Bu Blogda Ara

29 Aralık 2009 Salı

Okay Usta Unlu Kete Tarifi


Malzemeler :

* Hamuru İçin
4 su b. söke un
1 tatlı k. kuru maya
1 çay b. süt
Yarım çay b. sıvıyağ
Alabildiği kadar su
Sade tuz
o İç Harcı İçin
2 çorba k. tereyağı
1 çay b. sıvıyağ
3 su b. söke un
Tuz
Üzeri İçin
Yumurta sarısı

Hazirlanisi :

İlk önce tencereye sıvıyağ ile tereyağını alın ve 3 su bardağı söke unu kavurun. Karıştırma kabına 4 su bardağı söek unu alın. Söke Unun üzerine 1 tatlı kaşığı kuru maya ilave edin ve karıştırın. Üzerine sade organik tuz ilave edin.

Unun ortasını açın ve içine 1 çay bardağı süt,yarım çay bardağı sıvıyağ, ılık su ilave edin ve ilk önce sıvıları karıştırın. Daha sonra unu da karıştırarak hamuru yoğurun. Kulak memesi kıvamında hamur hazırlayın. Hamuru bezelere bölün.

Her bezeyi merdane ile açın. Hamurun üzerine kavrulmuş olan unu ilave edin ve hamuru karşılıklı kapatın ve ters çevirip hamuru elnizle bastırın. Üzerine yumurta sarısı sürün.

Fırın tepsisine alın. Önceden ıstılmış olan 190 derecelik fırında pişirin.
oktay usta,oktay usta yemek tarifleri,kek tarifleri,yılbaşı yemekleri,kolay yemek tarifleri,resimli yemek tarifleri,oktay usta tatlı tarifleri

0 yorum:

SAYAC