Malzemeler :
* 1 adet karnabahar
2 soğan
2 diş sarımsak
150 gr. kıyma
1 çorba k. salça
Sıvıyağ
o Sosu İçin
1 çorba k. söke un
2 su b. süt
Tuz, karabiber
Muskat
Sıvıyağ
+ Üzeri İçin
Kaşar peyniri
Hazırlanışı
Karnabaharı çiçeklerine ayırdıktan sonra haşlayın.
Üzeri için ise soğanları ince doğrayarak sıvıyağda kavurmaya başlayın. Soğanlar kavrulunca üzerine kıymayı ve salçayı da ekleyerek yarı kıvamda pişirin. Çok az su vererek kıvamını açıp bir taşım kaynatın.
Beşamel sosu için ise, unu sıvıyağda kavurun. Kokusu çıkmaya başlayınca üzerine sütünü ekleyerek çırpın.Tuz, karabiber ve muskatını da ayarlayıp kıvamı
yoğunlaşınca altını kapatın.
Yarı kıvamda haşlanan karnabaharları fırın kabına alarak iri doğrayın. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Üzerine kıymalı sosu gezdirdikten sonra, beşamel sosu da gezdirin. En son kaşar peyniri rendesi serpip önceden ısıtılmış 180 derecede pişirin.
oktay usta,oktay usta yemek tarifleri,yemek tarifleri,kolay yemek tarifleri,resimli yemek tarifleri,karnıbahar tarifi,karnıbahar,oktay usta et yemekleri
Bu Blogda Ara
22 Ocak 2010 Cuma
Oktay Usta Kıymalı Soslu Fırında Karnıbahar Tarifi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder