Bu Blogda Ara

6 Eylül 2009 Pazar

Oktay Usta Kemal Paşa Tatlısı Tarifi

TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
merhaba arkadaşlar
kemal paşa tarifikemal paşa tatlısı ile burdayız içinizden kim bu kemal paşa
diyebilirsiniz hemen biyografisi geliyor
kemal paşa aslında mustafa kemal paşa ilçesinden
geliyor bursa ilimizin bir ilçesi burası en iyi
orda yapılıyor bu tatlı o yüzden adı bu ilçenin adının neden kemalpaşa
olduğunuda başka bir tarifimizde anlatacağım kolay gelsin..
Malzemeler
1 paket kemal paşa tatlısı (140 gr-25 adet)
1 kg toz şeker
1 litre su
isteğe göre yarım limon suyu
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
Hazırlanışı
Önce hazır kemal paşa tatlısının şerbeti kaynatın. Kaynayan şerbete tatlıları ekleyin. 1 pakette genelde 25 adet oluyor. Yumuşayıp tatlılar şişene kadar kısık ateşte 25 dk. kaynatın ve geniş düz bir kaba alın. Soğuduktan sonra kaymakla, dondurmayla veya hindistan ceviziyle süsleyip servis yapın. Ben kaymak tercih ettim. Mübarek Ramazandaki sofralarımızda herkese afiyet olsun.
Kemal Paşa Tatlısı ,Kemal Paşa Tatlısı tarifleri,Kemal Paşa Tatlısı tarifi,Kemal Paşa Tatlısı tarif,Kemal Paşa Tatlısı yapılışı,Kemal Paşa Tatlısı yapımı,Kemal Paşa Tatlısı anlatımı,Kemal Paşa Tatlısı resimli anlatım,Kemal Paşa Tatlısı oktay usta,oktay usta Kemal Paşa Tatlısı tarifi,Kemal Paşa Tatlısı ramazan tarifleri,Kemal Paşa Tatlısı ramazan yemekleri,Kemal Paşa Tatlısı ramazan menüsü,Kemal Paşa Tatlısı iftar yemekleri,tatlı tarifleri

0 yorum:

SAYAC