Bu Blogda Ara

19 Ekim 2010 Salı

Oktay Usta Güveçte Porsiyonluk Çiftlik Kebabı Tarifi YEŞİL ELMA

TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
Malzemeler :
* Yarım Kg. Tavuk But
2 Havuç
1 Patates
1 Su B. Bezelye
1 Soğan
5 Diş Sarımsak
1 Kase Ev Yapımı Konserve Domates
Domates Kurusu
Biberiye
Sıvıyağ
Tuz
Tane Karabiber
* Kapatmak İçin:
3 Su B. Söke Un
Tuz
Su
TARİFİN RESMİ VE YEŞİL ELMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
Hazırlanışı
Un, su ve tuzu geniş bir kapta yoğurun. Kıvama gelince hamuru sekize bölün. Tavaya sıvıyağ dökün. Patatesleri ve havuçları küp küp doğrayıp tavada yarım kıvamda pişirin ve bir tabağa alın. Doğranmış tavuk etini tavada kavurun. Soğanları doğrayın. Tavaya ekleyin dilerseniz karabiber de dökebilirsiniz.
Tavuklar piştikten sonra patates ve havuçları da ekleyin. Biberiye ve tuzu da koyduktan sonra iyice karıştırın. Sekiz küçük güveci elinizle ıslatın. Hazırladığınız iç harcı küçük güveçlere paylaştırın.
Üzerlerine birer tane domates kurusu koyun. Hamurları güveçleri kapatacak kadar açın. İçleri koyduğunuz güveçlerin ağzını hamurla kapatın ve tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında hamuru kızarıncaya kadar pişirin.
Oktay Usta Güveçte Porsiyonluk Çiftlik Kebabı Tarifi, Oktay Usta Güveçte Porsiyonluk Çiftlik Kebabı Tarifi anlatımı, Oktay Usta Güveçte Porsiyonluk Çiftlik Kebabı Tarifi nasıl yapılır, Oktay Usta Güveçte Porsiyonluk Çiftlik Kebabı Tarifi oktay usta, Oktay Usta Güveçte Porsiyonluk Çiftlik Kebabı Tarifi yeşil elma

0 yorum:

SAYAC