Bu Blogda Ara

3 Aralık 2009 Perşembe

Oktay Usta Ayvalı Kuzu Tarifi


Malzemeler :

* 2 adet ayva
* yarım kg. kuzu eti
* 4 soğan
* 2 defne yaprağı
* 1 tatlı k. un
* 1 tatlı k. tane karabiber
* tuz
* su
sıvıyağ


Hazırlanışı :



Tencereye sıvıyağı alın.Sıvıyağın üzerine yarımm kg.kuzu etinleri suyunu çekene kadar etleri kavurun.4 adet soğanı iri olarak kesin.Etlerin üzerine soğanları,2 dfne yaprağı,tane karabiber ilave edin ve kavurmaya devam edin.Daha sonra 1 tatlı kaşığı söke un ve su ilave edip eti pişirmeye devam edin.2 adet ayvayı küp olarak kesin.

Etlerin pişmesine yakın.ayvaları tencereye ilave edin ve tekrar kaynamaya bırakın.Ayvalı Kuzu pişince servis tabağına alıp servis edin.
oktay usta,oktay usta yemek tarifleri,yemek tarifleri,resimli yemek tarifleri,kolay yemek tarifleri,ayvalı kuzu,ayvalı kuzu tarifi,ayvalı kuzu yemeği,oktay usta tarifleri

0 yorum:

SAYAC