Bu Blogda Ara

22 Kasım 2010 Pazartesi

Oktay Usta İrmik Saray Tatlısı Tarifi YAPILIŞI YAPIMI

Emine Beder irmik Saray Tatlısı Tarifi
Malzemeler :
14 Dilim Tost Ekmeği
1 Litre Süt
1 Su B. Toz Şeker
7 Çorba K. İrmik
2 Parça Damla Sakızı
Şerbeti İçin:
2 Su B. Su
2 Su B. Toz Şeker
1 Dilim Limon
Üzeri İçin:
Pirinç Yeşil Fıstık
Hazırlanışı :
Tencereye sütü, irmiği, damla sakızını ve şekeri koyun. Topaklanmaması için karıştırarak pişirin. Ekmeklerin kabuklarını kesip içini iyice ufalayın. Yağlanmış kelepçeli fırın kabına koyup elinizle bastırın.
İrmikli krema karışımını ekmeklerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Tatlı pişince soğumaya bırakın.
Suyu, şekeri ve limon dilimini tencerede kaynatın. Soğuyan tatlıya şerbeti sıcakken dökün. Üzerini süslemek için pirinç fıstık serpin.
EMİNE BEDER YEMEK SİTESİOktay Usta İrmik Saray Tatlısı Tarifi ,Oktay Usta İrmik Saray Tatlısı Tarifi yapılışı,Oktay Usta İrmik Saray Tatlısı Tarifi yapımı,Oktay Usta İrmik Saray Tatlısı Tarifi anlatımı,Oktay Usta İrmik Saray Tatlısı Tarifi nasıl yapılır,Oktay Usta İrmik Saray Tatlısı Tarifi yeşil elma,Oktay Usta İrmik Saray Tatlısı Tarifi videosu,Oktay Usta İrmik Saray Tatlısı Tarifi resimi

Oktay Usta Sadrazam Lokumu Tarifi YEŞİL ELMA

Emine Beder Sadrazam Lokumu Tarifi
Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 su bardağından 2 kaşık kadar fazla un
Kreması için:
2.5 su bardağı süt
1 paket vanilya
4 kaşık un
yarım su bardağı şeker
Hindistan cevizi
Islatmak için
2 su bardağı soğuk süt
Yapılışı
Öncelikle krema malzemelerini küçük bir tencerede karıştırıp, iyice koyulaşıp kaynayana kadar ocakta pişiriyoruz. Krema piştikten sonra bir kenara alıp soğumasını bekliyoruz. Bu sırada arasıra karıştırmakta fayda var. Diğer taraftan şeker ve yumurtayı köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. sonrasında un ve kabartma tozunu ekleyip, kek hamurunu elde ediyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerine hamuru incecik bir şekilde yayıyoruz. 170 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz. Kek pişerken fırının kapağını açmayın ya da kürdan batırmayın. Kek pişer pişmez fırından çıkarıp uzunlamasına ikiye kesiyoruz. Benim tepsim yaklaşık 30cm ye 40 cm boyutlarındaydı. ben 15 cm genişliğinde 40 cm boyunda iki parça elde ettim. Daha sonra kek soğumadan hemen rulo şeklinde sarıyoruz. Çünkü soğuduktan sonra sarmak zor olur. Sonrasında iyice soğuyan ve koyulaşan kremamızı rolu haline gelen keki açıp ortasına sürüyoruz ve tekrar sarıyoruz. Böylece içleri kremalı iki adet rulo elde etmiş oluyoruz. Bu ruloları yaklaşık 2 cm genişliğinde kesiyoruz. Önce süte batırıp ardından her tarafını hindistan cevizine bulayarak kek kağıtlarının içinde servis tepsisine diziyoruz.
ALINTI (http://www.yemekciyiz.org/oktay-usta-sadrazam-lokumu-tarifi

17 Kasım 2010 Çarşamba

Oktay Usta Kurban Kavurması Tarifi ANLATIMI

TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
Malzemeler
* 2 kg.kurban eti
* 300 gr. iç yağ
* tuz
Hazırlanışı :
Kuşbaşı doğranmış kuşbaşı eti önceden ısıttığınız tencerenin içine alarak kendi duyunda kapağı kapalı kısık ateşt
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
,
Oktay Usta Kurban Kavurması Tarifi ,Oktay Usta Kurban Kavurması Tarifi anlatımı,Oktay Usta Kurban Kavurması Tarifi nasıl yapılır,Oktay Usta Kurban Kavurması Tarifi yeşil elma,Oktay Usta Kurban Kavurması Tarifi video

15 Kasım 2010 Pazartesi

Emine Beder Yalancı Profiterol Tarifi YAPILIŞI YAPIMI

TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
Malzemeler
•1 paket tuzsuz etimek
• 1 litre süt
• 1 su bardağı un
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 paket vanilya
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
• 1 tatlı kaşığı margarin
• 1 paket krem şanti
• 1 paket hazır çikolata sosu
• 2,5 çay bardağı süt
Hazırlanışı
Sütü, unu, şekeri ve vanilyayı tencereye koyup orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan almadan margarini il
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
Emine Beder Yalancı Profiterol Tarifi ,Emine Beder Yalancı Profiterol Tarifi yapılışı,Emine Beder Yalancı Profiterol Tarifi yapımı,Emine Beder Yalancı Profiterol Tarifi anlatımı,Emine Beder Yalancı Profiterol Tarifi nasıl yapılır,Emine Beder Yalancı Profiterol Tarifi tv programı,Emine Beder Yalancı Profiterol Tarifi video,Emine Beder Yalancı Profiterol Tarifi kanal a ,emine beder tarifleri
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

