Bu Blogda Ara

17 Ekim 2010 Pazar

Oktay Usta Saklı Bahçe Börek Tarifi YEŞİL ELMA VİDEOSU İLE BİRLİKTE

TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ VE RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
Malzemeler :
* 4 Yufka
1 Haşlanmış Patates
150 Gr. Beyaz Peynir
1 Tutam Maydanoz
1 Tutam Dereotu
1 Tutam Nane
* Sosu İçin:
2 Yumurta
1 Su B. Süt
1 Çay B. Sıvıyağ
Hazırlanışı
TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ VE RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
Tepsiyi yağlayın ve bir bütün yufkayı içine yerleştirin. Yufkanın kenarları dışarıda kalacak. Haşlanmış patatesi ve beyaz peyniri rendeleyin. Yeşillikleri doğrayın ve içine ilave edin. İç harcı karıştırın. Kalan yufkaları 4e bölün. İç harcı hepsine paylaştırın. Rulo şeklinde sarın ve gül böreği gibi kıvırın.
Elde ettiğiniz yuvarlakları tepsideki yufkanın üzerine dizin. Yumurtaları kırın. Sütü ve sıvıyağı da ekleyip iyice çırpın. Elde ettiğiniz sosu üzerine dökün. Tepsinin kenarlarından sarkan yufkaları da üstüne kapatın. Kalan sosu da dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.

0 yorum:

SAYAC