanak Tarifi


Malzemeler :

* Yarım kilo ıspanak
Yarım kg. mantar
1 tavuk göğsü
1 soğan
2 diş sarımsak
Sıvıyağ
Tuz, Karabiber
o Beşamel Sosu İçin
1 tepeleme çorba k. söke un
2 su b. süt
Tuz
Karabiber
Muskat
Sıvıyağ

Hazırlanışı

Ocağın üzerine iki tava alalım. ikisine de sıvıyağ ekleyemelim. Birinci tavada soğan ve sarımsak sotelemiş üzerine tavuk ve mantar ilave edip soteleyelim.

ikinci tavada ise doğranmış ıspanakları soteleyelim. İkisi de sotelenince bir araya alalım.

Beşamel sosu için unu sıvıyağda kavurmaya başlayın. Unun kokusu çıkınca üzerine sütü ekleyerek tuzunu, baharatını ve muskatını ekleyip çırparak pişirin.

Ispanaklı tavuğu minik güveç kaplarına alın. Üzerine beşamel sosu paylaştırın. Kaşar peyniri rendesini de ekleyerek önceden ısıtılış 190 derecede pişirin.

oktay usta,oktay usta güveç tarifleri,resimli yemek tarifleri,yemek tarifleri,kolay yemek tarifleri,oktay usta yemek tarifleri,tatlı tarifleri

Oktay Usta Börülce Salatası Tarifi

TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
Malzemeler :
* 2 su b. haşlanmış börülce
1 kase çeri domates
1 kırmızı soğan
Kuzu kulağı
Renkli yeşillik
Maydanoz
Limon
Zeytinyağı
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
Hazırlanışı
Yeşillikleri doğrayarak servis tabağının altına yayın. Diğer tarafta haşlanmış börülceyi, kırmızı soğanı, maydanozu ve domatesi karıştırma kabına alın. Üzerine limon suyu ve zeytinyağını ekleyerek karıştırın. Yeşilliklerin üzerine salatayı dökün.

oktay usta,oktay usta yemek tarifleri,yemek tarifleri,resimli yemek tarifleri,kolay yemek tarifleri,oktay usta salata tarifleri,börülce salatası,salata tarifleri

SAYAC