Bu Blogda Ara

16 Ekim 2010 Cumartesi

Oktay Usta Peynirli Katmerli Börek Tarifi Yeşil Elma

TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ VE RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
Malzemeler :
* 1 Çay B. Su
1 Çay B. Zeytinyağı
1 Çay B. Yoğurt
2 Yumurta
Yarım Paket Yaşmaya
Tuz
Alabildiği Kadar Söke Un
* Arkatları İçin:
Margarin
* İç Harcı İçin:
Beyaz Peynir
Dereotu
TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ VE RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
Hazırlanışı
Karıştırma kabına suyu, mayayı ve yoğurdu alıp, elinizle karıştırın. Zeytinyağını ve yumurtaları ekleyin. Yumurtalardan birinin sarısını üzeri için ayırın. İyice karıştırdıktan sonra tuzunu ve ununu (9 yemek kaşığı kadar) ekleyip yoğurun. Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Hamuru ikiye bölün ve ikisini de yuvarlak tepsi kadar açın. Birinin üzerine yumuşak margarin sürün.
TARİFİN YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ VE RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
Diğer hamuru üzerine kapatın ve onun üzerine de yumuşak margarin sürün. Rulo şeklinde sarın ve bıçakla ortadan ikiye kesip buzdolabında dinlendirin. İç harcı için; dereotunu doğrayın ve karıştırma kabına alın. Beyaz peyniri de içine parçalayın ve karıştırın. Dolapta dinlenen hamuru alın ve 2 parmak kalındığında dilimler kesin. Hamurların tam ortasından bastırarak kenarlarını da ortaya doğru alın. Burayı taban kısmı yapın ve ters çevirin.
Diğer tarafını da parmaklarınızla bastırarak açın. Bütün bezeleri aynı şekilde açtıktan sonra üzerlerine iç harçtan koyun. Hamurun üzerini yarım şekilde kapatın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. İsteğe göre çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.

0 yorum:

SAYAC