Bu Blogda Ara

25 Ekim 2010 Pazartesi

Oktay Usta Kayısılı İrmik Tatlısı Tarifi YEŞİL ELMA

TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
Malzemeler :
* 1 lt. süt
* 1 su b. toz şeker
* 7 çorba k. irmik
* 1 tatlı k. vanilya
* 1 kase kayısı
Sosu için:
* 2 su b. kayısı suyu
* 1 çorba k. nişasta
Üzeri için:
* 1 poşet toz şanti
* Yarım su b. süt
* Taze nane
Hazırlanışı :
Tencereye 1 lire sütü alın.Üzerine 1 su bardağı toz şeker,7 çorba kaşığı irmik 1 tatlı kaşığı vanilya ilave edin.İrmikli karışımı sürekli karıştırarak pişirin.1 kase kayısıyı küp olara kesin.Kayısıları irmik muhallebinin içine dahil edin ve karıştırın.Sosu için bir tencereye 2 su bardağı kayısı suyu ve 1 çorba kaşığı nişastayı ilave edip sosu kaynatın. Yuvarlak yada kalp şeklinde bir kalıbı servis tabağına alın.
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
Kalıbın içine irmik tatlısını boşaltın.İrmik tatlısının üzerine kayısılı sosu dökün.Buzdolabında irmikli tatlıyı bekletin ve soğutun.Tatlının üzeri için 1 poşet toz şantiyi bir kaba alın ve üzerine yarım su bardağı sütü ilave ediop mikserle çırpın.Buzdolabından irmik tatlısını çıkartın.İrmik tatlısının üzerini şanti ile süsleyip servis edin.
afiyet olsun

TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

0 yorum:

SAYAC