Bu Blogda Ara

18 Aralık 2009 Cuma

Oktay Usta Haşhaşlı Dolama Köbme Tarifi


Malzemeler :

* 5 su b. söke un
* 1 tatlı k. tuz
* yarım çay b.sıvıyağ
* su

İç harcı için:

* 1 kase haşhaş
* 1 su b. sıvıyağ
* 1 yumurta

Hazırlanışı :


Karıştırma kabına 5 su bardağı söke unu alın.Unun üzerine 1 tatlı kaşığı sade organik tuz ilave edin.Unun ortasına yarım çay bardağı sıvıyağ ilave edin.Ilık su ilave edin ve hamuru yoğurun.Hamuru merdane ile geniş ve ince bir hamur açın.Hamurun üzerine haşhaş sürün ve elinizle hamuru genişletin.

Daha sonra hamuru rulo yapın ve sarın.Yuvarlak bir fırın tepsisine dolayarak haşhaşlı köbmeyi yerleştirin.Daha sonra elinizle hamuru bastırın.Önceden ısıtılmış olan 190 derecelik fırında pişirin.
oktay usta,oktay usta yemek tarifleri,oktay usta tarifleri,resimli yemek tarifleri,kolay yemek tarifleri,kömbe tarifi,oktay usta börek tarifleri

0 yorum:

SAYAC