Havuçlu Kek İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
3 su bardağı un
2 su bardağı tozşeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı ceviz
2 su bardağı havuç
1 tatlı kaşığı tarçın
Sosu için:
2 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Havuçlu Kek Tarifi
Kazrıştırma kabına 3 adet yumurtayı kırın. Üzerine 2 su bardağı toz şeker ekleyip çırpın. Üzerine 1 su bardağı sıvıyağ, 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya ekleyip tekrar karıştırın.
Üzerine 1 su bardağı ceviz ve 2 su bardağı rendelenmiş havuç ekleyin. Karışımı kek kalıbına boşaltıp önceden ısıtılmış
170 dercelik fırında pişirin. Sosu için tencereye 2 su bardağı sütü alın.
Üzerine 1,5 su bardağı toz şeker, 1 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı nişasta ve 1 paket vanilya ilave edin. Sosu devamlı karıştırarak bir sos elde edin. Kekini piştikten sonra kalıbından çıkartın. Servis tabağına keki alın. Üzerine sosu dökün.
Bu Blogda Ara
10 Haziran 2009 Çarşamba
Havuçlu Kek
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder