Malzemeler :
* 500 gr. erişte
1 su b. ceviz
1 su b. rendelenmiş keş
2 çorba k. tereyağı
Yarım çay b. sıvıyağ
Su
Hazırlanışı
Erişteyi tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyerek kapağı kapalı suyunu çekene kadar pişmeye bırakın.
Diğer tarafta tereyağını tavaya alın. ÜZerine kırılmış cevizi ve rendelenmiş keşi ekleyerek beraber kavurun.
Pişen eriştenin yarısını servis tabağına alın. Üzerine rendelenmiş kiş ve ceviz serpin. Kalan diğer erişteyi de üzerine ekleyin. En son üzerine kavrulmuş olan kiş ve cevizi dökerek sıcacık servis edin.
oktay usta,oktay usta yemek tarifleri,yemek tarifleri,erişte tarifi,oktay usta yöresel yemekler,kolay yemek tarifleri,tatlı tarifi,resimli yemek
Bu Blogda Ara
22 Ocak 2010 Cuma
Oktay Usta Cevizli Keşli Erişte Tarifi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder