Malzemeler :
* 100 gr. kavurma
1 su b. tarhana
1 çorba k. domates salçası
2 çorba k. biber püresi
1 çorba k. tereyağı
Su
o Üzeri İçin
1 çorba k. tereyağı
1 diş sarımsak
1 çorba k. nane
Hazırlanışı
Kavurmayı doğrayarak tencereye alın. Üzerine salça, biber püresi, tereyağını ve tarhanayı ekleyerek kısa bir süre kavurun.
Ardından üzerine önce soğuk su ardından sıcak su ekleyerek karıştrarak kıvamını açıp kaynatın.
Pişnen çorbanın sosu için tereyağını eritin. Sarımsağı da rendeleyerek nane ile beraber kavurun.
oktay usta,oktay usta yemek tarifleri,oktay usta çorba tarifleri,çorba tarifleri,yemek tarifleri,resimli yemek tarifleri,kolay yemek tarifleri
Bu Blogda Ara
22 Ocak 2010 Cuma
Oktay Usta Kavurmalı Acı Tarhana Çorbası Tarifi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder