Bu Blogda Ara

15 Kasım 2009 Pazar

Oktay Usta Cevizli Dolangel Tarifi


Malzemeler :

* 4,5 su b. un
* 1 çay b. sıvıyağ
* 1 çay b. süt
* 1 yumurta
* 2 çorba k. sirke
* 1 çimdik tuz
* su

Açmak için:

* nişasta


Üzeri için:

* 100 gr tereyağı
* 1 çay b. sıvıyağ

İç harcı için:

* 1 kase ceviz

ŞERBETİ İÇİN:

5 su b. tozşeker

4 su b. su

1 dilim limon


Hazırlanışı :

Karıştırma kabına 4.5 su bardağı unu alın.Unun üzerine 1 çindik tuz ilave edin ve karıştırın.Unun ortasını açın ve 1 çay bardağı sıvıyağ,1 çay bardağı süt ve 1 adet yumurta kırın.Üzerine 2 çorba kaşığı sirke ilave edin ve ilk öncde sıvıları karıştırın.Üzerine 2 çay bardağı ılık su ilave edin ve karıştırın.Daha sonra unu da karıştırarak hamuru güzelce yoğurun.Hamurun kıvamı kulak memesi kıvamından biraz daha sert olucaktır.Hamuru 14 adet bezeye bölün.Bölüntükten sonra nişasta ile tabak büyüklüğünde açın.Daha sonra hamurları daha olabilidince büyük olarak merdane ile açın.1 kase cevizi parçalayıcıdanh geçirin.

Açtığınız hamurların üzerlerine ceviz serpin.Daha sonra hamuru oklava yardımıyla rulo yapın ve hamuru iki kenarından sıkıştırın.Daha sonra tepsiye fırın tepsisine dizin.Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayıp fırın tepsisine dizin.Baklavanın üzerine eritilmiş tereyağı ve sıvıyağı dökün.Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.Şerbeti için tencereye 5 su bardağı toz şeker ,4 su bardağı su ve 1 dilim limon ilave edip şerbeti kaynamaya bırakın.Fırından tatlıyı çıkartın.Tatlı ılık ve üzerine ılık şerbeti üzerie dökün.Şerbeti çektikten sonra servis edin.
oktay usta, oktay usta yemek tarifleri, oktay usta börek tarifleri, resimli yemek tarifleri, börek tarifleri, kolay yemek tarifleri

0 yorum:

SAYAC