Bu Blogda Ara

2 Şubat 2009 Pazartesi

Çikolata Soslu Muzlu Pasta

TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
Malzemeler:
Keki için;
- 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Ara kreması için;
- 2 su bardağı süt
- 3 çorba kaşığı un (tepeleme)
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1 çorba kaşığı tereyağı (tepeleme)
- 1,5 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı vanilya aroması
Üstü için;
- 3 adet muz
- 1 paket Dr.Oetker çikolata sosu
- 1 poşet krem şanti ya da 1 ufak paket (200 ml) çiğ krema
- Sosların gerektirdiği miktarda süt
- Dilediğiniz pasta süsleri
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
Yapılışı:
1. Yumurtalarla şekeri mikserin önce düşük sonra yüksek devrinde yaklaşık 10 dk çırpın. Yoğurdu ekleyip kısa bir süre daha çırpın.
2. Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin, hafifçe, sadece un hamurda kaybolana kadar karıştırın.
3. Yağlı kağıtla kaplanmış 26 cm.lik kelepçeli kalıba hamuru dökün. Çok ince bir tabaka oluyor ama merak etmeyin güzel kabarıyor. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 25 dk pişirin. Kekin üzeri güzel kızardıysa kürdan testini yapıp fırından alabilirsiniz. 10 dk bekledikten sonra kalıptan çıkartın, soğumaya bırakın.
4. Bu arada kremayı hazırlayın. Süt, un ve yumurta sarısını çırparak pişirin. Kaynadıktan 2-3 dk sonra altını kapatın, hemen tereyağı, pudra şekeri ve vanilyanızı ekleyin. Mikserle 10 dk kadar yüksek devirde çırpın. Soğumaya bırakın.
5. Çikolata sosunu ve krem şantiyi üzerlerindeki tarife göre hazırlayın, sosu oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Şantiyi buzdolabına kaldırın. Şanti olarak çiğ krema tercih ederseniz (ki ben bundan sonra onu tercih edeceğim) kremaya damak tadınız kadar pudra şeker ekleyip mikserin yüksek devrinde çırpın. Beklemeden hemen kullanabileceğiniz için bu işlemi en son yapabilirsiniz.
6. Tüm malzemeleriniz soğuduktan sonra pastayı oluşturmaya geçebilirsiniz. Keki ip yardımıyla ortadan ikiye bölün. Arasına kremayı sürün, diğer katı kapatın. Üstünü ve kenarlarını krem şanti ile kaplayın.
7. Yuvarlak dilimlediğiniz muzları pastanın üstüne sıralayın. En son çikolata sosunu pastanın ortasından başlayıp kenarlarından akıtarak dökün. Düzgün yayılmazsa kaşıktan yardım alabilirsiniz. Dilediğiniz gibi süsledikten sonra pastanızı servise kadar dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.

0 yorum:

SAYAC