Bu Blogda Ara

5 Ekim 2010 Salı

Oktay Usta Gökçesu Pilavı Tarifi

TARİFİN VİDEO VE RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
Malzemeler :
* 3 su b.pirinç
* 1 soğan
* 1.5 su b.haşlanmış nohut
* 3 havuç
* 1 su b.et suyu
* 1 çorba k.tereyağı
* 1 tutam dereotu
* sıvıyağ
* tuz
* su
Hazırlanışı :
Tencereye sıvıyağı alarak ince doğranmış soğan ve tereyağını beraber kavurun.Daha sonra üzerine pirinci de ekleyin. Ardından rendelenmiş nohutu ve havucu da ekleyerek tuzunu ve et suyunu ekledikten sonra sıcak su ekleyerek kapağı kapalı pişmeye bırakın. Suyunu çekip pişen pilava ince doğranmış dereotunu ekleyerek karıştırın.
TARİFİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ

0 yorum:

SAYAC