Malzemeler:
2 su bardağı kalın bulgur,
4 su bardağı et suyu,
3 yemek kaşığı tereyağı,
2 adet soğan,
2 adet domates,
2 adet çarliston biber,
1 su bardağı nohut,
2 yemek kaşığı sıvıyağ,
1 yemek kaşığı kuru reyhan,
Tuz, karabiber.
Yapılışı:
Soğanı, çarliston biberi ince kıyın. Sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurun. Domatesi doğrayıp ilave edin. Kavrulunca bulguru katın. 1-2 dakika kavurun. Nohutu akşamdan ıslatıp, haşlayıp süzün. Bulgura nohutları ilave edin. Et suyu, karabiber, tuz ekleyip suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Demlenmeye bırakın. Tereyağını tavada kızdırıp, üzerine dökün. Reyhan katıp karıştırın. Sıcak servis yapın.Afiyet olsun…
Bu Blogda Ara
22 Ocak 2009 Perşembe
Reyhanlı Bulgur Pilavı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder