Bu Blogda Ara

15 Ocak 2010 Cuma

Oktay Ustsa Kuzu İncik Kebapi Tarifi


Malzemeler :

* 1 kg.kuzu incik
1 çorba k.domates salçası
1 tatlı k. biber salçası
2 defne yaprağı
1 soğan
2 diş sarımsak
S ıvıyağ
Tuz
Tane karabiber
Su
o Fesleğenli Garnitür İçin
1 kase kepekli erişte
1 kase biberli domates sos
1 tatlı k.domates salçası
2 diş sarımsak
1 tutam fesleğen
Zeytinyağı
Tuz

Hazırlanışı

Tencereye 1 kg.kuzu incikleri alın ve rengi dönene kadar pişirin. 1 soğan iri olarak kesin.Kuzu incikleirn üzerine soğanı ve sarımsakları ilave edin.Daha sonra etlerin üzerine tane karabiber, defne yaprağı ilave edin ve pişirmeye devam edin.

Üzerine biber ve domates salçası ilave edin.Üzerine sıcak su ilave edin ve kuzu incikleri pişirin. Erişte için tencereye sıcak suyu alın ve erişteleri haşlayın.

Eriştenin sosu için feseleğenı ve sarımsakları ince olarak kesin. Tavaya sıvıyağ ilave edin.Tavaya sarısmak, fesleğen, domates sosu ilave edin ve sosu kaynatın. Sosu erişteyle beraber karıştırın.

Servis tabağına soslu erişteyi ilave edin. Üzerine pişen kuzu incikleri dizin ve servis edin.

oktay usta,oktay usta kebap tarifleri,yemek tarifleri,oktay usta yemek tarifleri,resimli yemek tarifleri,kebap tarifleri,kolay yemek tarifleri,yemek

0 yorum:

SAYAC