Bu Blogda Ara

15 Ocak 2010 Cuma

Oktay Usta Kayısılı Aşure Tarifi


Malzemeler :

* 500 gr.aşurelik buğday
2 su b.haşlanmış nohut
2 su b.haşlanmış fasulye
1 kase kuru üzüm
1 kase kuru kayısı
1 kase kuru karışık meyve
1 çay b.pirinç
1 su b.süt
Gül suyu
Toz şeker
F ındık
Kuş üzümü
Dolmalık fıstık
Nar
Ceviz
Tarçın
Kuru incir

Hazırlanışı

1 kase kuru kayısıyı haşlayın ve kuru kayısları blendırdan geçirin ve püre kıvamına getirin. Tencerdeki buğdayın üzerine 1 çay barfağı pirinç ilave edin.Buğdaylar suyunu çekince üzeirne sıcak su ilave edin.

Daha sonra 1 kase ıslatılmış kuru üzümü ilave edin sıcak su ilave edin ve sürekli karıştırın. Üzerine 2 su bardağı haşlanmış nohut ve fasulyeyi ilave edin.Sürekli karıştırarak devam edin ve daha sonra üzerine 1 kase kuru karışık meyve ilave edin ve karıştırmaya devam edin.

Daha sonra üzeirne 1 su bardağı süt ilave edin ve karıştırmaya devam edin.Daha sonra üzerine kuru kayısı püresini ilave edin ve yaklaşık olarak 1 kg.toz şeker ilave edin ve pişirmeye devam edin. Aşurenin kıvamına su ilave edin.

Aşure kaynadıktan ve piştikten sonra kaselere boşaltın. Aşurelerin üzerine dolmalık fıstık, tarçın, fındık ceviz,kuru incir ile süsleyin ve servis edin

oktay usta,oktay usta yemek tarifleri,tatlı tarifleri,oktay usta aşure tarifi,aşure,yemek tarifleri,resimli yemek tarifleri,kolay yemek tarifleri

0 yorum:

SAYAC