TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ VE RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
Malzemeler :
* 2 su b. kırmızı mercimek
* 1 su b. ince bulgur
* 2 kuru soğan
* 1 çorba k. biber salça
* 1 çorba k. domates salçası
* 1 demet maydanoz
* 1 demet yeşil soğan
* 1 limon
* zeytinyağı
* tuz, karabiber
* kıvırcık
Hazırlanışı :
Ayıkladığınız mercimekleri yıkadıktan sonra tencereye alarak üzerini 1 parmak geçecek kadar su koyup pişmeye bırakın. Pişen mercimeklerin üzerine bulgurları da ekleyerek karıştırıp kapağı kapalı bir süre çekmesini sağlayın. Daha sonra havalandırarak soğumasını sağlayın.
TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ VE RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
Diğer tarafta soğanları doğrayıp sıvıyağda kavurun. Ardından üzerine salçaları da ekleyerek bir süre kavurun. Mercimek ve bulgur karışımına kavrulmuş soğan ve salçayı da ilave edin. Üzerine ince doğranmış yeşil soğan, maydanoz ve 1 limonun suyunu ekleyerek yoğurun. Tuzunu, baharatlarını ve yağını ayarladıktan sonra kek kalıba basarak yeşilliklerle süslenmiş tabağa alıp servis edin.TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ VE RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
Bu Blogda Ara
27 Kasım 2009 Cuma
Oktay Usta Mercimek Köftesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder