Bu Blogda Ara

14 Ocak 2010 Perşembe

Oktay Usta Kıymali Patatesli Dürüm


Malzemeler :

* 3 su b.söke un
Yarım p.yaşmaya
Sade organik tuz
Su
o İç Harcı İçin
50 gr.kıyma
2 soğan
4 büyük boy haşlanmış patates
1 çorba k.domates salçası
1 tatlı k.biber salaçsı
1 çorba k.tereyağı
1 tutam maydanoz
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ

Hazırlanışı

Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın.Unun ortasına havuz açın ve içine yarım paket yaşmaya ilave edin. Yaşmayanın üzeirne ılık su ilave edin ve yaşmayayı eritin. Daha sonra unu da karıştırarak hamuru yoğurun. Bezelere bölün.

Her bezeyi merdane ile açın.Tavada lavaşları pişirin. Lavaşları pişirince tereyağı sürün. İç harcı için 2 soğanı yemeklik kesin ve tavaya alıp soğanları soteleyin. Soğanların üzerine 50 gr. kıymayı ilave edin ve kavurmaya devam edin.

Daha sonra üzerine domates ve biber salçası ilave edin ve kavurmaya devam edin. Daha üzerine haşlanan patatesleri ilave edin ve kavurmaya devam edin. Lavaşların içine kıymalı patatesli iç harçtan alın ve maydanoz ilave edin ve servis edin.

oktay usta,oktay usta tarifleri,yemek tarifleri,oktay usta yemek tarifleri,kıymali dürüm,dürüm tarifleri,resimli yemek tarifleri,kolay yemek tarifleri

0 yorum:

SAYAC