TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ VE RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
Malzemeler:
- 6 adet orta boy kabak
- 1/2 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir (yağsız peynir kullandım)
- 1/2 demet ince kıyılmış dereotu
Beşamel sos için:
TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ VE RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
- 2 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 tatlı kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı karabiber, tuz
Üzeri için:
- Rendelenmiş kaşar peyniri (dilediğiniz miktarda)
- Pul biber
Yapılışı:
1. Sos için tereyağını eritin, unu ekleyip sararıncaya kadar karıştırarak kavurun. Yavaş yavaş sütü ekleyin, çırparak karıştırın. Tuz ve karabiberi ekleyip kısa bir süre daha pişirin ve ocaktan alın.
2. Büyükçe bir tencerede tuzlu su kaynatın. Kabakların dışını kazıyıp uzunlamasına ince bir kapak kesip çıkartın. Tatlı kaşığı ile içlerini biraz daha oyun. Bu şekilde hazırladığınız kabakları kaynayan suya atıp 10 dk kadar haşlayın.
TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ VE RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
3. Yumuşayan kabakları sudan çıkarıp süzülmeleri için bir müddet süzgeçte beklettikten sonra hafif yağlanmış bir borcama alın. Beyaz peynir ve dereotunu karıştırarak hazırladığınız içi kabakların ortalarına paylaştırarak doldurun.
4. Kabakların üzerine beşamel sosu dökün, bir miktar kaşar peyniri serpip pul biber gezdirin. 175 derece ısıtılmış fırında üzerleri güzelce kızarıncaya kadar pişirip sıcak servis yapın.
Bu Blogda Ara
25 Ocak 2009 Pazar
Fırın Kabak
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder