Bu Blogda Ara

9 Ocak 2010 Cumartesi

Oktay Usts Güveçte Mantarlı Tavuklu Ispanak Tarifi


Malzemeler :

* Yarım kilo ıspanak
Yarım kg. mantar
1 tavuk göğsü
1 soğan
2 diş sarımsak
Sıvıyağ
Tuz, Karabiber
o Beşamel Sosu İçin
1 tepeleme çorba k. söke un
2 su b. süt
Tuz
Karabiber
Muskat
Sıvıyağ

Hazırlanışı

Ocağın üzerine iki tava alalım. ikisine de sıvıyağ ekleyemelim. Birinci tavada soğan ve sarımsak sotelemiş üzerine tavuk ve mantar ilave edip soteleyelim.

ikinci tavada ise doğranmış ıspanakları soteleyelim. İkisi de sotelenince bir araya alalım.

Beşamel sosu için unu sıvıyağda kavurmaya başlayın. Unun kokusu çıkınca üzerine sütü ekleyerek tuzunu, baharatını ve muskatını ekleyip çırparak pişirin.

Ispanaklı tavuğu minik güveç kaplarına alın. Üzerine beşamel sosu paylaştırın. Kaşar peyniri rendesini de ekleyerek önceden ısıtılış 190 derecede pişirin.

oktay usta,oktay usta güveç tarifleri,resimli yemek tarifleri,yemek tarifleri,kolay yemek tarifleri,oktay usta yemek tarifleri,tatlı tarifleri

0 yorum:

SAYAC