Emine Beder Kabak Tatlısı Tarifi YAPILIŞI YAPIMI

TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
Malzemeler:
* 1 su bardağı şeker
* 700 gr.bal kabağı
* Kaymak (süslemek için)
Hazırlanışı:
Kabakları istenilen ölçüde kesip güzelce yıkayın. Pişireceğiniz kaba dizip üstüne şekeri dökün ve l saat kadar bekletip kend
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
Emine Beder Kabak Tatlısı Tarifi ,Emine Beder Kabak Tatlısı Tarifi yapılışı,Emine Beder Kabak Tatlısı Tarifi nasıl yapılır,Emine Beder Kabak Tatlısı Tarifi anlatımı,Emine Beder Kabak Tatlısı Tarifi video,Emine Beder Kabak Tatlısı Tarifi resim,Emine Beder Kabak Tatlısı Tarifi kanal a programı,Emine Beder Kabak Tatlısı Tarifi tv programı,Emine Beder Kabak Tatlısı Tarifi resmi sitesi,emine beder tarifleri
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

Emine Beder Marmelatlı Kurabiye YAPILIŞI ANLATIMI

TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
Malzemeler
1 paket yumuşamış margarin
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
1 limon kabuğu yada portakal kabuğu rendesi
1 yumurta (sarısı içine beyazı dışına)
Aldığı kadar un
Dövülmüş fındık
İstediğiniz bir marmelat
Marmelat, fındık, yumurta beyazı hariç tüm malzemeleri karıştırıp hamur yapıyor
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
Emine Beder Marmelatlı Kurabiye ,Emine Beder Marmelatlı Kurabiye yapılışı,Emine Beder Marmelatlı Kurabiye tarifi,Emine Beder Marmelatlı Kurabiye tarif,Emine Beder Marmelatlı Kurabiye kanal a programı,Emine Beder Marmelatlı Kurabiye anlatımı,Emine Beder Marmelatlı Kurabiye videolu
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

14 Kasım 2010 Pazar

Oktay Usta Bayram İçin İkramlık Çikolatalı Toplar Tarifi

TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
Malzemeler
* 1 su bardağı krema
* İnce kıyılmış 300 gr. bitter çikolata
* 1 paket çikolatalı gofret
* Üstü için süs renkli şekerler, hindistan cevizi v.s.
Yapılışı
1- Sos tavasında kremayı ısıtın. Kaynasın ama fokurdamasına izin vermeyin. Ocaktan alın. Geniş bir kabın içine ince
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
Oktay Usta Bayram İçin İkramlık Çikolatalı Toplar Tarifi ,Oktay Usta Bayram İçin İkramlık Çikolatalı Toplar Tarifi yeşil elma,Oktay Usta Bayram İçin İkramlık Çikolatalı Toplar Tarifi anlatımı,Oktay Usta Bayram İçin İkramlık Çikolatalı Toplar Tarifi nasıl yapılır,Oktay Usta Bayram İçin İkramlık Çikolatalı Toplar Tarifi yapımı,Oktay Usta Bayram İçin İkramlık Çikolatalı Toplar Tarifi yeşil elma bölümü
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

13 Kasım 2010 Cumartesi

Oktay Usta Tavuklu Bezelye Çorbası Tarifi YEŞİL ELMA SAMANYOLU

TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
Merhaba Dostlar Buyrun
Malzemeler :
1 parça tavukgöğsü
3 çorba k. un
Sıvıyağ
Hazırlanışı :
1 parça tavuk göğsünü haşlayın.Haşlanan tavuk göğsünü küp olarak esin.Tencereye sıvıyağı alın.Üzerine un ilave edin ve unu kavurun.Un kavrulduktan sonra üzerine tavuk suyu ve 1 su
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

11 Kasım 2010 Perşembe

Oktay Usta Sütlaç Tarifi

TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
Malzemeler
1 kg soğuk süt
1,5 çay bardağı pirinç
1 litre su
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
2 yemek kaşığı pirinç unu
2,5 su bardağı toz şeker
tarçın
Hazırlanışı
1,5 çay bardağı pirinci yıkayıp
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

3 Kasım 2010 Çarşamba

OKTAY USTA Minik Pastane Pizzası YAPIMI YAPILIŞI

oktay usta, oktay usta pizza tarifleri, oktay usta yemek taifleri, pizza tarifleri, yemek tarifleri,pizza tarifleri,kolay pizza tarifi,oktay usta pizza tarifleri,pizza tarifi
Malzemeler :
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
Hamuru için:
* 4 su b. un
* 30 gr. yaş maya
* Beyaz peynir
* domates
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
Üzeri için:
* 1 yumurta
Hazırlanışı :
ir,biber,scuk ,kaşar peyniri,zeytin ilave edin. İç harcı için kaşar peyniri küp olarak kesin.Sucuğu küp olarak kesin. Fırın tepsisine minik pizzaları ilave edin. Öncden ısıılmış olan 220 derecelik fırında pişirin.
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

Oktay Usta Rokoko Tarifi YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İZLE

ROKOKO tarifleri, ROKOKO yapılışı, ROKOKO tarifi, ROKOKO yemeği, ROKOKO ,oktay usta yemek tarifleri,rokoko,ROKOKO tarifleri, ROKOKO yapılışı, ROKOKO tarifi, ROKOKO yemeği, ROKOKO ,oktay usta yemek tarifleri,rokoko
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
Malzemeler
2 bardak soğuk süt
2 poşet krem şanti
2 yumurta akı
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
Yarım bardak su
Yapılışı
Süt, krem şanti, yumurta akları ve pudra şekeri mikserde karıştırılıp üçe bölünür. Üç parçadan
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

SAYAC