Bu Blogda Ara

19 Ekim 2010 Salı

Oktay Usta Kuzu Etli Börülceli Lahana Kapaması Tarifi YEŞİL ELMA

TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
Malzemeler :
*1 Kapamalık Lahana
300 Gr Kuzu Eti
1 Kase Haşlanmış Börülce
1 Kuru Soğan
5 Diş Sarımsak
1 Çorba K. Domates Salçası
1 Çorba K. Biber Salçası
Mısırözü Yağı
Tuz
Su
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
Hazırlanışı
Top lahanayı ikiye bölün. Köklerini ayırın. Tencereye mısırözü yağını dökün ve doğranmış kuzu etlerini kavurun. Soğanları ve sarımsakları doğrayın. Lahana yapraklarını dörde bölün. Ortalarını da irice doğrayın. Soğanları ve sarımsakları salçayla kavurduktan sonra börülceleri de ekleyin.
Doğradığınız lahanalarla üzerini tamamen kapatın. Lahanaların üzerine önce bir kapak yerleştirin ve kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Lahanalar iyice çökünce kapağı alıp tuzunu atın ve pişirmeye devam edin. Piştikten sonra da tencereyi servis tabağına ters çevirin.
Oktay Usta Kuzu Etli Börülceli Lahana Kapaması Tarifi ,Oktay Usta Kuzu Etli Börülceli Lahana Kapaması Tarifi yapılışı,Oktay Usta Kuzu Etli Börülceli Lahana Kapaması Tarifi nasıl ytapılır,Oktay Usta Kuzu Etli Börülceli Lahana Kapaması Tarifi yeşil elma,Oktay Usta Kuzu Etli Börülceli Lahana Kapaması Tarifi oktayustam.com

0 yorum:

SAYAC