Bu Blogda Ara

3 Şubat 2009 Salı

Üç renkli patates salatası

TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
MERHABA DOSTLAR TARİF TAMAMEN ALINTIDIR OKTAY USTAYA AİT DEĞİLDİR TARİFİ YAPAN ARKADAŞA TEŞEKKÜR EDİYORUZ
Malzemeler:
- 10-12 adet mandalinadan biraz büyük patates
- 1 silme çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 3 adet orta boy havuç
- 1 adet kırmızı lahana
- Tuz, karabiber
- 1 adet limon
- Dilediğiniz kadar mısır
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
Yapılışı:
1. Patatesleri soyup küp küp doğrayın ve içine tuz attığınız suda haşlayın.
2. Patatesler haşlandıktan sonra süzün, içine tereyağ ekleyip püre haline getirin. Özlem en iyisinin blender olduğunu ama kendisinin ısrarla patates ezicisi kullandığını söyledi bu işlem için:)
3. Patates püresinin 2/3 sini alıp altına streç film serdiğiniz borcama koyun, üzerinden bastırıp düzleştirin. Biz telaşla unuttuk bu aşamayı, o yüzden de borcamdan servis ettik. Bence böyle de çok güzeldi görüntüsü.. Ama streç film sererseniz ters çevirip dilimleme şansınız olur serviste.
4. Havuçları soyup rendeleyin ve 1 kaşık zeytinyağında rengi soluncaya kadar kavurun. İçine tuz, çok çok az karabiber, 1/2 limon suyu ve kalan patatesin yarısını ekleyip iyice karıştırın. Borcamdaki patatesin üzerine koyup bastırın.
5. Kırmızı lahananın yarısından biraz fazlasını (küçükse tamamını) birkaç parçaya bölüp robota atın, içine 1/2 limon, tuz, 1 kaşık zeytinyağı ve az karabiber ekleyip incecik kıydırın.
6. Kırmızı lahanayı kalan patetes ile karıştırıp en üste koyun, üzerini düzleştirip mısır serpiştirin. Eğer ters çevirecekseniz mısırı ters çevirdikten sonra serpebilirsiniz.
Bunlar da Özlem'in nefis peynirli börekleri... Buzlukta hazırdı, hemen tepsiye alıp üstlerine yumurta sarısı sürdü, susam serpti ve fırına attı. Çıtır çıtır oldular..
kaynak http://www.nefisyemektarifleri.com

0 yorum:

SAYAC