Bu Blogda Ara

6 Eylül 2009 Pazar

Oktay Usta Türkistan Pilavı Tarifi


merhaba arkadaşlar

dünyaya açılmak istedik bugün size

Türkistan'ın en doğu ucundan sesleniyoruz

Türkistan'da pilav çok meşhur neredeyse herkes

pilav delisi sabah kahvaltıda öğle yemeğinde akşam

yemeğinde meyve yerine pilav yiyorlar o kadar

abartmışları ki artık her köşe başında bir pilav zinciri restaurant

pilav sevmeyene kız vermiyorlar..

hadi kolay gelsin..

Malzemeler
• 3 bardak pirinç
• 1 kg tamamen yağı temizlenmiş kuzu kuşbaşı
• 2 adet havuç
• 1 büyük soğan
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 1 çorba kaşığı karabiber
• 1 çorba kaşığı tuz

Yapılışı
Pirinç ılık ve tuzlu su ile ıslatılır. Etler 2 çorba kaşığı yağ ve 1 bardak su ile orta dereceli ateşte ağzı kapalı olarak pişirilir. Suyu çekince etler 7-8 dakika hafif kavrulur, soğanlar piyaz (ay ay) doğranır.
Havuçlar kibrit çöpü şeklinde doğranıp soğanlarla birlikte sıvı yağda kavrulur. Pirincin suyu süzülür, soğan ve havuçlarla 10 dakika kavrulur. En son kavrulmuş etler karabiber ve tuz eklenir. Pilavın suyu koyularak 15 dakika kısık ateşte hiç karıştırılmadan pişirilir. 15 dakika demlenmeye bırakılır ve sıcak servis yapılır.
Türkistan Pilavı ,Türkistan Pilavı tarileri,Türkistan Pilavı tarifi,Türkistan Pilavı tarif,Türkistan Pilavı yapılışı,Türkistan Pilavı yapımı,Türkistan Pilavı anlatımı,Türkistan Pilavı resimli anlatım,Türkistan Pilavı nasıl yapılır,Türkistan Pilavı oktay usta,oktay usta Türkistan Pilavı tarifi,Türkistan Pilavı ramazan tarifleri,Türkistan Pilavı ramazan yemekleri,Türkistan Pilavı

0 yorum:

SAYAC