Bu Blogda Ara

Yükleniyor...

9 Mart 2009 Pazartesi

Ispanaklı Yaş Pasta için Malzemeler

TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ VE RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Ispanaklı Yaş Pasta için Malzemeler:

3 yumurta

1,5 su bardağı şeker

1 çay bardağı sıvı yağ

2 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 su bardağı (robottan geçirilmiş) ıspanak

Üzeri için;

2 adet muz

ceviz içi

krem şanti ve kremşantiyi yapmak için iki bardak süt
TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ VE RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
Yapılışı:

Önce ıspanakları yıkayıp ayıklayıp doğruyoruz (yaklaşık 5-6 küçük kök ıspanak), tavada kendi suyunu çekene kadar, kavuruyoruz. Robottan geçiriyoruz.

3 yumurta ve 1.5 bardak şekeri yaklaşık 10 dk kadar mikserin yüksek ayarında iyice çırpıyoruz, sıvı yağı ekleyip tekrar çırpıyoruz.

elenmiş un, kabarta tozu ve vanilyayı da ekleyip, hepsini güzelce harmanlıyoruz ve robotta kıydığımız ıspanakları da ekleyip tekrar çırpıyoruz

26 yada 28 cm borcamda üzerine yağlı kağıt koyup 180 derece önceden ısıtılmış fırında 35- 40 dk pişirdim ben.
TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ VE RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
piştikten sonrakekin kenarlarından bıçakla biraz aldım bunuda robottan geçirdim

sonra keki büyük bir bıçakla ikiye bölüp, arasına1 paket krem şanti yapıp, muz dilimleri dizip ceviz içi serptim.
TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ VE RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
sonra diğer keki üzerine kapatıp muz ceviz içi ve robottan geçirilmiş kek ( antep fıstığı gibi görünen) süsledim. Afiyet olsun…

0 yorum:

SAYAC