MALZEMELER
2 yemek kaşığı un
1′er yemek kaşığı tereyağ ve sıvıyağ
1′er tatlı kaşığı domates salçası ve biber salçası
5 domates
5 su bardağı su
yarım çay bardağı süt
tuz
üzeri için;
rendelenmiş kaşar peynir
YAPILIŞI
Bir tencerede un, tereyağ ve sıvıyağ ile birlikte kavrulur. Domatesler rendelenip, salçayla beraber kavrulan una ilave edilir. Su da eklendikten sonra karıştırılarak çorba kaynatılır. Kaynayan çorba tel süzgeçten geçirilir. Süt ve tuz da ilave edilip bir taşım daha kaynatılır. Servis sırasında üzerine rendelenmiş kaşar peynir serpilir.
Bu Blogda Ara
22 Nisan 2009 Çarşamba
Domates Çorbası
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder