TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ VE RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
Malzemeler:
* 3 Katlı pasta tabanı (uno)
* Kakaolu pasta kreması (dr. oetker)
* 2 Adet krem şanti (dr. oetker)
* 1 Paket çikolatalı creme ole (dr.oetker)
* Süt veya su
* çekilmiş fındık
* Muz
* Rendelenmiş çikolata
* Muzlu süt veya süt (Pasta tabanını ıslatmak için)
TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ VE RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
Hazırlanışı:
* Öncelikle pasta tabanlarını muzlu süt veya süt ileıslatın, böylece kekin kremayla bütünleşmesini sağlarsınız.
* Krem şantiyi koyu kıvam alacak şekilde üzerindeki tarife göre çok az süt ile çırpın.
* Muzları doğrayın.
* Creme Ole’yi de koyu kıvamlı olacak şekilde hazırlayın.
* Pasta Kremanızı tercihen margarin eklemeden yine koyu kıvamlı olacak şekilde hazırlayın.
* Çikolatanızı rendeleyin veya hazır damla çikolata da kullanabilirsiniz
* Islattığınız pasta tabanını, kullanacağınız servis tabağına alın.
* Üzerini yeterli ölçüde krem şanti ile kaplayın.
* Krem şantinin üzerine muzları dizin ve kalan krem şanti ile muzların üzerini kaplayın ve rendelenmiş çikolatayı serpin (isterseniz pastanın üzerine de çekilmiş fındık yerine çikolata serpebilirsiniz).
* İkinci kat pasta tabanını bu aşamada yerleştirin.
* Çikolatalı creme ole’yi pasta tabanın üzerine yayın, üzerine muzları yerleştirin.
* 3. Kat pasta tabanını yerleştirin ve üzerini kakaolu pasta kreması ile kaplayın.
* Pastanın yan cephesini çatal yardımıyla çizikler atarak şekillendirebilirsiniz.
* Üzerini çekilmiş fındık, file fındık veya badem, muz veya çikolata ile süsleyebilirsiniz.
TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ VE RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
Bu Blogda Ara
31 Mayıs 2009 Pazar
Muzlu Çikolatalı Yaş Pasta
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder