Bu Blogda Ara

25 Haziran 2009 Perşembe

Bademli Milföy Baklavası


Malzemeler :

* 12 milföy hamuru
* 2 su b. badem ve fındık tozu
* 2 yumurta
* Yarım limon
* 3 çorba k. toz şeker

Şerbeti için:

* 3 su b. toz şeker
* 3 su b. su

Hazırlanışı :

Fırın kabına 6 adet milföy hamurunu dizin. Karıştırma kabına 2 su bardağı badem ve fındık tozunu ilave edin.Üzerine 3 çorba kaşığı toz şeker ilave edin.Üzerine 2 adet yumurta akını kırın.Tüm malzemeyi karıştırın.Fırın kabındaki milföylerin
Üzerine baklavanın iç harcını yayın. Diğer kalan 6 adet milföyü merdane ile açın ve fırın kabında baklavanın üzerini kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürün.Daha sonra baklava şeklinde kesin.Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.

Şerbeti için ise tencereye 3 su bardağı toz şekeri alın.Üzerine 3 su bardağı su ilave edin şeker ile kaynatın.

Bademli milföyü fırından çıkartın üzerine soğumuş olan şerbeti dökün.Şerbeti çektikten sonra servis edin.

0 yorum:

SAYAC